Прокуратура визнала незаконним виділення лісу регіоналу Арєф’єву

0

Ірпінська прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 364 КК України, ч.1 – зловживання службовим становищем службовими особами Бучанської міської ради.

Це реакція прокуратури на звернення мешканців Бучі щодо незаконного виділення на останній сесії Бучанської ради, яка відбулася 23 червня, 4 га грабового лісу під багатоповерхову забудову власнику тенісного клубу “Кампа”, екс-депутату Київської облради від Партії регіонів Сергію Арєф’єву.

Це рішення депутати ухвалили не дивлячись на те, що ця ділянка входить в межі 890 га лісу, повернутих державі Верховним Судом України. Окрім цього, на Громадських слуханнях щодо Детального плану забудови території було проголосовано проти цього будівництва.

Про це писали навіть провладні ЗМІ.

1

 

Повторних громадських слухань по цьому питанню не було, але це не завадило владі Бучі “протягнути” незаконне питання на сесії.

Після цього, бучанці звернулися до прокуратури з заявою про злочин, скоєний представниками місцевої влади, де просять притягнути винних до відповідальності.

1

Разом з цим, на День Конституції бучанці провели акцію – прощання з Приреченим грабовим лісом.

1

Нагадаю, що один незаконний будинок, збудований подружжям Арєф’євих за рахунок частини грабового лісу, вже здається в експлуатацію. Хоча суди, де громада судиться з забудовником і Бучанською міською радою ще тривають.

Починалося все з того, що лісі на орендованій у громади ділянці замість п’ятиповерхового будинку за проектом з’явився 11-поверховий монстр, навколо якого не вижила жодна травинка. Апетити забудовника Ареф’єва росли в міру того, як він і депутати нашої ради відчували себе абсолютно безкарно.

Здавалося б, Партії Регіонів немає, є вже рішення 4-х судових інстанцій України про те, що цей ліс є державною власністю і підлягає особливій охороні як ліс 1-ї категорії, але для бучанській мерії це не має ніякого значення, коли мова йде про комерцію. У таких питаннях, в нашій раді немає розбіжностей між партіями – БПП, Укроп, Батьківщина, Наш край, Нові обличчя – голосують в унісон.

1

З огляду на все, що відбувається в останній рік у Бучі, цілком логічним виявилося відродження проектів колишніх регіоналів. Коли вже в нас можна будувати сепаратистам, то чому не можуть будувати регіонали?

Поява на сесії БМР 23 червня питання про затвердження детального плану території на 4 га в унікальному лісі без укладення архітектурної ради, рішення громадських слухань і “з голосу”! – говорить вже саме за себе. Проти проголосували депутати від “Свободи” та “Партії захисників Вітчизни”.

Обурилися цьому рішенню виключно активісти, проти яких придворними псевдожурналістами було розпочато кампанію в місцевих ЗМІ. Дісталося й прокурорам, яких провладні писаки називають не інакше як “горе-прокурори”.

1

Звісно, де ж зрозуміти активістів та прокуратуру придворним журналістам, які мають не одну земельну ділянку в лісовій зоні Бучі, в тому числі й оформлену на підставних осіб і захищають не інтереси громади, а свої власні.

Незважаючи на це люди, яких бучанські придворні журналісти називають “горе-прокурорами”, розглянули колективне звернення жителів Бучі і побачили в діях посадових осіб бучанській адміністрації склад злочину.

Тож, сподіваємося на продовження серії “горе-новин” для місцевих корупціонерів від нового складу прокуратури нашого регіону, яка останнім часом демонструє помітний прогрес у справі реального захисту інтересів громади Бучі.

1Авторка: Наталія Ростовцева, бучанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539