Луценко переконує: справи по Федоруку і Карплюку просуваються

0

Резонансну справу проти мерів Бучі та Ірпеня зливають. Про це написав у соцмережі голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

“В департаменте по расследованию особо важных дел в сфере экономики очень хорошо создана команда – бывшие фискалы, прокуроры и милиционеры… Они молодые, агрессивные волки, они не обещают, а дают результат” – заявив Юрій Луценко на “Українській правді”.

Цю фразу Шабунін прокоментував таким чином:

“Так от “молоді, агресивні вовко-слідчі” з цього департаменту не прийшли на засідання суду, який в результаті скасував арешт рахунків фірми “Сарафан”, що належить родині Карплюка. Окрім того, суд скасував арешт рахунків фірми “Меліоратор”, записаної на дядька Федорука. В цьому випадку “агресивний вовк” з ГПУ сам просив суд (!!) частково задовольнити скаргу адвокатів Федорука.”

Безымянный

28 вересня Генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що справи щодо двох мерів просуваються попри тиск на слідство.

Нагадаємо, влітку відбулися обшуки в будинках мерів Ірпеня та Бучі. Мер Ірпеня вночі перед обшуками втік з країни. Під ГПУ організували, як переконують телевізійники, проплачений мітинг на підтримку мерів Ірпеня та Бучі. Про це свідчить відеозйомка мітингу.

Також прихильники міських голів Ірпеня та Бучі, де масово винищуються зелені зони, організували петицію, аби мерів міст не зачіпали. Пройшло 2 місяці, а не зібрано і 250 підписів це при тому, що треба 25 тисяч і на збір підписів лишилося менше місяця. Загалом в Приірпінні проживає близько 100 тисяч мешканців, які не виступили підписантами петиції.

Безымянный

Зауважимо, що ті підписи, які є залишали зокрема і скандальновідомі постаті регіону: депутатка Коцюбинської селищної ради від Нових облич Катерина Ющенко-Корбут підписала петицію першою. Так само одним з перших свій підпис поставив Леонід Танцюра (перебіжчий з УДАРу до Нашого краю, який на виборах в Коцюбинському отримав 3 голоси й з високою ймовірністю був у команді Нових облич, будучи депутатом облради робив заяви про дерибан Біличанського лісу), Дмитро Негреша – кандидат від Нових облич до Ірпінської міської ради, працівник податкової академії, кандидат в депутати від НО до ІМР Володимр Колок, бізнес-партнерка Володимира Карплюка Наталія Бойчук та інші особи, детальний список яких можна переглянути на сайті петицій.

Через кілька тижнів після втечі, Карплюк безкарно повернувся і працює на посаді, як і його кум екс-регіонал Анатолій Федорук. За кілька місяців мерам міст так і не вручили підозри. Луценко публічно заявив, що підозри вручать, щойно порахують збитки. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539