Хто прийшов на захист Федорука

0

У будинку міського голови Бучі Анатолія Федорука обшуки тривали до ночі. Працюють на місці працівники ГПУ та УБЕП. Справа стосується дерибану 890 га лісу, який віддали під забудову.

Одним з тих, то прийшов його підтримати був Давидюк – колишній кандидат в нардепи по 95 округу. Балотувався від Волі. Знаково, що тоді по цьому ж округу йшов в парламент і екс-регіонал Анатолій Федорук, якого тепер захищає Давидюк. Тоді, як відомо, переміг “майданівець” Гаврилюк. Активісти не виключають, що Давидюк міг бути технічним кандидатом на користь Федорука й мав просто відтягнути максимум голосів у кандидата-майданівця.

Давидюка виключили тоді з самооборони. У Коцюбинському Давидюк відзначився тим, що прийшов з людьми в балаклавах, броні та камуфляжі пресувати місцевих, щоб виступили проти незаконного будівництва депутата-отця. Давидюк неправомірно застосував силу до людей. Більше того, кандидат-“самооборонець”, який пресував виборців, спокійно поручкався з “регіоналом” – секретарем селищної ради Олександром Ковтачем.

Давидюк, з слів очевидців, погрожував праввоохороням, що відправить їх в зону АТО. Переконував, що кілька разів набирав Хатію Деканоїдзе особисто і показував її ім’я, записане у своїй телефонній книзі. Самовидці сприйняли це як спробу просто похизуватися перед правоохоронцями.

Окрім Давидюка, була профедоруківська Бучанська варта, яку нещодавно звинувачували у побитті чоловіка. Давидюк вже обіцяв відправити у зону АТО коцюбинців, які не давали будувати на Меблевій паркан.

До паркану обійстя Федорука приставили драбину.

Безымянный

“Було смішно дивитися на те, що молодики почали сперечатися, кому ж дістанеться право залізти й виглядати, коли ж Федорук нарешті з’явиться,” – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Увечері під час обшуку міський голова Бучі екс-регіонал Анатолій Федорук був вдома. Згодом він вийшов до людей. Поряд з ним був секретар Бучанської ради Василь Олексюк, який публічно обіцяв поїхати воювати у зону АТО, але так цього і не зробив.

Безымянный

Підтримати міського голову прийшли депутат Ірпінсьої ради, член виконкому Коцюбинської ради Богдан Слюсаренко (Нові обличчя) та депутат Коцюбинської ради Владислав Євстєфєєв, який, за даними прокурора, після дерибану Біличанського лісу акумулював майже 100 ділянок у себе у власності.

Безымянный

Очевидці твердять, що були й інші мешканці Коцюбинського, яких раніше можна було побачити на акціях Нових облич.

Приїхав підтримати Федорука і Сергій Даніш, який отримав ділянку в Біличанському лісі і сидів у СІЗО за викрадення монахинь.

Безымянный

Федорук виліз на драбину і сказав людям, що у всьому, що відбувається він звинувачує журналістку, яку нібито вигнали з одного із телеканалів.

Безымянный

Біля маєтку Федорука бачили також екс-регіоналку Наталію Семко та голову облради Ганну Старикову.

Його кум, що мешкає по сусідству, мер Ірпеня Володимир Карплюк, повідомив ЗМІ, що він – переховується.

Окрім Давидюка на місце події прибув зе в денний час Петро Щербина. За даними ЗМІ, Щербина – медіаконсультант Сандея Аделаджі. Він також є заступником Володимира Карплюка у партії “Нові обличчя”.

Безымянный

Щербина відомий у селищі Коцюбинське тим, що зривав роботу ТВК перед виборами 17 липня. Також він часто приїздив на сесії у селищі Коцюбинське і разом з ним приїздили інші представники Ірпінської влади, які, зі слів коцюбинців, впливали на місцеве самоврядування в Коцюбинському.

Активісти також відзначають, що на підтримку Федорука прийшли ті, хто нещодавно організовано з’явився на пікеті під стінами ГПУ.

Безымянный

Пікетувальникам роздавали дощовики і чай централізовано.

Виїзд від будівлі Федорука перегородила комунальна техніка. Самовидці припускають, що це було зроблене для того, щоб унеможливити вивезення Федорука.

Безымянный

Місцеві твердять, що перекриття траси вдень організували завдяки бюджетникам. Освітянами керував начальник відділу освіти Бучі – Олег Цимбал.

Безымянный

Учасникам акції, що перекривали дорогу, було весело.

Безымянный

У Бучі організували не лише бюджетників, а й депуататів, які на сесіях підтримують дерибанні рішення у порядку денному. Місцевих обранців скликали на позачергову сесію для прийняття одного-єдиного рішення – звернення на захист Володимира Карплюка. Ось що про це пише депутат-“свободівець” Окоєв, який виступає в раді проти дерибанів.

Безымянный

Фракція БПП в Бучі, з слів активістів та депутатів БМР, голосує разом із промерською більшістю.

Безымянный

Ось прізвища тих, хто підписався. Редакція найближчим часом чекає новин від Генпрокуратури.

У четвер та п’ятницю тема обшуків в обійстях мера Ірпеня та Бучі залишається найбільш гарячою.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539