Бучанську владу привітали: міжнародний день боротьби з корупцією

0

Активісти вимагають в мерії відкликати  позов щодо Бучанського межигір’я з Верховного Суду. Про це протестувальники заявили під стінами мерії 9 грудня у міжнародний День боротьби з корупцією.

Віктор Бархоленко, який разом з активістами Бучі викрив цю дерибанну схему та на якого не раз нападали невідомі, ініціював збір підписів під зверненням до голів парламентських фракцій. У зверненні йдеться про необхідність відкликання заяви, поданої до Верховного суду України депутатами Бучанської ради, які представляють провідні партії в Україні:

“Я хочу привернути увагу лідерів демократичних сил України, депутати яких представлені у Бучанській раді – Юлії Тимошенко, “Батьківщина”, Володимира Кличка “Солідарність”, Олега Тягнибока “Свобода”, Геннадія Корбана “Укроп” та Юрія Кармазіна “Партія  захисники Вітчизни.  У своєму зверненні ми вимагаємо вплинути на своїх депутатів і наказати їм відкликати заяву, подану від імені Бучанської міської ради до Верховного суду, що дозволить остаточно повернути “Бучанське межигір”я” Калєтніка на користь держави та народу України. Хочу зазначити, що мені дуже прикро, що депутати Бучанської ради, окрім єдиного депутата Андрія Подкідишева, на акцію  не з’явилися, а це вже депутати нової каденції”.

До активістів вийшов секретар ради екс-регіонал Василь Олексюк, від якого виборці під час минулої каденції чули погрози. Олексюк, який був депутатом попередньої каденції й секретарем ради, сказав, що йому потрібен час для ознайомлення з документами.

1

В Бучанській раді зареєстрували лист, за підписами активістів та членів ГО “Антикорупційного руху”, в якому вимагалося відкликати заяву з суду.

Міського голови екс-регіонала Анатолія Федорука в робочий час та день прийому громадян на робочому місці не виявилося.

1

“Мета цієї акції – звернути увагу політичних партій , які делегували депутатів до Бучанської міської ради 7-го скликання, на злочинну бездіяльність їхніх висуванців. Оскільки саме громадські активісти “протиснули” рішення 3-х судів по поверненню земель громаді Бучі, що опинились у власності розшукуваного правоохоронними органами комуніста Калєтніка, а депутати минулого скликання подали позов до Верховного суду на відміну цих рішень, новообрані депутати і мер Федорук просто забов’язані відкликати позов з Верховного суду!”, – розповідає про акцію один з її учасників, координатор Антикорупційного руху Костянтин Бєдовой.

Під час акції Бєдовой подарував символічно бучанській владі окуляри, аби та краще могла роздивитися корупцію в місті.

1

Після реєстрації офіційного звернення, активісти поїхали привітати з Днем боротьби з корупцією Ігоря Калєтніка.

Браму активістам ніхто не відчинив і вони змушені були писати свої привітання та побажання на 8-метровому паркані, який вже став символом корупції в Бучі.

1

Після чого члени Антикорупційного руху пообіцяли довести справу “Бучанського межигр’я” до кінця і допомогти правосуддю не просто повернути ліс громаді, а покарати винних.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539