Червакова: Кабмін саботує виконання Указу Президента

0

Стан виконання Указу Президента щодо надання Біличанському лісу статусу Національного парка є незадовільним. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Ольга Червакова.

“Такий висновок можна зробити з листа голови Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, адресованого Кабінету міністрів. В документі констатується, що до цих пір “не внесено зміни до Проекту організації території національного природного парку “Голосіївський”, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів з урахуванням розширення території цього парку. Не розпочато розроблення проекту землеустрою з організації та встановлення меж території, що включається до меж Національного парку”, – заначає Червакова.

“Цим листом Адміністрація Президента просить “вжити заходів”, в перекладі з канцелярської мови на людську – припинити саботаж виконання Указу, аби ліс став Нацпарком”, – резюмує нардеп.

Без імені

“У Мінекології є чітке розуміння того, що треба невідкладно прискорити ці процеси. Нам сприяє у цьому заступниця міністра екології Світлана Коломієць. Тому хочеться вірити, що у 2016 році будуть кошти і межі будуть винесені в натурі. Тільки за цих умов дерибанники зрозуміють, що їм нічого вже не світить тут ніколи і припинять займатися в маленькому селищі політиканством, коли найбільш нагальні господарські проблеми не вирішені,” – переконує журналіска Ірина Федорів, яка з 2009 року веде боротьбу за збереження Біличанського лісу.

У середу на засіданні екологічної комісії Київради розглядали петицію щодо мораторію на забудову охоронних зон нацпарку. Заступник директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Юрій Кулаковський зазначив:

“Ще два роки назад це питання ставилося, ми писали в департамент міського благоустрою. Ми були також за те, щоб встановити природоохоронні зони НПП “Голосіївський”, оскільки  досить часто виникають якісь по межі конфліктні питання стосовно забудови, от і зараз в тому числі. Але ж треба, щоб цей проект хтось зробив, щоб його розглянули – проект встановлення природоохоронної зони. Його затвердять і тоді закриються всі питання: всі будуть розуміть, де ці зони, на якій відстані, які ділянки входять. Ніхто такий проект до нас на даний момент не направляв, ми писали листи.. Ну от останній у 2014 році і до тепер ситуація не змінилася… Проект, може він десь єсть, але до нас він не надходив.”

Директор НПП Голосіївський Борис Дробот зауважив:
“Давайте не змішувати. Проект охоронних зон він є і він на погодженні з областю, ми можемо його передати вам і погодити спершу з вами. По-друге, то можна залишити окремо, а мораторій стосовно забудови конкретних ділянок… Ви ж надаєте довідки забудовникам, що ділянка з парком не межує, бо парк не отримав землевідводу. А чому парк не отримав землевідводу – тоже ж мабуть знаєте. У 2012 році був виготовлений проект землевідводу для національного парку. Стараннями прокурора Могильницького був винесений протест прокурора і його сесія не розглянула… Парк землевід не отримав. А в 2014 році змінилося земельне законодавство і парк вимагає нового проекту землевідводу. Ми неодноразово звертались до Київзему, до Інстититуту земельних відносин, який розробляв проект землевідводу, стосовно внесення необхідних змін в проект відводу, але на жаль відповіді так і не отримали”.
Борис Дробот попросив екологічну комісію повпливати на Київзем для внесення необхідних змін до проекту, щоб його можна було прийняти.

Нагадаємо, що на початку року Ольга Червакова, яка допомагає активістам зберегти Біличанський ліс, особисто зустрічалася з президентом і обговорювала проблеми виконання президентського указу. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539