Мінрегіонбуд: об’єднання Коцюбинського з Ірпенем не перебачено

0

Члени територіальної громади оскаржують силове приєднання селища Коцюбинське до Ірпеня депутатами Коцюбинської селищної ради. 20 квітня, у вівторок, справа слухалася в апеляційній інстанції.

У кулуарах суду представник Ірпеня Денис Крайнік разом із представником колишнього селищного голови Вадима Садовського – Леонідом Танцюрою – обговорювали голосування нардепів за розпуск і призначення перевиборів Коцюбинської селищної ради.

Перше клопотання у судовій залі подала активістка Наталія Коломієць. Вона вимагала залучити до справи лист Мінрегіонбуду.

“Комітет ВРУ з питань державного будівництва отримав лист від Мінрегіонбуду. Там чорним по білому написано про те, що Перспективний план формування територій Київської області затверджений розпорядженням Кабміну від 18 листопада 2015 року. Відповідно до Плану утворення Ірпінської територіальної громади шляхом об’єднання територіальних громад міста Ірпінь і смт Коцюбинське не передбачено,” – цитує лист журналістка Ірина Федорів, яка як позивач прийшла до зали судових засідань.

Без імені

Леонід Танцюра, який представляє інтереси Садовського, свого клопотання не мав, але наголосив, що є клопотання від селищної ради. Його підписала самопроголошена голова Юлія Главацька.

“Главацька не розуміє, чи вона може представляти інтереси ради чи ні і просить перенести засідання. Дивним є той факт, що Главацька не розуміє, чи депутат вона чи ні. Вона ж нібито розуміє, що вона в.о. голови. А це теж дискусійне питання, оскільки якщо вона не є депутатом, то і секретарем Коцюбинської ради вона, можливо, не є, а якщо не секретар, то і не в.о. голови. Тоді на якій підставі ця особа від імені Коцюбинської ради взагалі листи кудись відсилає, та ще й довіреності видає на всі боки,” – знизує плечима Наталія Коломієць.

“На мій погляд, дана обставина не може бути підставою для перенесення засідання, оскільки юридичну особу Коцюбинська селищна рада не ліквідовано, і мені, особисто, як позивачу і апелянту глибоко все рівно, чому Коцюбинська рада не має змоги бути у процесі,” –  додає Коломієць.
Нагадаємо, що у 2015 році депутати Коцюбинської селищної ради попередньої каденції проголосували попри волю громади і без проведення належних обговорювань. Після виборів депутати від Нових облич скликали у січні 2016 року псевдосесію і проголосували таємно від громади повторно за приєднання до Ірпеня. Активісти подали позов до суду й програли у Ірпінському міському суді. Тепер справу розглядають в апеляції. Аналогічний позов подали активісти з Ворзеля, які оскаржують приєднання до Бучі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539