Буча: День незалежності за 8-ми метровим парканом

0

Бучанці відсвяткували на території так званого “Бучанського межигір’я”. Це майже 14 га лісу, які відгороджені від людей 8-ми метровим парканом.

На святкування приїхали мешканці сусідніх населених пунктів – Гостомеля, Ворзеля та Ірпеня.

Люди були вражені тим, наскільки густий й первозданний тут ліс.

“Такого лісу в межах Приірпіння вже не лишилося, на жаль. Так що можна подякувати комуністам, що зберегли для нас цю красу. І, звісно, подякувати нашій громаді та прокуратурі, що повернули цю красу у власність держави. Багато хто з присутніх на святі, був на території вперше, тому їх дуже вразили гриби, ожина, брусниця та чорниця в центрі Бучі”, – розповідає одна з організаторок свята журналістка Олена Жежера.

“Навіть не знаю, що тут може бути, враховуючи смаки нашої влади до плитки в лісі та чорнозему поміж соснами, коли прокуратура доб’ється демонтажу паркану. На скільки мені відомо, провадження по ньому вже відкрите. Треба терміново передавати цю територію на утримання якомусь з сусідніх лісництв, бо інакше, місцева влада перетворить цей лісок на черговий парк”, – додає Жежера.

Потрапити за паркан цього року гостям було не складно, ворота охоронці відчинили одразу, як тільки в них постукали.

Минулого року, щоб потрапити на територію “запаркання”, довелося демонтувати ворота.

Картинки по запросу Буча. День незалежності, паркан

Про акцію у Facebook до Дня незалежності повідомив активіст Віктор Бархоленко. Саме його нещодавно побили за захист зелених зон Бучі. 

“Дуже приємно те, що люди прийшли відсвяткувати День Незалежності на територію, яку вони власними силами вирвали із загребущих лап корупції. Саме ця подія і є ознакою розбудови нашої незалежної України та громадянського суспільства. Ще в минулому році самі ж правоохоронні органи перешкоджали нам провести подібну акцію до Дня Незалежності на цій території. В цьому році політичний вектор таки міняється і країна потихень але рухається до змін”, – розповідає співорганізатор свята Бархоленко.

До організації заходу долучилися Сергій Мірошніченко, Ірина та Тетяна Литвиненки, Ірина Погребнюк, Юрій Марчук, Іван Окоєв,  Ігор Кобизький, Юрій Панок, Юрій Єрмолаєв, Наталія Ростовцева, Анатолій Кравчук, Олександр Сунцов, Ольга Шапошнікова, Василь Гарник, Юлія Шиховцова, Євген Мельничук, Дмитро Степовенко та інші.

“Мені разом з дітьми випала чудова нагода побувати на заході, який організувала громада міста Буча на честь святкування Дня народження нашої країни. Свято відбулося на території колишнього “Бучанського межигір’я” в чарівному лісі, з височенними соснами та пишними дубами, грибами і полями чорниці завдяки небайдужим людям. Я безкінечно вдячна долі, що дала мені можливість познайомитись з такими людьми як Віктор Бархоленко, Олена Жежера, Юлія Шиховцова, Лаврентій Кухалейшвили і іншими. Хочу висловити їм величезну подяку за їхню працю, за їх силу, волю і душевну чистоту, а також за надзвичайно смачний куліш і неперевершений шашлик. Все було дуже смачно, щиро і весело”, – розповідає ірпінчанка Ірина Погребнюк, яка нещодавно переїхала до Ірпеня.

Урочисту частину відкрили гімном, який співав ірпінець Павло Грищенко. Згадали хвилиною мовчання тих, хто загинув, виборюючи незалежність України.

1

Кожен бажаючий міг висловити свої думки з приводу свята.

“Перший раз, коли це свято зачепило мене персонально. З формального, воно стало дуже особистим, сімейним і традицією для моєї сім’ї. Це важлива і обов’язкова дата в моєму календарі, до якої є бажання готуватися, зустрічатися з друзями, спілкуватися. Тема одна – Україна. У кожного в серці вона своя. Так приємно спостерігати це зібравшись саме в цей день. Для когось вона в пісні, для когось в стравах української кухні, для когось у творчості, яка народилося завдяки натхненню подарованого українською природою. Всім хочеться ділитися і дарувати натомість частинку своєї Украіни. Традіції об’єднують, особливо національні. Сімейні – це теплота в серці, зсередини, а національні – це наша броня. Щоб вистояти, ми повинні бути гарячі серцем і сильні духом. Спасибі за свято. Це було саме те місце, де я побачила багато гарячих сердець і єднання не зламаного українського духу”, – розповідає ірпінчанка Юлія Шиховцова.

На святі було багато конкурсів та розваг для дітей, які організовували бучанки Ольга Шапошнікова та Діна.

1

Діти малювали подарунки для військових в АТО, які пообіцяв відправити на передову голова ГО “Бучанська спілка ветеранів АТО” Юрій Єрмолаєв.

1

Бучанка Діна малювала дітворі патріотичний аквагрим.

1

Бучанський фотохудожник Василь Гарник влаштував посеред лісу виставку своїх робіт.

1

“На День Незалежності відвідали шматочок справжнього бучанського лісу. Так, саме лісу, 14 га. Виявляється він ще є у Бучі. На урочисту частину не встигли, але гарно погуляли серед сосен і дубів, назбирали чорниць. Також сподобалися світлини старої Бучі з фотовиставки. Діти були в захваті від мильних бульбашок максі розміру. Незаймана природа – найкраще місце для відновлення життєвих сил і енергії. Всім учасникам дякую!”, – розповідає про враження від заходу бучанка Ольга Продан.

1 Окрім ягід в лісі багато грибів різних видів.

1

Гостей годували козацьким кулішем, який приготували Юрій Марчук та Олена Жежера.

1

Фірмові кримські страви готував переселенець з Криму Євген Мельничук з родиною.

1

Фірмовим шашликом присутніх пригощав Сергій Бархоленко.

1

Музичний супровід забеспечував бучанець Сергій Мірошниченко, гості мали змогу співати пісні під музичний супровід.

1

“Вчорашній день яскраво продемонстрував, що ми рухаємося таки вперед. Пройшов рік як ми брали штурмом “улюблений” паркан Калетніка- символ корупції в Україні. Він все також стоїть на місці і люди не можуть вільно гуляти по прекрасному лісу, але ми вже спокійно можемо смажити там шашлики і співати пісні на території і цілий автобус спецназу для захисту цієї споруди ніхто не присилає. Безумовно, це показник, що відбуваються зміни. Вони відбуваються повільно і вірно. Може так і треба. Щоб ні в кого не було запаморочення більше. Колектив теж не може не радувати. Дуже приємно бачити як охоче на поклик активістів Бучі приїхали відзначити разом свято чудові люди з Ворзеля, Ірпеня, Гостомеля, Коцюбинського, Києва. Дуже приємно відзначати День народження країни в компанії людей зі спільними цінностями і поглядами на майбутнє. Сподіваюся, в наступному році це буде вже територія Свободи для всієї Громади”, – ділиться враженнями бучанка Наталія Ростовцева.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539