Титикало: Перешкоджання Домбровському – адмін або кримінальна відповідальність

0

Голова регламентної комісії облради депутат “Самопомочі” Роман Титикало засудив дії депутатів Ірпінської ради. Представники партії “Нові обличчя” та міський голова Володимир Карплюк не дали висловитися депутату облради Ігореві Домбровському і застосували силу під час сесійного засідання 3 червня.

“Депутат облради має право слова на сесіях будь-якої ради в межах області. Це передбачено законом. Ненадання депутату облради слова – це порушення його права. Фізичне перешкоджання Домбровському на сесії Ірпінської ради – це порушення його прав і як депутата облради, і як громадянина України. Якщо Домбровський звернеться до регламентної комісії із заявою – ми її невідкладно розглянемо. Правоохоронці можуть класифікувати перешкоджання роботі депутата і як адмінправопорушення або як кримінальну відповідальність, оскільки мало місце дрібне хуліганство.”

Ігор Домбровський звертався до регламентної комісії щодо порушення прав депутатів облради наприкінці минулого року. Тоді голова регламентної комісії Роман Титикало писав відповідне звернення на міського голову Ірпеня Володимира Карплюка.

Без імені

“Це була жовта картка і, як бачимо, Карплюк не сприймає серйозно не лише депутатів облради, а й листи від голови регламентної комісії. 3 червня права моїх виборців вкотре були грубо порушені. Депутат Ірпінської ради, який працює головою Ірпіньводоканалу Олександр Маркушин вкотре застосував силу. Вперше мешканці селища Коцюбинське побачили його на сесійному засіданні рік тому. Коли працівник комунального підприємства у свій робочий час не пускав фізично коцюбинців на сесію, де відбулося силове приєднання селища до Ірпеня. Ми ж вимагали громадських слухань. На підмогу Маркушину  цього разу підбіг депутат Ірпінської ради Олексій Олійник, який не раз зневажливо ставився до АТОвців. Цього разу він так само застосовував силу й перешкоджав моєму виступу. Голова партії “Нові обличчя” Володимир Карплюк несе особисту відповідальність як головуючий на сесійному засіданні за те,що відбулося порушення закону – депутату облради перешкоджали вкотре виконувати свої обов’язки, ” – розповідає Ігор Домбровський.

“Хочу зауважити, що я звернуся з відповідною заявою до облради. Якщо міський голова Ірпеня не розуміє, що має чути різні точки зору, навіть якщо вони йому не подобаються, бо громада не може з жодною владою погодитися на 100 %, то окрім жовтої картки Карплюк ризикує отримати ще й червону,” – додає Домбровський.

Нагадаємо, що 13 травня Роман Титикало та Ігор Домбровський були присутні в селищі та на вимогу громадян намагалися підійти до заблокованої селищної ради під час слідчих дій щодо незаконного виготовлення печаток самопроголошеною селищною головою Юлією Главацькою. З слів депутатів облради, прихильники “Нових облич” тоді застосували фізичну силу, щоб не допустити депутатів у приміщення ради. Тоді спровокував конфлікт прихильник “Нових Обличь” Вадим Ващенко, що називає себе тренером Бійцівського Клубу “Фенікс”.

У той же день депутат Ірпінської ради від Нових облич Олексій Оліник вдарив при свідках в коліно депутата облради та фронтовика Ігоря Домбровського. Активісти стверджують, що це відбулося на їх очах задля можливої провокації конфлікту.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539