Саакашвілі: Крім вас ніхто не зробить невідворотні зміни в країні

0

У столиці презентували систему “E-Auction 3.0” – це децентралізований електронний аукціон нової генерації. Метою створення системи є забезпечення прозорості та рівних можливостей для учасників ринку оренди та продажу державного майна, і як наслідок, скасування корупційної складової в процесі управління активами держави.

Аукціон – перший крок до великих змін, і поєднавши революційні технології з ефективними процесами відкриють нові кордони економіки та змінять парадигму взаємодій між громадянами, урядом і бізнесом.

“Уже в низці  міст запровадили систему ProZorro. Як зауважили наші колеги депутати в Чернігові з початку року вдалося заощадити до півмільйона гривень. А цю новітню систему децентралізованого онлайн-аукціону в державних галузях на муніціпальних та центральних рівнях необхідно запроваджувати, бо вона зводить нанівець корупційну складову. На черзі Приірпіння,” –  зазначає Марія Шевченко, очільниця фракції БПП в Ірпені та голвоа антикорупційної комісії міськради.

Без імені

Міхаїл Саакашвілі наголосив на тому, що попри те, що старий режим не хоче здаватися, молоді політики можуть змінити все.

“Невідворотні зміни мають відбутися вже за кілька місяців. Годі виймати нафталінових політиків із шафи. Система робить все, щоб не дати молодим і незаплямованим стати владою й належним чином працювати. Крім вас, ніхто не зробить невідворотні зміни, а стара система буде робити все, щоб залишитися при владі навіть на тиждень чи місяць довше, щоб отримати побільше вигод”.

Міжнародний досвід показує, що перехід від “паперових”, закритих процедур до відкритих онлайн-систем підвищує ефективність держуправління і поповнює держбюджет на 15-20%, а використання розподілених систем (Blockchain) мінімізує маніпуляції чиновників, що створює позитивний фінансовий і моральний ефект. Про це йдеться в меморандумі, який сьогодні підписали учасники заходу.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539