Закриття школи в Гостомелі: батьки звернулися до прокуратури

1

Батьківські збори відбулися у школі № 15. Батьків хвилює те, що перед 1 вересня школу можуть закрити. Про це напередодні зборів писала “Громада Приірпіння“.

До батьків приїхали представник освіти – заступниця начальника відділу освіти міста Ірпеня Тетяна Балашова, заступник міського голови Ірпеня Наталія Семко, депутати Гостомельської селищної ради – Наталія Черинська, Валерій Діденко, Анатолій Туровський, Юрій Марчук та заступник селищного голови Гостомеля Олексій Гончаренко.

Селищного голови Гостомеля Юрія Прилипка на зборах було. На цю резонансну подію з’їхалися журналісти різних телеканалів –  ICTV, НТН та місцевий Ірпінський канал Ірпінь ТБ, який чомусь майже нічого не знімав.

На жаль, тих, кого вважають власниками будівлі  – депутатки Ольги Прилипко та сина юристки КСП “Бучанського” Лариси Павлюк Богдана Павлюк також не було.

1

Батьки та вчителі були обурені тим, що школу збираються закрити і запевняння на словах з боку представників Ірпінського відділу освіти про те, що навчальний рік почнеться, нікого не влаштовує. Громадськість вимагає від представників влади розібратися з цією проблемою з самого початку та вплинути таким чином, щоб у цій будівлі була не лише початкова школа, але загальноосвітня.

На першому поверсі, зі слів вчителів, можна було б зробити ремонт та розмістити ще 5 класів, харчоблок та інші необхідні школі приміщення.

Батьки та небайдужі представники громади Гостомеля готують звернення до прокуратури та звернення до Міжнародної організації захисту прав людини.

Наразі ж будівля школи/кантори охороняється 30 АТОвцями, а також небайдужими депутатами, за що всім їх величезна подяка. Люди та викладачі побоюються можливого підпалу приміщення. А школа готова , щоб прийняти дітей, у класах зроблені ремонти, для першого класу закуплені нові меблі.

Згоди з представниками Ірпінської ради під час зустрічі досягти так і не вдалося, тому Семко запропонувала зустрітися 15 серпня о 8 годині ранку на планірці у селищного голови Гостомеля.

1

Хоча вже наступного дня після зборів вчителів викликали до Ірпінського відділу освіти й звинувачують у тому, що це вони підбурили батьків.

Гостомельчани, долучайтеся, допоможіть врятувати нашу школу! Задумайтеся, в яку школу підуть діти Баланівки, і ті, які зараз заселяються у новобудови?

Школа № 14, що у військовому містечку вже працюватиме у дві зміни, школа № 13 набрала 5 перших класів по 35 дітей!!!??? Це при тому, що ще не заселився ЖК “Покровський”, а коли заселяться “Гостомельські липки” і багатоповерхівки по Богдана Хмельницького, то наші діти будуть вчитися у 3 зміни???

Окрім нас з вами про це ніхто не подбає.

1Авторка: Інна Лісняк, мешканка Гостомеля

1 Comment

  1. Наталя Плохотюк 12 Серпня 2016 at 18:20

    Я теж навчалася в цій школі. Обіцяю матеріал у “Голосі України”. Зв’яжіться зі мною, будь-ласка 093-672-78-32

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539