Зустрічі з кандидатами: скандали тільки там, де Нові обличчя

0

До виборів залишився рівно тиждень. Кандидати від громади організовують зустрічі з виборцями. Там, де немає кандидатів від Нових облич, зустрічі з виборцями в мешканців селища проходять доволі спокійно. Там, де є кандидати від Нових облич або самовисуванці, які до них тяжіють, зустрічі проходять на підвищених тонах і доходить до сварок.

У дворі по вулиці Меблева 11, 11а, 11б кандада від Нових облич немає, зате є “парашутист” – адвокат Садовського Леонід Танцюра. На збори своєї конкурентки Танцюра не прйишов, бо він немісцевий і про збори міг не знати. Замість нього прийшов начальник УЖКГ “Біличі” Олексій Зінкевич, який залишив комунальне господарство і подався в депутати по сусідньому окрузі на Меблевій.

“Я моніторила роботу УЖКГ “Біличі” про результати я повідомила громаду. Зокрема виявили, що не було лічильника на приміщенні колишнього дитсадка, яке частково приватизував депутат Ільницький. Лічильник встановили. Через халатність комунальників, які вчасно не відреагували ми втратили десятки тисяч гривень. А в УЖКГ мільйонні борги. Ще я наполягаю на тому, щоб закрити злив для всіх машин з нечистотами, які їздять на нашу КНС, окрім тих, що реально обслуговують селище. До нас їздять мало не з усієї області й ми за це отримуємо який доволі незначний прибуток. Суму прибутку мені так і не змогли надати в селищі,” – каже Олександра Куцан, яка в раді планує очолити комісію з питань ЖКГ.

Керівник УЖКГ Зінкевич, який прийшов на збори, так і не змін на вимогу селищної голови надати ані розрахунків щодо всіх боргів, ані карт з прибудинковими територіями. Навіть одна з двірничок сказала, що досі не знає, яка територія за нею закріплена. Документи в начальника УЖКГ “Біличі” були відсутні, зате активістка Олександра Куцан при собі мала відповіді ЖЕК-у.

“Ми хотіли зробити перевірку роботи комунальної установи. Нам в прямому розумінні стали на заваді представники Нових облич, які вважають, що у нас безпідставні побоювання. Але мільйонні борги – це реальність. Не може бути вода у нас збитковою. Тим більше, що люди в соцмережах жаліються на якість наданих послуг. На всіх дворових зборах пояснюю: щоб змінити керівника УЖКГ “Біличі” треба більшість в раді. Ті, хто представляють команду Нових облич не будуть змінювати корумповану й неефективну систему. Вони її захищають. Обіцяю всім, що якщо буде більшість – першим рішенням на першій сесії буде публічний звіт керівника УЖКГ “Біличі” та зміна керівного складу,” – каже Матюшина.

Без імені

Люди висловлювали своє незадоволення роботою УЖКГ Біличі. Зінкевич комусь телефонував і тут з’явився депутат 7 скликання Павло Назарук.

“Хто це такий з сорочкою, защіпленою навскоси, та з неналежним чином вдягнутими штаньми? Це депутат?” – дивується мешканка селища Лілія.

За будинком виглядав, але не наважувався підійти екс-регіонал Ігор Рожанський, який тепер перейшов в Нові обличчя й опонує на окрузі по вул. Пономарьова юристці-волонтерці Наталії Коломієць.

Навіть коли кандидатка Куцан та її команда пішли на чергову зустріч по вул. Залізничній, скандал на Меблевій з керівником УЖКГ “Біличі” Зінкевичем, який йде в депутати не вщухав. На Залізничній,5, де розташований відомчий гуртожиток, люди скаржаться на відсутність води з січня. За це мав би відповідати керівник Ірпінського виправного центру.

Без імені

“Депутат по цьому округу Євстєфєєв навіть не повідомив нас про те, що у Вас тут такі проблеми. Так, не ми Вас обслуговуємо, але ми не позбавлені важелів публічного впливу на пенітенціарну систему,” – наголошує Ольга Матюшина.

Без імені

Тут мешканці головно переконані, що їм може допомогти кандидат від Атланту. Вони вірять, що він збудує висотку і дасть їм квартири.

“Постійно пояснюю людям, що інтерес забудовника будувати не зникне від того, що його не оберуть депутатом. Питання в тому, що депутати мають контролювати забудовника. Якщо ж забудовник стає депутатом, то він з високою ймовірністю піде в комісію з питань містобудування. Потім, коли люди будуть роками судитися за те, щоб їм дали квартири, то будуть дивуватися: як комісія і рада могли прийняти такі рішення. А все тому, що на виборах люди не усвідомили конфлікту інтересів. Євстєфєєв мав цей конфлікт і як він працює вже всі виборці знають. Дивує бажання людей зробити вибір, який ґрунтується на тій самій природі – конфлікту інтересів,” – зазначає журналістка Ірина Федорів.

Без імені

Зранку наступного дня воду завдяки зверненню активістів вичерпали. Шукають порив.

Без імені

Людмила Буток написала звернення щодо ситуації, яка склалася по Залізничній, на селищну голову. Водопостачання після звернення активістів до керівника ІВК, водопостачання відновили але тимчасовою трубою. Про це у соцмережі повідомила Олександра Куцан.

Безымянный

У інших будинках у обіцянки забудовника вірять менше, і розуміють, що за Євстєфєєва голосувати вже не можна.

Без імені

На окрузі, де більше не балотується колишній депутат Микола Ільницький, до виборців прийшов кандидат від громади Роман Антощук.

У нього виборці з вул. Пономарьова допитувалися, які гарантії, що він не зрадить і не буде голосувати проти інтересів громади, як це робили депутати раніше і чому він вирішив іти в депутати.

“Я отримав пропозицію від Мінінфраструктури. Відмовився від роботи за кордорном і з огляду на ситуацію в селищі, коли попросили балотуватися, зрозумів, що комусь треба розвивати маленькі громади. З огляду на те, що зараз Мінінфраструктури допомогло нам з ремонтом вулиці Залізничної, то я думаю, що всі свої знання і можливості я буду використовувати, щоб інфраструктура селища оновилася належним чином,” – зазначає Роман Антощук.

Мешканці гуртожитку на Пономарьова наголосили, що для них проблемою № 1 є зношена каналізаційна мережа.

“Якщо бюджет селища розподіляти належним чином, то все можна зробити. На Чапаєва каналізацію прокладають, бо ця проблема була озвучена на сесії. Вашу проблему, на жаль, під час прийняття бюджету депутат не піднімав. Цього року ми навряд чи встигнемо, але навесні 2017 року це цілком реально, якщо рада проголосує за виділення бюджетних коштів,” – каже селищна Голова Матюшина, яка прийшла на дворові збори по вул. Пономарьова.

У неділю на вул. Лісовій збори скликав кандидат від громади учасник АТО Ігор Чижевський.

“У мене 2 великі папки після 7-річної війни з тарифами “Мастер-Енерго”. Котельню нашу занедбали і не хочуть ремонтувати. Ми зараз обговорюємо з сусідами можливість створити ОСББ. Людям треба навчитися управляти своїм майном. Наше починається не з дверей квартири, а з вулиці, двору, зупинки громадського транспорту,” – коментує Чижевський, який проживає в окрузі, від якого висувається в депутати.

Депутат Ірпінської міської ради від Нових облич Богдан Слюсаренко, який свого часу відмовився звітувати перед громадою, намагався спровокувати розмову на підвищених тонах. Хтось перепитав, де саме служив Ігор Чижевський і він відповів, що їх перекинули на кордон з Придністров’ям. Учаснику АТО люди аплодували й лише поодинокі вигуки проявили невдоволення тим, де саме був рік Чижевський.

“Не солдат вирішує, де йому служити. В армії є накази і їх треба виконувати. Який би кордон не охороняла людина понад рік свого життя, він охороняв кожного з нас. Жив у порівнянні з нами в доволі нелюдських умовах рік далеко від дружини і дітей. Чижевський повернувся навесні цього року,” – каже Галина Скіпальська.

Значну увагу на цих зборах привернула в розмові людей постать начальника УЖКГ “Біличі” Олексій Зінкевич, який проживає на Лісовій. Громаду хвилювали питання розміщення сміттєбаків, неякісного прибирання прибудинкової території та її меж. Зокрема мешканці Лісової  не розуміли, чому в депутати Зінкевич, до якого як до керівника УЖКГ “Біличі” на зборах було чимало нарікань, вирішив іти не по округу, де проживає, а по Меблевій.

Дворові збори громадян тривають щодня. Відбулися вони на цьому тижні по вулиці Бакала, де кандидується від Активістів Галина Скіпальска, а також у дворі висотки на Паризької Комуни, де громада підтримує АТОвця Миколу Єременка.

У дворі Єременка опонентів було небагато – екс-регіонал Сергій Бєлов, який восени 2015 року кандидувався як представник Нових облич та член виконкому Вадим Кузьміч, який під час дерибану отримав ділянку в лісі й останні 6 років входив до виконкому селищної ради.

Микола Єременко відзвітував перед виборцями свого округу про зроблену ним роботу, а в Бєлова та Кузьміча були питання більше до Матюшиної.

Безымянный

“Я була просто шокована, коли почула слова члена виконкому Кузьміча про те, що Матюшина винна у тому, що нема грошей від пайової участі. Він був на сесії, коли приймали рішення за екс-регіонала Садовського. Саме Садовський, а не Матюшина після того, як депутати довірили йому підписання договору, уклав його з “Атлантом”. І от я чую від члену виконкому, що він бігає і ниє ще голові про незакриті люки в селищі, про “Атлант”. І це до того ж чоловік. Якщо не знає член виконкому за 6 років роботи, то я йому поясню: він має право в письмовому вигляді написати звернення на керівника УЖКГ “Біличі” щодо люків. А потім голові він має написати листа не щодо люків, якщо УЖКГ не вирішує питання, а про те, що керівник комунального підприємства неналежним чином виконує свою роботу і після кількох таких скарг рішення про зміну керівника комунального підприємства виноситься на сесію,” – зазначає журналістка Ірина Федорів, яка була присутня на зборах.

“Щодо “Атланту”, то член виконкому Кузьміч може ініціювати позов до суду. Як же я, простий громадянин і інші прості мешканці пішли до суду і скасували рішення ради про приєднання до Ірпеня? Як же виходить, що рада обмеженим юридичним ресурсом воює за збереження 4 мільйонів бюджетних коштів, які відмили на побудові каналізації по Бакала? А що депутати і члени виконкому створені для того, щоб мести двори і нити, що все погано? Шановні, ви менеджери, які покликані налагодити роботу комунальних служб, відстоювати інтереси громади в тому числі й в судах. Для цього Вам давали представницький мандат. Не виходить у вас? – Ступайтеся. Деякі виборці дивувалися, що депутатів можна відкликати. Ще пару років і повірте мені, якість місцевого самоврядування в країні стане значно кращою. Але найбільше мене дивує, що за Садовського, який всім відомо як тяжко 10 років “працював” на громаду ні у Кузьміча, ні у Бєлова, ні у Главацької не виникало проекту рішення про те, щоб виголосити недовіру. Всіх все влаштовувало, коли мільйони текли не туди, а тепер, коли дороги належно чистяться взимку а зараз ремонтуються, каналізація біля гуртожитків прокладається, організовуються масові заходи і святкування ще з зими для людей вони вирішили зняти голову, бо вона не подобається партії Нові обличчя і заважає дерибанити ліс і бюджетні кошти,” – зауважила Федорів.

Коцюбинці дійшли висновку, що роботу місцевої влади треба контролювати і ходити на сесії. Громада 17 липня збирається на вибори.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539