Політичний лікнеп: в Гостомелі переобиратимуть заступників голови

0

Через місяць після першої сесії з’ясувалося, що заступники Гостомельського голови екс-регіонала Юрія Прилипка, який переховував після втечі Януковича його автопарк на своїх складах, обрані депутатами під час голосування на сесії 3 листопада, фактично його заступниками не стали.

Як потенційні держслужбовці, вони досі не подали документи на спецперевірку, як того вимагає закон.

Вже близько місяця вони нібито на посаді і лише днями згадали, що протягом трьох днів після їхнього затвердження на сесії, вони мали подати документи до відділу кадрів Гостомельської ради.

У зв’язку з цим депутатам Гостомельської ради 29 листопада розіслали смс-повідомлення дивного змісту.

1

Депутати довго намагалися зрозуміти зміст прочитаного.

“Є велика проблема не лише для Приріпіння, коли депутати, новообраний секретар або заступники не знають законів й не розуміють процедури,” – наголошує експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

Після цього 30 листопада регламентна комісія розглянула питання надання дозволу на проходження спецперевірки заступниками Олексієм Гончаренком та Андрієм Друзенком.

Висновок комісії невтішний для нових замів – повторне винесення їхніх кандидатур на наступну сесію, де їх подаватимуть заново.

Не дивлячись на те, що нові заступники не знають законів й де-факто заступниками ще не стали, табличку на дверях з своїми прізвищами вони вже повісили.

1

Другий заступник, який також не пройшов перевірку, – забудовник Андрій Друзенко.

Як з’ясувалося, він очільник будівельної компанії Друзі Девелопмент, яка будує в Гостомелі багатоповерхові будинки.

1

Один з об’єктів, які будує компанія – це “Гостомельські липки” – на місці знищеного парку на Баланівці.

1

До слова, проприлипківська газета “Зоря Приірпіння” неодноразово писала про те, що на місці теперішніх будинків буде парк із фонтаном. Позаду парку нібито ось-ось розпочнеться будівництво такого необхідного для Гостомеля садочку. Це було перед виборами і на шпальтах газет. 

1

А в реальності замість фонтанів, дерев та садочка – житлові будинки.

В соцмережі Вконтакті Друзенко хвалиться новим проектом, який він зводить в Гостомелі.

1

Нагадаємо, що ці будинки зводяться біля будинку культури “Чотири лева”, де до того Прилипко обіцяв зробити парк з фонтаном. 

Замість цього столітні дерева були знищені, а місцеві мешканці зверталися в прокуратуру та облраду. Але там відповіли, що земельна ділянка, яка раніше буа у власності КСП “Бучанське” зараз у приватній власності і власник може робити там що схоче.

Та попри обіцянки Прилипка, обіцяного садочку в Гостомелі досі нема.

На останній сесії Гостомельської ради однією  з основних причин, чому досі не розпочалося будівництво дитячого садочку на Баланівці, визнали неефективність голови комунального підприємства “ГостомельІнвестБуд”.

За інформацією джерел в селишній раді, очільником КП був де-факто прораб на будівництві селищного голови Гостомеля.

Цього разу на голову згаданого комунального підприємства Прилипко запропонував рідного брата депутата Коцюбинської ради Владислава Євстифеєва, знаного дерибанника, який має в Біличанському лісі, за словами прокурора, майже 100 ділянок.

Лобіював на сесії кандидатуру Олександра Євстіфєєва заступник Прилипка, екс-кандидат на селищного голову, який на виборах позиціонував себе як опозиційний АТОвець, Олексій Гончаренко.

“У нас зараз декілька комунальних підприємств, які взагалі не працюють. Є людина, яка хоче працювати. Чому ви йому не даєте? Підприємство не працювало і не працює. Воно повинно займатися інформаційними (“Гостомельінвестбуд” – прим. ред.) технологіями. Подивитеся, що робе нас реклама, скіки реклами? Даже по нашому Гостомелю…”, – зазначає під час сесії Гончаренко.

На противагу йому виступив депутат Гостомельської ради Олег Поповичук:

“У нас є комунальне підприємство, яке займається інтелектуальною власністю, рекламою, інформацією і так далі. Ви щось плутаєте!”

У відповідь Гончаренко різко відповідає:

“Олег, я тебе не питаю”.

Також Поповичук запитав, хто заважав “ГостомельІнвестБуду”, яке вже півроку як існує, працювати на благо Гостомеля.

Але відповідь так і не прозвучала.

Та депутати за це рішення не проголосували і голову КП змінено не було.

“Умовою депутатів на сесії було оголосити на цю посаду конкурс з-поміж мешканців Гостомеля. Так як усі ми зацікавлені в тому, щоб селище розвивалося і створювалися нові об’єкти соціальної інфраструктури. На питання депутатів до Євстіфєєва, чим займається на даний момент це комунальне підприємство і які його плани розвитку він по суті не відповів. Сказав лише, що приступить до роботи і почне розбиратися. Очевидно, враховуючи досвід родини Євстіфєєвих, роль брата депутата Коцюбинської селищної ради Олександра мала полягати в організації схем відведення землі в Гостомелі “, – говорить депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Окрім цього питання, депутати обговорювали можливість переобрання начальника Гостомельського ЖЕКу.

Олег Паламарчук, який став депутатом Гостомельської ради і до цього часу очолював Гостомельський ЖЕК, висловив на сесії бажання піти з посади за власним бажанням. Коли його запитали про причину звільнення, Паламарчук відповів, що не зійшовся з заступниками.

В кулуарах ради депутати кажуть, що конфлікт у Паламарчука виник саме з Гончаренком. Останній  нібито поставив Паламарчуку умову паливо для всього комунального автопарку купувати лише на його заправках.

“Гончаренко казав заправлятися на заправках  біля військового містечка, або на Кимерці, за мостом. Я йому відповів, що у мене був проведений тендер і єдина заправка, де я міг заправлятися – це “ВорзельУбІнвест”, там нормальна якість палива і найдешешевші ціни в регіоні були на момент проведення тендеру. Всім відомо, що заправки в Гомтомелі де-фако належать в тому числі Гончаренку, хоча можливо оформлені на інших людей. Окрім цього Гончаренко запропонував реорганізацію ЖЕКу, яка полягала у звільненні частини працівників, так як вони нібито нічого не роблять в ЖЕКу. Я з цим не погодився і пішов з посади за власним бажанням”, – розповідає екс-очільник Гостомельського ЖЕКу Олег Паламарчук.

1

Гончаренко в коментарі редакції “Громади Приірпіння” переконує, що вже не є власником заправок у Гостомелі:

“У мене заправок немає. Можете глянуть по реєстру, зараз я там вже не працюю. Я не казав начальнику ЖЕКу, щоб він заправлявся на моїх заправках.. які колись мені належали.. Я йому казав, щоб він подумав, що треба економити, а в Ворзель заправлятися їздити дуже далеко”.

Тим часом активісти скептично налаштовані й негативно оцінюють результати виборів для громади.

“Як бачимо, всі розмови про садки, покращення інфраструктури – це передвиборчий блеф. Направду зелені зони Приірпіння традиційно знищують. Людям же роблять як на глум дискотеку в будинку культури 4 леви і при трасі біля необгородженого будівництва встановлюють карусель,” – обурюється журналістка Олена Жежера, яка виросла в Гостомелі.

Без імені

“Вибори – це просто механізм дорватися до нашого ресурсу. І те, що на голову КП “ГостомельІнвестБуд” хотіли завести представника родини професійного дерибанника – Олександра Євстіфєєва, тільки підтверджує, що свій дерибанний центр через програне Коцюбинське, Євстіфєєв і Ко переносять до нас у Гостомель. Тому треба, як і в сусідньому селищі гуртувати громаду, щоб і духу тут їхнього не було”, – додає Жежера.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539