Як коцюбинці святкували День Конституції і день народження Матюшиної

0

День Конституції ми мали святкувати самі. Ірпінь не дав жодної підтримки для того, щоб ми, як і вся країна зранку організували державного свята святкування, до якого причетні всі Українці – Дня Конституції. І це при тому, що Будинок культури Ірпінь взяв в оренду і за рік нам платить аж одну гривню. Проблемно було не лише дістати сцену чи запросити колективи. Неабиякою проблемою виявилося винести 2 стільці з будинку культури для баяністів.

На заваді стала брава білявка з Нових облич – депутатка 7 скликання намагалася відібрати.

О 10:00 у будинку, де жив загиблий комбат “Київської Русі” Олександр Гуменюк відкрили меморіальну дошку й провели молебень. Його пам’ять також вшанували під час урочистої частини хвилиною мовчання та відкрили сквер, який робили працівники Ірпіньзеленбуду.

Мені як організатору заходу було неприємно, що під час таких урочистостей у парку було повно людей з мітлами, які мели доріжки і здіймали куряву. Шуміла техніка. Мітли для піару брали в руки депутати 7 скликання від Нових облич.

Безымянный

Я все розумію, що Новим обличчям байдуже до нас, до місцевих мешканців. Як і під час останнього віче, як і під час святкування Дня захисту дітей.

Але уявіть як було тим запрошеним людям, які приїхали в селище і дивляться, що у нас за святкування.

Безымянный

За це було прикро. Але колективи виступали й провели чудовий концерт, за що ми їм вдячні. Ніхто не міг нам зіпсувати чудовий настрій. В цей день ми відзначали два ювілеї – 20-річчя до Дня Конституції та 30-річчя голови селищної ради Ольги Матюшиної.

Безымянный

До того, як розпочалася офіційна частина, громада чекала селищну голову, щоб привітати її з днем народження.

Безымянный

Завітав на святкування і працівник Мінінфраструктури Роман Антощук, який мешкає у нас в селищі.

Безымянный

Євген Гуля, який підняв першим у Київській області за радянських часів синьо-жовтий прапор над селищною радою, сказав, що за стільки років він вперше знайшов людину, якій може передати цю реліквію.

Безымянный

Учениця Маргарита Рубан зголосилася на святі заспівати пісні, щоб привітати громаду з Днем Конституції, а свою вчительку англійської мови – Ольгу Матюшину, з днем народження.

Безымянный

“Я вважаю дівчина має гідний голос і може абсолютно спокійно конкурувати на “Україна має талант”. Прекрасно співала пісні і Українською, і англійською мовою. таланти наші треба і підтримувати і розвивати,” – зазначає Ірина Федорів, яка пропрацювала 10 років на телеканалі СТБ.

Всіх, зокрема і Маргариту Рубан запросили на святкування Дня Конституції та Дня народження Матюшиної до озера, де вже було станом на 16:00 чимало відпочивальників. Свято готувала голова разом з активістами.

Безымянный

Допомагав Матюшиній її син Даніель.

Безымянный

На мотомобілі до озера приїхали привітати зі святом мешканці з вулиць Пономарьова, Доківської і Залізничної.

Гостям на ексклюзивному транспортному засобі були дуже раді.

Безымянный

Іменинниця пішла їх зустрічати.

Безымянный

Діти ж особливо зраділи транспортному засобу й поїхали по берегу кататися. Журавель прикривав тили.

Безымянный

Дітям такий мотомобіль приніс море задоволення.

Безымянный

Завітала на свято і народна депутатка Ольга Червакова разом із продюсером Вікторією Бутенко, яку CNN номінував на премію Еммі.

Безымянный

Згодом до свята доєдналася народна депутатка Ольга Червакова, яка разом з журналісткою Іриною Федорів подарувала Матюшиній вищиванку.

Безымянный

Ще одну вишиванку подарували Матюшиній активісти, які привезла на замовлення Галина Скіпальська зі Львова.  Я мала теж від себе дарунок – вишиту сукню. Вишивалася вона з молитвами.

Односельці та волонтери також подарували іменинниці ікону святої Ольги та як оберіг та ляльку-мотанку.

Безымянный

Дарували від громади фруктовий кошик на щастя.

Безымянный

Родина депутата обларди Ігоря Домбрвоського теж прийшла привітати іменинницю.

Безымянный

Оксана Недашківська висловлює особисте привітання Матюшиній.

Безымянный

Вітати селищну голову Коцюбинського приїздили мешканці Ірпеня, зокрема експерт Центру політичних студій та аналітики Інна Грищенко:

“Олю, дякую Вам за те, що даєте приклад для інших громад брати на себе відповідальність за сьогодення і майбутнє. Своєю життєвою позицією Ви демонструєте, що змінити світ можливо лише, якщо почати із себе. Нехай довкола Вас гуртуються тільки найдостойніші. А енергії та часу нехай вистачає на всі задуми та починання.”

Інна приготувала до святкового столу осетинський пиріг.

Безымянный

А хтось від себе вирішив подарувати східний танок.

Безымянный

Тамара Лисак теж проявила свої неабиякі кулінарні здібності й принесла на частування гарячі бутерброди, а Людмила Мирончук яєчний пиріг, а родина Журавлів приготувала чудовий салат. Люди виголошували тости до двох ювілеїв – і до Дня Конституції, і іменинниці.

Згодом приїхала мати Маргарити Рубан разом із донькою.

Безымянный

Вітати прийшов і АТОвець Микола Єременко.

Безымянный

Кожен бажав поспілкуватися з селищною головою.

Безымянный

Дружні фотосесії тривали десь годину.

Безымянный

Активісти, які балотуються в депутати, зробили групове фото.

Безымянный

Це прийшла сім’я з вулиці Бакала – чоловік та жінка з дитиною.bakala

Підходили і з Лісової.

Безымянный

Діти грали в бадмінтон та спортивні ігри. Їхнє дозвілля організовували Людмила Буток та Наталія Пилипенко.

Безымянный

потім до них приєдналися Олександра Куцан, Наталія Коломієць та Тетяна Бондарь.

Безымянный

Відпочивальники, які були біля озера, вітали з Днем конституції та з іменинами й частувалися.

Святкування біля озера закінчилося близько 10:00, коли вже сутеніло. На завершення, ті, хто досидів до кінця, вирішили зробити групове фото.

Безымянный

А ми в черговий раз зрозуміли одне, що святковий і душевний настрій роблять не політики, а люди, громада. І що більше своїх зусиль до організації свят докладає громада, то більш самостійною й дружною вона є.

Без іменіАвторка: Олена Вовченко, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539