Belichi-Cup – стартує підготовка змагань спортивного орієнтування

0

У Коцюбинському 9 та 10 квітня пройдуть змагання зі спортивного орієнтування Bilychi-Cup. Цей вид спорту мало відомий в Україні, але у Європі ним займаються цілими родинами.

Спортивне орієнтування – вид змагання започаткованого у Скандинавії, як елемент підготовки Збройних Сил. Турніри зі спортивного орієнтування до 1895 проводили тільки армії Об’єднаного Королівства Швеції і Норвегії (на ті часи ці держави були об’єднані). Згодом такі змагання стали проводитися і поза армією.

Це складний багатокомпонентний вид спорту, в якому для досягнення високого результату необхідно в рівній мірі володіти всіма компонентами: фізичною, технічною, тактичною, психічною та інтегральною підготовленістю.

У спортивному орієнтуванні учасник змагань за допомогою спортивної карти і компаса повинен якнайшвидше подолати дистанцію, відвідавши певну кількість точок, які влаштовані на місцевості — контрольних пунктів. Контрольний пункт (КП) — це трикутна помаранчево-біла призма з розміром сторони 30х30 см, яку влаштовують на точному орієнтирі (горб, яма, галявина, інше), що є на карті, і обладнують засобом для відмітки (олівець, компостер або електронні засоби відмітки).

На старті учасник отримує спортивну карту з нанесеними на неї КП, кількість яких, а також послідовність їх проходження, визначають судді.

Безымянный

Переможець на дистанції визначається за найкращим часом проходження всіх позначених на карті КП. Учасників, поділяють на групи – відповідно віку (10 — 60 років і старші).

Зараз, згідно з класифікацією Міжнародної федерації спортивного орієнтування (IOF), існує кілька різних форм цього виду спорту: класичне орієнтування, орієнтування на лижах, на гірських велосипедах, нічне орієнтування, рогейн та орієнтування для інвалідів.

У Коцюбинському секцію з класичного спортивного орієнтування проводять: Голова Київського обласного осередку ФСОУ Андрій Подгаєцький,старший тренер збірної команди Київщини Василь Березовський та тренер Олександр Шеремет. Тренування проходять у ЗОШ №18. Тут тренуються коцюбинчани та приїздять на тренування спортсмени з Ірпеня.

Взагалі то я почав займатися спортивним орієнтування завдяки своїм тренерам. До орієнтування я займався, футболом, тенісом, гімнастикою, дзюдо, парусним спортом,плаванням і ніде не затримувався більше року,ніде мені не було так цікаво як в орієнтуванні. За 5 років, які я займаюсь цим видом спорту, я був на змаганнях у багатьох містах України та в таких країнах як Португалія, Словаччина, Польща,Чехія.

Безымянный

 

Спорт з мене зробив самостійну людину яка вміє приймати зважені рішення в мене цікаве та різноманітне життя.Влітку ми живемо в таборі на березі Дніпра. Бігаємо та плаваємо, а восени бігаємо та катаємось на роликах. Взимку у нас біг та лижі.

Безымянный

Якщо в Коцюбинському є діти які ще не знайшли себе у спорті, то приходьте з 1 го вересня до нас на тренування, набір буде проводитись для учнів 5-6 класів, тренування безкоштовні.

Безымянный

Дорослі теж можуть приєднуватись,але тренування для них самостійні.

А всіх мешканців запрошую підтримати учасників на змаганнях, які я буду проводити 9 та 10 квітня. Більш детально проінформую в оголошеннях.

БезымянныйАвтор: Дмитро Куцан, організатор змагань

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539