УКРОП замість Корбана очолив мешканець Ірпеня

0

Уродженець Дніпропетровщини та мешканець Ірпеня Денис Борисенко тимчасово очолив політраду партії.

За інформацією ресурсу “Посіпаки”, політик нібито був на громадських засадах помічником нардепа-регіонала Олега Царьова у VII скликанні. Як стало відомо пізніше, Корбан не давав згоди на такі кадрові зміни. Джерела “Української правди” повідомили, що це рішення ініціював сам Ігор Коломойський.

“Це тимчасове рішення. Воно пов’язане лише з тим, щоб партія могла функціонувати за юридичними правилами. У нас має бути з’їзд найближчим часом і цей з’їзд має відкривати голова політради за правилами, щоб можна було юридично витримати всі процедури. Як ви розумієте, ми партія опозиційна, тому до нас будуть з особливою прискіпливістю ставитися в Мінюсті”, – коментує Громадському руху ЧЕСНО прес-секретар політичної партії УКРОП Євгенія Кравчук.

Зараз Борисенко на додачу є депутатом Київської облради. Зауважимо, що Борисенко, якому зараз довірили замість Корбана очолити політраду, на місцевих виборах до облради навіть не очолював список політичної сили “УКРОП” й з-поміж обраних до облради депутатів має найнижчий рейтинг за кількістю голосів.Ось як це коментують у прес-службі:

“Денис Борисенко не очолював список УКРОПу до Київської обласної ради свідомо і брав участь у виборах на загальних засадах, адже перше місце фактично завжди гарантує проходження.”

На момент виборів політик був головою секретаріату ПП “УКРОП” та членом політради. Балотувався у Бородянському районі Київської області.

Але мешкає в сусідній територіальній громаді – місті Ірпені, де “УКРОП” співпрацює з “Новими обличчями”, які очолив на Київщині екс-регіонал Дмитро Христюк.

Варто зауважити, що Борисенко допомагав не лише екс-нардепу Царьову. На сайті “Посіпаки” він значиться помічником нардепів Богдана Губського IV скликання, “бютівця” Святослава Олійника VI скликання та “батьківщинівця” Юрія Трегубова VI скликання.

Після виборів 2012 року, коли влада перейшла до Партії регіонів, Борисенко перейшов від “бютівців” до “регіонала” Царьова. Цю інформацію політик спростував на офіційному сайті партії.

Борисенко і сам балотувався в парламент у 2012 році як член партії “Україна майбутнього”. Тоді список очолював його колишній роботодавець-нардеп Святослав Олійник. На той час Борисенко очолював ТОВ “Злата Студія”. Жив у Павлограді Дніпропетровської області.

Варто зазначити, що у 2010 році нардепа Олійника виключили з БЮТу, оскільки він голосував синхронно з Партією регіонів. Його зараховували ЗМІ до так званної “групи Андрія Портнова” (Олійник був заступником голови фракції БЮТ і 2010 року перейшов у заступника голови АП часів Януковича).

Отже, цілком закономірно, що в новому парламенті колишній помічник Олійника – Денис Борисенко – значиться помічником Олега Царьова.

Кандидат в нардепи Борисенко подав, коли балотувався, свою декларацію за 2011 рік. З неї стало відомо, що у 2011 році він проживав з батьками, сестрою, дружиною та донькою. Доходи родини були вкрай мізерними і не перевищили 130 тисяч гривень. Жодних заощаджень декларант не вказав.

У власності сначилася квартира та три земельні ділянки, одна з яких площею 4 га. Дві машини – Шевроле Авео 2006 р.в. та Деу Ланос – 2004 р.в.

До слова на цих же виборах 2012 року людина з таким самим ім’ям, прізвищем та по-батькові – Борисенко Денис Валерійович – була офіційним спостерігачем від партії Наталії Королевської “Україна – вперед!”.

У прес-службі партії наголошують на тому, що Борисенко не був спостерігачем від партії Наталії Королевської “Україна – Вперед!”.

У 2007 році, коли Борисенко ще був із БЮТом, політик значився під непрохідним 333 номером у списку “Блоку Юлії Тимошенко” й теж балотувався до парламенту. При чому за рік до цього, коли формували контральні групи для забезпечення громадського контролю за формування списків виборців, політик увійшов до групи контролю від іншої політичної партії – “Єдина Україна”. Тоді працював в Держаному департаменті інтелекутальної власності.

За інформацією ЗМІ, навесні 2015 року після своєї відставки Коломойський приймав рішення щодо того, чи створювати нову політичну партію, чи розкручувати вже наявний політичний бренд “Україна майбутнього”. Цю партію очолював екс-нардеп Олійник, який був заступником Коломойського в ОДА.

Згодом стало відомо, що прийняте рішення про створення нової партії “УКРОП”. Новому бренду вдалося на місцевих виборах завести в ради майже 2 250 депутатів. Це дещо більше чверті від загальної кількості депутатів, які завів лідер виборчих перегонів – партія “Солідарність”.

1Авторка: Ірина Федорів, регіональна координаторка Громадського руху ЧЕСНО

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539