Комітет ВРУ не розглядає питання виборів голови Коцюбинської ради

0

На засіданні комітету ВРУ депутати одноголосно проголосували не розглядати питання позачергових виборів голови Коцюбинської селищної ради. Комітет повернеться до цього питання виключно після рішення суду. Справу по суті за позовом селищної голови Ольги Матюшиної, яка вимагає скасувати рішення ради про її відсторонення з посади, досі не слухали.

Щодо проекту постанови стосовно проведення позачергових виборів депутатів, то нардепи розглянуть це питання після того, з’явиться повне рішення суду.

“Із ЗМІ нам відомо про існування такого рішення Верховного суду. На жаль, текст комітет ще не отримав. Відповідно проект постанови ми поки не можемо внести в порядок денний,” – зауважує голова комітету Сергій Власенко – представник “Батьківщини”.

Рішення Верховного Суду має з’явитися на початку наступного тижня.

“Хто може надати роз’яснення. Скасована постанова ВРУ, але виборчий процес, я так розумію, продовжується. ТВК працює і виборчий процес триває. Роз’яснень чекають і члени ТВК, і громада,” – наголосила народна депутатка Ольга Червакова.

Власенко зауважив, що роз’яснення щодо цього питання може надати у комітеті Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, який очолює Руслан Князевич.

На засіданні комітету з боку Нових облич були присутні: в робочий час секретар Ірпінської ради Юрій Денисенко, депутати Ірпінської ради Богдан Слюсаренко та Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька), а також секретарка селищної ради Коцюбинського Юлія Главацька, яка зчинила переворот та самопроголосилася головою ради 8 квітня.

З боку громади були присутні журналістка Ірина Федорів та експерт Реанімаційного пакету реформ Андрій Скіпальський.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539