ГПУ оголосила про підозру спільникам Федорука та Олексюка

Коментарі Вимкнено до ГПУ оголосила про підозру спільникам Федорука та Олексюка

Генеральна прокуратура повідомила про підозру екс-начальнику відділу Держкомзему у місті Буча Олександру Дзюблюку та екс- начальнику земельних ресурсів у місті Ірпені Миколі Шульзі.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Підозри вручені 4 жовтня, у п’ятницю.

Прес-служба повідомляє, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ продовжується робота щодо зібрання доказів та притягнення всіх винних осіб, причетних до незаконного розкрадання земель лісового фонду, а саме Бучанської лісової дачі.

“Підозрюваним інкриміновано погодження незаконних висновків проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель лісового фонду, які фактично перебували у державній власності. Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем)”, – йдеться у повідомленні.

“Досудове розслідування триває. Встановлюються та доказово закріплюються інші факти незаконної діяльності осіб, причетних до розкрадання земель лісового фонду”, – додають у прокуратурі.

Нагадаємо, у незаконному розкраданні земель лісового фонду звинувачують Бучанського міського голову Анатолія Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

15 жовтня Олексюка було відсторонено від посади й обрано міру запобжного заходу – домашній арешт та носіння електронного браслету.

25 жовтня від посади було відсторонено Федорука.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

16 грудня Верховний Суд України відмовив Бучанській міській раді та Галині Калєтнік у задоволенні заяви щодо перегляду судових рішень судів нижчих інстанцій у справі незаконної передачі бучанського лісу комуністу Ігорю Калєтніку й підтвердив незаконність рішення Бучанської ради від 25 червня 2002-го року.

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539