Дзідзьо в Бучі виступатиме за кошти мецената-забудовника

0

У Бучі на День міста виступить відомий співак Дзідзьо. Цього року святкування влада міста вирішила провести 25 вересня.

Співак приїде у Бучу й виступить на центральній площі міста за запрошенням невідомого мецената.

Про це редакції “Громади Приірпіння” повідомив концертний директор Дзідзьо Андрій.

“На день міста нас запросив виступити один місцевий меценат, який попросив не розголошувати його ім’я. Ми виступатимемо для громади міста, для людей, а не для влади”, – зазначає Андрій.

Концертний директор також повідомив, що стандартний гонорар співака становить 10 тисяч доларів за годину.

Тим часом містом висять борди з рекламою виступу Дзідзьо, на яких чомусь вказана Бучанська міська рада.

1

На запитання, чи запрошували Дзідзьо в місто працівники Бучанської міської ради та одіозний мер Бучі Анатолій Федорук, якого підозрюють в розкраданні державної власності, Андрій відповів негативно:

“До влади міста цей концерт не має жодного відношення. Мера Бучі я не знаю, ніколи з ним не спілкувався і навіть не знаю як його звати”.

Попри те, що Федорук не має відношення до організації концерту, користувачі соцмережі вже дякують саме мерові за Дзідзьо.

1

 

Бучанці раніше цікавилися, у скільки може обійтися бюджету міста виступ відомого співака.

“Я створив опитування в ФБ, на що можна було б витратити ці кошти, які віддали за виступ Дзідзьо. Як показує практика, зазвичай подібні виступи дорого обходять міському бюджету. На що мені відповіла прес-секретар Бучанської ради Вікторія Ляховець, що співак так любить наше місто, що погодився виступити безкоштовно”, – розповідає бучанець Олександр Чупровський.

1

Таким чином прес-секретар надав недостовірну інформацію бучанцю, бо Дзізьо висутпає за гонорар.

“Можемо припустити, що гроші на виступ дав хтось з оточення Федорука, так як виступ співака вкраплений в офіційну програму заходу, а на бордах з Дзідзьо логотип міскради. Однозначно, Федорук на цьому піариться і ми бачимо, що вже є ефект і бучанці дякують саме йому за Дзідзьо. Такі грубі гроші, а 10 тисяч доларів це в перерахунку на гривню більше 250 тисяч, може мати лише бізнесмен. А успішний бізнес такого рівня доходів в Бучі лише один – це забудова. Якщо це так, то найближчим часом варто очікувати чергового зарахування пайової участі виконаними роботами”, – розповідає журналістка Олена Жежера.

“Подібними масовими зааходами формується надпозитивний імідж міського голови, який, згідно журналістських розслідувань, сам пов’язаний з будівельним бізнесом і в оточенні якого є забудовники. Тож, коли йдете на Дзідзьо, не забувайте про те, що політики розраховують, що ви потім підтримаєте їх в потрібний момент, коли їх вчергове буде обшукувати прокуратура абощо. Насолоджуючись виступом популярного співака не забувайте, що безкоштовний сир, а тим паче такий дорогий, лише в мишоловці”, – додає Жежера.

Під час підготовки матеріалу до виходу, до редакції зателефонував наближений до Федорука забудовник Віктор Крупій і повідомив, що саме він причетний до організації виступу Дзідзьо. До слова, Крупій причетний до будівництва скандально-відомого комплексу по вулиці Островського в Бучі, проти будівництва якого виступала громада міста.

Нагадаємо, попередні виступи відомих співаків у Бучі могли обходитися громаді міста набагато дорожче. Зокрема, за виступи таких відомих виконавців як Святослав Вакарчук та Наталія Могилевська місцева влада розраховувалася, як припускають активісти, земельними ділянками в лісовій зоні міста. Приблизна вартість однієї сотки землі в лісі на той час сягала до 10 тисяч доларів.

 

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539