Нові обличчя зі скандалом подають документи до ТВК

0

У понеділок, 20 червня, члени партії “Нові обличчя” принесли документи на реєстрацію кандидатів до Коцюбинської селищної ради. Разом з ними приїхав секретар Ірпінської міської ради Юрій Денисенко та медіаконсультант Сандея Аделаджі Петро Щербина, який є заступником Володимира Карплюка у партії Нові обличчя.

“Ми прийшли в раду десь після 14:00. Зайшли в приймальню і тут в кабінет до селищної голови попрямував Петро Щербина з питанням: “Шо ето за люді?” Далі голові ТВК Людмилі Демченко, яка є старшою жінкою, сказав: “Кто ета женщіна в ночнушкє?” Було видно, що вони стандартно розраховують спровокувати сварку і конфлікт. На дошці оголошень було написано, що ТВК в цей день працює з 9 до 14:00, але це оголошення кудись щезло. Денисенко, який не кандидується і приїхав з Ірпеня просив в голови ТВК, щоб вона йому дала список документів, які треба кандидату подати,” – розповідає мешканка селища Ірина Маслюк.

“Потім вступив в емоційну дискусію депутат Ірпінської ради Олексій Олійник. Намагався всіх переконати, що такі, як я, Матюшина, Федорів – це “понаєхавшиє”. Але ніхто не може дискримінувати людей ні за тим, скільки він в селищі проживає, ні за світобаченням, ні за статтю! Поваги до жінок в представників Нових облич нема ніякої. То старшу жінку ображають, Матюшиній говорять, що вона нігті не мила на ногах. У людини горло болить, вона має з собою льодяники для горла, а вони кажуть, що вона мало не психічно хвора і лікується пігулками і сміються з того.

Діагнози роздають в усі боки простим людям і ображають нас. Це просто якась дикунська поведінка. Людським ставленням до сусідів це назвати не можна. Щербина взагалі додумався до того, що жінкам показав свої труси. Далі вони за мною вмостилися і Юлія Главацька каже до Олійника: “Ці придурки в вайбєрє группу создалі, прікінь?” От хто ми, виборці, які між собою спілкуються, для Нових облич. Ну тут щось коментувати нема змісту. Повірити важко, що люди це все бачать на власні очі. Я член сім’ї тих, хто в селищі оселився з самого початку. Але ніколи не стану розділяти людей на сорти, це просто неприпустимо. Найгірше покарання для людини, коли вона втрачає розум. Найбільше покарання для громади, коли люди, які не поважають точку зору громади, отримують владу,” – додає Маслюк.

Документи приніс реєструвати і Іван Лизун, який балотувався від Нових облич до Ірпінської міської ради і залишився без мандату через низький рейтинг. Саме Лизун разом із Главацькою доводили, що постанова Верховної Ради про розпуск депутатів є незаконною і навіть оскаржував її в суді.

“Мене дивують політики, які не мають жодних принципів. У Вас є виборці. які Вам вірять. Ви їм кажете, що постанова незаконна і будете її оскаржувати. З цієї логіки Ви, подаючи документи як кандидати, що не визнають законності розпуску ради, в очах своїх виборців або лукавили про те, що незаконно, або просто цинічно обманювали їх. Це все одно, що я б боролася за збереження Біличанського лісу і паралельно понесла заяву в селищну раду на Вадима Садовського, щоб він виділив мені ділянку, бо “а раптом не виграємо суд по захисту лісу, то буду хоч з ділянкою”. Але за всі 7 років мені таке в голову навіть не прийшло. В судах ми роками билися до кінця. А Нових облич не вистачило і на місяць. Вчора кричали, що все незаконно, а сьогодні вже подають гуртом документи і ті, хто позивалися до ВРУ – от і вір таким політикам після цього,” – каже журналістка Ірина Федорів, яка проживає на Меблевій.

Так само документи подав екс-депутат облради прогульник Леонід Танцюра, який претендує на мандат по округу на Меблевій 11 – 11а- 11б, де свою кандидатуру висуває місцева мешканка Олександра Куцан. У вівторок 21 червня документи приніс і Владислав Євстєвєєв, у якого, згідно з інформацією прокуратури, майже сотня ділянок в Біличанському лісі. На окрузі по вулиці Доківська -Залізнична від громадських активістів йому опонує дерибаннику коцюбинчанка Людмила Буток, яка регулярно відвідувала суди, де громада протистояла дерибанникам. І Танцюра, і Євстєфєєв у селищі, за інформацією “Громади Приірпіння” не проживають.

“Нові обличчя” за підтримки Денисенка та Щербини зчинили під час реєстрації такий галас, що члени ТВК не могли працювати і їм довелося викликати поліцію. До селищної ради прибув чоловік з камерою, який представився як представник “Ірпінь ТБ” і надав посвідчення. Але жодних інших документів, які посвідчували б існування такого ЗМІ чи редакційного завдання у нього при собі не було.

“Цей же оператор без відповідних документів і клопотань був на суді, коли ми оскаржували приєдання до Ірпеня. Тоді за нього вступився і адвокат Садовського – Леонід Танцюра, і юрист з Іреня Денис Крайнік,” – говорить Людмила Буток.

Правоохоронці попросили представників Нових облич, які не давали працювати ТВК належним чином та чоловіка з камерою без належних документів, залишити залу засідань і не перешкоджати роботі комісії. Засідання розпочалося близько 20:00. Сторонні особи перебували поза актовою залою у коридорі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539