Верховний суд: битва за Бучанське межигір’я 16 грудня

0

У середу у Верховному суді України відбудеться слухання справи щодо Бучанського межигір’я.

До суду перед виборами звернулися Бучанська міська рада та  родина комуніста екс-віцеспікера Ігоря Калєтніка.

Заявники не згодні з ухвалою Вищого спеціалізованого суду, який постановив відібрати незаконно виділені Бучанською радою 14 га лісу на користь держави та визнати незаконним рішення Бучанської ради 2002-го року про віднесення бучанського лісу під забудову.

Нагадаємо, що ухвала Вишспецсуду остаточна і оскарженню не підлягає.

Але Бучанська рада та представники родини Калєтніка звернулися до ВСУ із заявою переглянути рішення суду.

Ухвалу Верховного суду я отримав 18 листопада, а заяву Бучанська рада написала 3-го листопада. І вже менш ніж за місяць призначено розгляд справи. Раніше розгляду справи нам доводилося чекати по півроку. Такий поспіх можна пояснити лише страхом перед ув’язненням.

Адже відомо, що хвала Вишспецсуду потягнула за собою відкриття нового кримінального провадження, щодо персональної відповідальності посадових осіб Бучанської ради.

Про це йдеться в листі прокурора Київської області нардепу та голові комітету із протидії корупції Єгору Соболєву.

Без імені

Відомо, що рішення 2002-го року готували не прибульці з космосу, а конкретні посадові особи – працівники Бучанської ради.

Це мер міста Анатолій Федорук, юрист Ігор Бартків, архітектор Валентина Ткаченко та секретар Марія Крижова.

Після того, як ми отримали ухвалу про відкриття провадження Верховним судом, ми оприлюднили інформацію в соцмережах та ЗМІ  і порадили місцевим дептатам, обраним цього року в Бучанську раду від демократичних партій, відкликати заяву Бучанської ради до Верховного суду.

Також ми зареєстрували в Бучанській раді письмове звернення до голови ради Анатолія Федорука та депутатів Бучанської ради з  проханням відкликати заяву, що подана не в інтересах громади Бучі, а в інтересах корупції.

Але жодної реакції немає.

Ми навіть провели акцію біля Бучанської ради та паркану Калєтніка, щоб привернути увагу до корупційних дій влади, але реакції від влади не було, натомість Олексюк ніби знущаючись, сказав, що йому треба ознайомитися з документами.

1

Окрім цього, ми підготували звернення до лідерів політичних партій, які представлені депутатами у Бучанській міській раді з проханням вплинути на депутатів і не дати себе використати в брудних корупційних схемах мера міста.

На сьогоднішній день триває збір підписів під цими листами.

Хочу сказати, що від рішення ВСУ буде залежати доля не лише бучанського та ірпінського лісів (по незаконному виділенню яких справа зараз розглядається в суді першої інстанції та постійно переноситься), а й лісів по всій Україні.

Рішення ВСУ може стати прецедентом у боротьбі з корупцією по всій державі, наступним етапом після чого має бути персональна відповідальність посадових осіб.

Враховуючи обставин, які склалися, активіти Приірпіння, розуміючи всю відповідальність та важливість цієї справи, планують взяти участь у засіданні Верховного суду.

Ми закликаємо всіх небайдужих патріотів нашого краю своєю присутністю в судовій залі підтримати судей у прийнятті рішення в інтересах держави та на користь народу України, а не корупції та дерибану.

Засідання відбудеться 16 грудня о 10:00 за адресою, м. Київ, вулиця Пилипа Орлика, 8. Попередня реєстрація відбудеться з 9 до 10 години за адресою, вул. Пилипа Орлика, 4а.

Інформацію треба максимально поширити в ЗМІ.

sam Автор: Віктор Бархоленко, бучанець

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539