Сесія в Бучі: “Сарафану” пробачили півтора мільйони гривень пайової участі

0

Чергова 18 сесія Бучанської міської ради таки відбулась, але з перенесенням дати і двотижневим запізненням.  Призначену на 22 вересня сесію з невідомих причин відмінили та перенесли на невизначений термін, про що свідчить розпорядження міського голови Анатолія Федорука.

Після того, 29 вересня, Федорук призначив сесію на 6 жовтня. Щоправда, сам на неї так і не прийшов. Питань до розгляду назбиралось багато: 30 основних та більше 100 земельних питань.

1

До того ж, порядок денний дещо відрізнявся від попередньо оголошеного – з`явилося декілька нових питань. Наприклад, птання “Про інвентаризацію та впорядкування зелених насаджень в межах міста Буча” та “Про утворення Комунального підприємства “Бучазеленбуд” Бучанської міської ради та затвердження його статуту”.

Півтора мільйони гривень для кума

Не обійшлось на цій сесії без звичного дерибану міського бюджету через зарахування пайової участі. Серед щасливчиків знову ТОВ “Сарафан”, фірма, яка пов’язана з кумом Анатолія Федорука, Ірпінським міським головою Володимиром Карплюком. Цьому підприємству  зменшили розмір пайової участі на суму більш ніж 1,5 мільйони грн нібито за роботи по будівництву дитячого садка по вул. Бориса Гмирі,12.

За це питання проголосувала мінімальна кількістю депутатів – всього 18 осіб з 26 присутніх. Його на голосування ставили двічі.

Так, ТОВ “Сарафан” уже зараховано більше трьох мільйонів гривень пайової участі. Більше півтора мільйони гривень було зараховано в березні цього ж року.  Тоді кошти були направлені на реконструкцію спального корпусу Бучанської школи № 5 та переобладнання його в навчальне.

Всупереч законам України та здоровому глузду, депутати продовжують зараховувати пайову участь за ці роботи.

1

Також не обділили ще одного забудовника – Юрія Рибальченка, якому зарахували майже 200 тисяч гривень за фінансування проектних робіт по вулиці Назарія Яремчука.

1

На сайті Бучанської ради оприлюднили бюджет міста за 1 півріччя 2016 року. Так от, місто недоотримало майже 16 мільйонів гривень пайової участі, яку мали сплатити забудовники. А це як мінімум один садочок.

1

Напевне, Анатолій Федорук знайшов більш вагомі аргументи для депутатів,  ніж генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Бучанська міська рада взялась за охорону та захист зелених насаджень. Чи до добра?

За день до сесії в порядку денному з’явились питання “Про інвентаризацію та впорядкування зелених насаджень в межах міста Буча” та “Про утворення Комунального підприємства “Бучазеленбуд” Бучанської міської ради та затвердження його статуту”.

Основною причиною наявності даних питань у порядку денному є нібито охорона і збереження зелених насаджень. Хочу зазначити, що після так званого банкрутства Бучанського лісництва зеленими насадженнями міста опікувалися приватні підприємства. Одне з них – фірма “Ліс-пром”, яка зрізала дерева в межах земель державного лісового фонду без належно оформлених документів та без контролю, які саме дерева зрізаються. Щодо незаконної діяльності “Ліс-прому” прокуратурою відкрите кримінальне провадження та ведуться слідчі дії.

Спочатку міська рада прийняла рішення “Про інвентаризацію та впорядкування зелених насаджень в межах міста Буча”.

З проекту рішення випливає, що “…попередня інвентаризація та польові обстеження зелених насаджень  в місті проведено більше десяти років тому…”.

Відповідно до п. 1.4. Інструкції з інвентаризації зелених насаджень  у населених пунктах України, “Інвентаризація зелених насаджень проводиться суб’єктами господарювання,  які  проводять  технічну  інвентаризацію об’єктів нерухомого  майна,  підприємствами, організаціями, які мають на це право,  а також балансоутримувачами об’єктів благоустрою державної чи  комунальної  форми  власності,  які мають технічні можливості, відповідних  фахівців  (далі  –  виконавці  робіт з інвентаризації  зелених насаджень), за погодженням з виконавчими органами міських, селищних,  сільських  рад  раз на п’ять років з квітня до жовтня…”

Виходячи з положень інструкції, посадовими особами Бучанської міської ради  були порушені терміни проведення інвентаризації зелених насаджень, яка мала би проводитися не рідше, ніж кожних 5 років. Також залишається незрозумілим прийняття такого рішення в жовтні, оскільки, відповідно до тієї ж інструкції, інвентаризація проводиться з квітня до жовтня.

Наступним розглядали питання створення КП “Бучазеленбуд” та затвердження його статуту.  Основна мета, згідно проекту рішення: збереження, догляд та розширення мережі зелених насаджень та їх якісного обслуговування.  Підприємство діятиме “…в межах існуючої території м. Буча, в тому числі і на території умовною площею 890 га…”.

Тут хочу сказати, що досить дивним є створення такого комунального підприємства саме зараз, після Постанови ВСУ, якою доведено, що на території Бучі ліс, а ліс, відповідно, має обслуговувати лісогосподарська установа.

Статутний капітал підприємства затвердили на рівні 100 тисяч гривень. Щоправда, юрист Бучанської міської ради Тарас Шаправський так і не зміг пояснити, з яких активів буде формуватись статутний капітал.

Як і за попереднє питання порядку денного, так і за створення КП “Бучазеленбуд”  та затвердження  його статуту проголосували фракції Нових облич, БПП, Батьківщини, Нашого краю, УКРОПу, а також деякі депутати з фракції партії Захисників Вітчизни.

1

Фракція “Свобода” не підтримала дані питання.  Найцікавіше те, що депутати затвердили статут КП “Бучазеленбуд” навіть в очі його не бачивши, оскільки в роздаткових матеріалах для депутатів був лише проект рішення.

Чергове голосування за кота в мішку, аби тільки догодити міському голові та не дай Боже потрапити в немилість.

 

1Автор: Іван Окоєв, депутат Бучанської міської ради від партії “Свобода”.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539