Запрошую всіх на першу сесію Коцюбинської селищної ради 19 серпня

0

О 18:00 в Будинку культури селища Коцюбинське ТВК введе в повноваження новообраних депутатів. Як голові ТВК і як мешканці селища Коцюбинське, мені хочеться вірити, що новий склад ради присягне на вірність громаді, поводитиметься пристойно на сесіях, працюватиме задля блага громади і виборців.

Восени 2015 року у мене було передчуття після першого сесійного засідання, що дострокові вибори неминучі. Ми, члени ТВК, навіть не квапилися віддавати сейф. Нам часто телефонували й питали: коли ми це зробимо. Я пояснювала, що з кожним днем переконуюсь у тому, що депутати підуть на перевибори й сейф нам може дуже скоро знадобитися.

Справа не тільки була в тому, що більшість місцевих обранців зривала сесійне засідання і відмовилася присягати. Після того з’явилося депутатське звернення до Центральної Виборчої Комісії, що депутати, яких ТВК, за законом, ввело в повноваження, не визнають, що є депутатами. Заяви писали не лише в ТВК, а й правоохоронцям. І я чудово розумію, через що нам всім довелося пройти, щоб депутати попередньої каденції усвідомили себе депутатами.

Від депутатів, які безпідставно скаржилися до ЦВК, а згодом і до правоохоронних органів, члени ТВК не чули навіть простих людських вибачень. Ба більше, за ці місяці ми ще побачили анонімки і про опонентів, і про членів ТВК тощо. Хочеться нагадати всім, а особливо тим, хто в п’ятницю буде присягати громаді: ми живемо у досить маленькому селищі, де кожен з нас хотів би бачити порядних сусідів, людяних.

Хочу подякувати всім членам ТВК та ДВК, які виконали свою роботу і станом на зараз так і не отримали належних коштів за свою роботу з бюджету. Як голова ТВК я зверталася щодо цього питання, але рада попередньої каденції так і не змогла вирішити це питання. Сподіваюся, що депутати нової каденції це питання вирішать найближчим часом.

Нагадаю всім, що я писала у запрошенні на перше урочисте засідання КСР 7 скликання:

“Хочеться нагадати новообраній владі, що закон передбачає механізм відкликання. І у селищі кінцеве рішення – за ТВК.

Кожен коцюбинчанин має розуміти, що якість влади залежить не тільки від роботи депутатів, а від нашого бажання і вміння контролювати цю владу. Саме тому ТВК запрошує всіх на 18:00  до Будинку культури. Для того, щоб влада була відповідальною, перш за все відповідальними мають бути виборці, яким депутати і підконтрольні, і підзвітні.”

Тому закликаю всіх відвідувати сесійні засідання та засідання комісій, бо депутати будуть відповідальними лише тоді, коли відповідальними будуть виборці. Контролюйте роботу свого депутата.

Без іменіАвторка: Людмила Степанівна, голова ТВК у селищі Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539