Президент звільнив Максима Мельничука з посади голови Київської ОДА

0

Петро Порошенко звільнив Максима Мельничука з посади голови Київської обласної державної адміністрації. Це сталося 9 вересня.

Про це повідомляється в указі Президента № 389.

“Звільнити Мельничука Максима Дмитровича з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою”, – йдеться в указі.

Того ж дня міністр МВС Арсен Аваков повідомив про те, що на хабарі розміром 200 тисяч гривень затриманий заступник Мельничука.

1

Генеральний прокурор в свою чергу заявив, що наразі перевіряється причетність до злочину голови КОДА Мельничука.

Нагадаємо, кілька днів тому Мельничук написав заяву про звільнення за власним бажанням.

На посаді голови КОДА він пропрацював усього півроку.

Одразу після призначення Мельничука на посаді Громадський рух Чесно звертався за коментарем до Адміністрації Президента, чому саме ця неоднозначна кандидатура обійняла посаду голови Київської ОДА. Але відповіді так і не отримали.

Як відомо, Максима Мельничука в ЗМІ називають членом клану Мельничуків, який очолює його батько Дмитро. Ще у 2010 році плановою ревізією фінансово-господарської діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування (далі НУБіП) та його 19 відокремлених структурних підрозділів нібито було виявлено порушень на суму майже 100 млн грн, з яких значну суму становлять саме втрати фінансових і матеріальних ресурсів.

“Економічна правда” зазначає, що більшість збитків, завданих державі діяльністю університету, ймовірно є причиною корупції у вищому керівництві університету, яка десятиліттями працювала завдяки ректору НУБіП Дмитру Мельничуку.

За словами експертів у сфері освіти, в НУБіП протягом десятиліття діє сімейно-кланова схема, адже проректором університету є син ректора – Максим Мельничук, який разом зі своїм батьком замкнув на собі всі фінансові потоки університету.

Максим Мельничук разом із своїм батьком був замішаний у скандальному продажі земель НАУ в Криму. Як зазначає “Економічна правда”, Дмитро Мельничук підписав договір купівлі-продажу земель, які належать Науково-дослідному заводу ім. Фрунзе (Крим) з компанією свого сина Максима Мельничука, а також про передачу в оренду цілісного майнового комплексу цього заводу.

У новині “Економічної правди” також ідеться про те, що компанії синів ректора НУБіП – Сергія та Максима Мельничуків – нібито  отримали контроль над більшістю земель та виробничих комплексів університету. Мова йде пропонад тисячу гектарів землі.

Саме завдяки ректору та його сину-проректору, за інформацією “Української правди”, відбулося ймовірне відмивання 83 млн гривень зі структурних підрозділів НУБіП.

До слова, сільськогогосподарські землі НАУ, які були незаконно передані батьком Мельничука до комунальної власності міста Бучі, опинилися у власності комініста Ігоря Калєтніка. Зараз прокуратура повертає їх через суди до державної власності.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539