23 червня 2016 року – День загибелі Бучі!

0

23 червня на сесії Бучанської ради депутати збираються затверджувати з грубими порушеннями Генплану три Детальних плани території під багатоповерхове будівництво. Загальна площа багатоповерхової забудови в місті 256 га.

Три детальні плани розміром  – 191 га, 55 га та 10 га. До того ж, у порядку денному сесії стоїть питання про дозвіл будівництва 28 тисяч квадратних метрів житла для працівників МВС на території табору “Променистий”.
256 га – під багатоповерхове будівництво житла! У Бучі! Це важко навіть уявити!

Бучу чекають сотні тисяч метрів житла і ніяких підприємств, понад 35 тисяч нових мешканців усього через пару років, десятки тисяч машин в пробці на єдиній дорозі до Києва, жодного робочого місця, санаторію, рекреаційної зони. Спальний район Буча – це величезні податки, які осідають у Києві й колапс існуючої інфраструктури. Окрім цього, влада планує  знесення гаражів у людей, які не встигли їх приватизувати. Затвердження цих Детальних планів – це загиблий безповоротно мікроклімат та історія нашого міста.

Влада Бучі планує забудувати ОСТАННІ земельні ділянки, які покладуть могильну плиту на перспективи розвитку Бучі.
Тисячі підписів Громади під зверненнями до мера, головам фракцій і здоровому глузду депутатів не в змозі зупинити це свавілля.

1

Ніхто із проектантів і чиновників міста не зміг відповісти, звідки для 16-поверхових новобудов буде братися вода, де навчатимуться діти і чому в проектах ВЗАГАЛІ немає можливості створення нормальних робочих місць.
26 травня 2016 активістам міста вдалося відкласти прийняття ДПТ шляхом блокування сесії.

Громада пред’явила письмове звернення тисячі бучанців і вимагала створити комісію за участю громадськості, як це передбачено Постановою уряду №555. Люди законно просили врахувати всі суттєві зауваження. Більшість депутатів навіть не знали, де це будівництво буде, але голосували ПРОТИ створення комісії!

Чи варто говорити, що людей знову обвели навколо пальця? Жонглювали цілий місяць датами, перепризначували засідання Архітектурної Ради, а на додачу – перенесли на тиждень раніше сесію, щоб швидше розправиться з нашим містом.

Але ж головна вимога Громади була – ВИКОНУВАТИ ГЕНПЛАН МІСТА! Нашу містобудівну Конституцію. Влада міста поспішає ЗАКРИТИ ПИТАННЯ, наплювати на думку ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ І НА ВЛАСНИЙ ГЕНПЛАН! Адміністративний ресурс міста і більшість депутатів виконали роль тітушек і допомогли забудовнику, що затриманий за сепаратизм, зробити свою чорну справу на громадських слуханнях.

На засіданні Архітектурної ради  Бучі було затверджено всі три Детальні плани без змін!
Жодне  зауваження Громади не було враховано. Жодне питання не отримано аргументовану відповідь. Жодна вимога дозволити приватизацію ділянок під гаражами не була задоволена. Сепаратистам віддано останній і єдиний ресурс міста. Більше заробляти нічим і ні на чому.

Це означає, що власникам гаражів залишається лише чекати екскаваторів, а жителям Бучі молитися, щоб 35 тисяч нових сусідів заїхали в місто не так швидко. Про повітря, дерева і тишу всім доведеться незабаром забути.

Забути, якщо ми цього не зупинимо! Є в місті люди, готові це зробити? Чи будемо як гусінь чекати своєї долі?

Сесія відбудеться 23 червня, початок о 10:00 в Будинку культури по вулиці Пушкінська 61, в.

1Авторка: Наталія Ростовцева, бучанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539