Парашутисти в Коцюбинському: Танцюра зібрався на вибори

0

Екс-депутат облради Леонід Танцюра балотуватиметься до Коцюбинської селищної ради. Такий висновок зробили мешканці Меблевої, коли з’явився борд про Леоніда Танцюру, який нібито клопочеться за збереження Біличанського лісу та просить мешканців Меблевої прийти на зустріч.

“Про те, що тут з’явився немісцевий було видно одразу. Ми просто подивилися на дорогу автівку, яка перегородила всім виїзд. Цей парашутист одразу став героєм парковки. Він взагалі не живе не те що в Коцюбинському, а не в Ірпені чи Бучі. Здається, казав, що в Стоянці. Навіщо ж він сюди приїхав перед самими виборами. Він був депутатом облради – ми його взагалі тут не бачили. Більше того, разом з екс-регіоналами кандидувався до облради від Нашого краю і програв. Мандат йому повторно ніхто не довірив. Тепер цей парашутист, який був депутатом облради 5 років і нічого не робив для нас, розказує, як за кілька тижнів змінить життя на краще. Хай перше паркуватися навчиться немісцевий політик на своєму Порші – перегородив всім виїзд,” – каже водій Сергій, який мешкає на Меблевій.

Те, що Танцюра перегородив рух для інших авто його ані трохи не бентежило.

Безымянный

“Дійсно, на зборах він визнав, що немісцевий. З’явився перед самими виборами і як колишній депутат облради, який не доклався до збереження Біличанського лісу, а тільки наголосив, що немає різниці, хто його буде дерибанити, тепер пише на бордах депутата від Нових облич Богдана Слюсаренка про те, що він стає на захист лісу. Де він був, коли активісти збирали підписи? Переконував людей, що він дуже принципова людина, що для нього нібито питання збереження лісу дуже важливе. Я знаю Танцюру, як захисника екс-регоінала Вадима Сдаовського, який в суді доводив, що Садовський дуже відповідальний і без громади міг все вирішувати, як йому слухання по приєднанню до Ірпеня проводити. Тоді ж наголосив, що думка громади ролі не грає. То де ж принциповість у тому, щоб в суді захищати разом з представником Ірпінської ради Денисом Краніком, якого обстоюють Нові обличчя, позицію Садовського, за якого дерибанили ліс, й тепер перед виборами ставати на його захист?” – Питає активістка Олександра Куцан.

“Танцюра відповів на моє питання, що він принциповий у питаннях адвокатської етики. Якщо до нього звернулася людина – він не може відмовити. Про те, що він правозахисник – він писав у своїй передвиборчій агітпродукції,” – додає Куцан.

Безымянный

Виборці твердженню про те, що екс-депутат надає правову допомогу дивуються.

“Це все порожні слова. Коли Танцюра був депутатом облради, то я їздив до нього на прийом щодо проблем з Майстер-Енерго. Це не лише моє особисте питання. Це питання майже кожної людини, яка платить кошти цьому монополісту. Він пообіцяв, що допоможе відстоювати інтереси. А в результаті він не те, що не відстоював – я ходив в суди сам, а навіть запит депутатський не подав щодо цього питання, хоча це йому коштувало б один А 4 написати і підписати. А як Садовського захищати, який фактично співпрацює з Новими обличчями – то аж бігом – принциповий далі нема куди,” – говорить мешканець Лісової Ігор Чижевський.

На зустріч з потенційними виборцями Танцюра приїхав з Ірпінської міської ради, де тривав обшук правоохоронців. Там він був разом з депутатами Нових облич.

Безымянный

“Поки тривала ця зустріч, то Танцюра просто нам у дворі перекрив рух. Мовляв: у мене зустірч, я поагітую потенційно, а ви вже тут як небудь переб’єтесь. Селищна рада не вивела межу селища за роки, тривають суди нема погоджень, а він бабусям розповідає, що виведе за 2 тижні межу. Тобто я так розумію, що 1 липня Танцюра готовий дати документи із затвердженою межею? Задавали ми йому питання, чи буде він балотуватися – він ухилився від відповіді, мовляв, скоро буде видно,” – розповідає Наталія Вєліканова.

Громадський рух ЧЕСНО застерігав виборців, що кандидуються до облради кандидатами на відкликання.

ЧЕСНО проводив моніторинг. Танцюра і заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк були, згідно з офіційними даними, кандидатами на відкликання. Пропустили занадто багато засідань. Дивує мене бажання не членів територіальної громади кандидуватися. Христюк був депутатом Баришівської райради і вирішив зачепитися в багатому на ліси і землі Приірпінні. Танцюра, який не потрапив в облраду знову, ймовірно, вирішив парашутистом бути у нас. За 5 років перебування в облраді він не написав ЖОДНОГО депутатського запиту. І загорівся перед виборами отримати в Коцюбинському мандат. Такий підхід команди Нових облич та її поплічників мене дивує,” – зазначає журналістка Ірина Федорів, яка мешкає на вулиці Меблевій.

“Петиція на захист Біличанського лісу до президента від Танцюри – це дешевий трюк, який дозволяє зробити черговий піар-хід. Просто подивіться, скільки під нею підписалося людей.

Безымянный

52. А треба 25 тисяч. Якби хтось робив дійсно адвокаційну кампанію і хотів назбирати підписи, то вже лінки були б в соцмережах. Борди висіли б не в Коцюбинському, а в Києві, бо Коцюбинське ніколи не дасть 25 тисяч голосів. Не стане населення. Вони б висіли в Києві. Але кому цікаво назбирати 25 тисяч під петицією? Більше того робити борд без QR-коду, щоб мешканці не могли одразу перейти на сторінку петиції й підписати її – це давати будь-якій мислячій людині зрозуміти, що підписи під петицією, як і сама петиція – це мильна бульбашка. Тема потрібна для того, щоб проагітувати і про щось поговорити у дворах. Такий трюк, щоб розбити голоси активістів вже робив Жарков, який отримав ділянку в Біличанському лісі разом із Данішем. Жарков теж зібрав перед виборами в 2010 році прес-конференцію в УНІАНІ і заявив про те, що він за Національний заповідник. Навіть різницю між нацпарком та заповідником не знав. І знаєте, хто тоді допомагав Жаркову і надоумив його на цей піар-крок? Петро Щербина – другий номер у партії Нові обличчя. Настільки заїжджена ідея, яка у 2010 році не спрацювала, що думати, що на неї клюнуть це абсурдно,” – додає Федорів.

Активісти показали Танцюрі, який зараз став нібито захисником лісу відео, де він чітко говорить про те, що немає різниці, хто буде дерибанити ліс – Київ чи область. Політик, який в судах захищає Садовського, намагався пояснити мешканцям Меблевої, що його журналісти не так зрозуміли. “Громада Приірпіння” пропонує переглянути відео, яке засвідчує, що саме мав на увазі Танцюра.

Довідково: На місцевих виборах Леонід Танцюра балотувався разом із колишнім колегою – депутатом облради Вадимом Башуном від політичної партії наш край, до якої увійшли екс-регіонали.

Башун – дерибанник Біличанського лісу, який нібито хоче захистити Танцюра. Суд зобов’язав Башуна повернути ділянки Біличанського лісу державі.

Саме Танцюра, який зараз захищає в суді Садовського, приїздив на сесію з міським головою Ірпеня Володимиром Карплюком, коли відбулося силове приєднання до Ірпеня проти волі громади і без проведення належного опитування.

Мешканка Ірпеня Тетяна Данкова публічно звинуватила Танцюру, який їздить на Порші та одягає дорогі брендові речі, в тому, що він не віддаю вчано борги і гроші доводилося роками випрошувати. 

Зважаючи на волю громади активісти вирішили підготувати до друку черговий інформаційно-аналітичний бюлетень. Кожен може допомогти проінформувати сусідів. Для цього створена спеціальна картка Приватбанк 5168742349662738 оформлені на надійну активістку Олександру Валеріївну Куцан. Звіт про кошти, які нададуть громадяни, та витрати – будуть оприлюднені після друку. Кожна гривня – це дві газети. Допоможіть сусідам дізнатися правду, щоб не помилитися на виборах знову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539