Земельні афери: прокуратура провадить обшук в Ірпінській раді

0

Пообіді у четвер поблизу Ірпінської міської ради зупинився автобус. З нього вийшли силовики в масках і зі зброєю. Вони забігли до Ірпінської міської ради і заблокували вхід на 2 поверх, де розташовані кабінети Ірпінського міського голови Володимира Карплюка та секретаря ради Юрія Денисенка. На 2 поверсі поверсі розташовані також кабінети  заступників Карплюка – екс-регіналів Наталії Семко та Дмитра Христюка.

“Зараз в Ірпінській міській раді тривають обшуки. Відкрите кримінальне провадження у зв’язку з тим, що міська рада разом з іншими службовцями незаконно вилучила з державної власності 15 гектарів земель лісового фонду. Правоохоронці повинні знайти докази у міськраді. Працюють працівники прокуратури Київської області (ч. 1 ст. 364 зловживання владою або службовим становищем КК України),” – повідомила Катерина Хоменко, прес-секретар прокуратури Київської області “Громаді Приірпіння”.

Згодом до приміщення почали пускати депутатів Ірпінської міської ради.

Безымянный

“Депутата-“свободівця” Богдана Мельничука, який один з перших розповів на сайті “Громада Приірпіння” громаді про дерибан 15 гектарів лісових угідь, спершу відмовлялися пускати. Першими зайшли депутати від партії мера Нових облич, зокрема Богдан Слюсаренко. Також пройшов Дмитро Христюк та преставник екс-регіонала та селищного голови Вадима Садовського  в судах – Леоніда Танцюра. Лише згодом Мельничукові також дозволили зайти,” – коментує з місця подій журналістка Олена Жежера.

Безымянный

“Журналістів не пускали. Я почала фотографувати присутніх. Звернула увагу на те, що на місце події організовано прибули розпущені ВРУ депутати Коцюбинської селищної ради від Нових облич – Юлія Главацька, Катерина Корбут-Ющенко, Павло Назарук, Людмила Узерчук та інші.

Безымянный

Представники Нових облич виглядали доволі сумно.

Безымянный

Вони підходили прямо під кордон з правоохоронцями.

Безымянный

Христюк, коли я фотографувала перебіг подій, поводився дуже емоційно, кричав, щоб я зробила  ним “селфі”, потім естафету від Христюка перейняв Назарук у футболці Нові обличчя, який почав за мною бігати і кричати “давайте зробимо селфі”, припрошував однопартійців, щоб вони нас разом сфотографували.

Безымянный

Людина не розуміє, що журналіст перебуває на місці події, де відбуваються слідчі дії і виконує професійні обов’язки, щоб потім донесли інформацію до громади про суспільноважливі події. Коли вже після всіх подій я зайшла у соцмережу, то відзначила, що Петро Щербина, який завжди найперший постив фотографії з місць затримання, тепер не постить взагалі нічого,” – додає Жежера.

Поведінкою депутатів 7 скликання з Коцюбинського, яких розпустила Верховна Рада у Ірпінській раді громада була шокована.

“Простій громадянці Нові обличчя з Коцюбинського кричали “Ганьба”. Це багатодітна мати Ніна Костенко. Мені цього ніколи не зрозуміти, коли політики накидаються на простих громадян. Коли я отримав дозвіл, щоб піднятися на 2 поверх пройшло до 15 хвилин. Побачив, що більшість в приймальні – це люди від Нових облич – депутати Олександр Маркушин, Богдан Слюсаренко, Андрій Старховський та інші. Вони хто сидів, хто стояв – чекали. Активістів туди не пустили. Коли зайшов в кабінет до Христюка то поруч стояв Денисенко. Також там були люди в цивільному, як я зрозумів, що це слідчі. Через декілька секунд З кабінету Христюка вийшов Петро Щербина й почав мене ображати, кричати і звинувачувати в якихось справах, де нібито замішана “Свобода”. На допомогу йому підбіг Слюсаренко. Почав мене звинувачувати, чому я не голосую на сесії й покидаю приміщення. Потім до мене підійшли двоє в цивільному, яких направив Христюк й мені сказали усунутись з 2 поверху, хоча депутати від Нових облич, і не депутати – Петро Щербина – залишились там,” – говорить депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук.

З слів очевидців, були і представники прокарплюківських ЗМІ, але і їх ближче не підпускали. Обшук триває. “Громада Приірпіння” стежить за подіями і оновлюватиме інформацію.

Зважаючи на волю громади активісти вирішили підготувати до друку черговий інформаційно-аналітичний бюлетень. Кожен може допомогти проінформувати сусідів. Для цього створена спеціальна картка Приватбанк 5168742349662738 оформлені на надійну активістку Олександру Валеріївну Куцан. Звіт про кошти, які нададуть громадяни, та витрати – будуть оприлюднені після друку. Кожна гривня – це дві газети. Допоможіть сусідам дізнатися правду, щоб не помилитися на виборах знову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539