Чоловік, якому нанесла ушкодження Бучанська варта, помер від лептоменінгіту

0

Працівниками прокуратури здійснюється процесуальне керівництво за фактом умисного спричинення тяжких тілесних ушкоджень 41-річному чоловіку, що мешкав у квартирі будинку по вулиці Островського у м. Буча (кримінальноме провадження за ст. 121 КК України).

Встановлено, що 30 травня 2016 до реанімаційного відділення Бучанської лікарні доставлений вказаний громадянин з тілесними ушкодженнями – гематомами в ділянці лівого ока та правого плеча. Впродовж 3 діб вказана особа перебувала у комі, після чого померла.

На даний час триває судово-медична експертиза. Проте, вже відомо, що смерть вказаної особи настала через лептоменінгіт. Наявні тілесні ушкодження у вигляді гематом не знаходяться у прямому причинному зв’язку з наслідками у вигляді смерті. Результати експертизи очікуються впродовж місяця.

У ході розслідування встановлено, що ввечері 25.05.2016 за місцем мешкання громадянина дійсно прибули троє представників ГО “Бучанська вартв”. Під час конфлікту з ними, потерпілому спричинено тілесні ушкодження, які за ступенем тяжкості, ймовірно, відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Питання притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за спричинення тілесних ушкоджень відповідної тяжкості буде вирішено за результатами проведених слідчих дій та судово-медичної експертизи.

Водночас, слідчим у кримінальному провадженні у порядку ст. 23 Закону України “Про національну поліцію” направлено листа про усунення порушень закону на адресу керівника громадської організації “Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону Бучанська варта” з вимогою вжити заходів до недопущення у подальшому аналогічних порушень законодавства.

Про результати розслідування справи громадськість буде проінформована додатково.

Без іменіАвтор: Ільяс Рамазанов, начальник Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539