Як пройшло перше засідання комісії з питань ЖКГ

0

Комісія з питань ЖКГ провела своє установче засідання. Як голова комісії, де у нас є  більшість (з 5 депутатів – 3 представляють депутатську групу “За якісне ЖКГ”) я запропонувала бути секретарем представникові фракції “Нові обличчя” Анатолію Столяру. Він відмовився.

Депутат Олексій Зінкевич погодився бути секретарем комісії й вів протокол засідання, яке я паралельно записувала на диктофон.

Оскільки це було установче засідання, то ми ознайомилися з результатами роботи ініціативної групи, яка 31 жовтня сформувалася для того, щоб вивчити тарифи. Голова бюджетної комісії депутат Людмила Узерчук, яка була одним з ініціаторів створення робочої групи, повідомила, що було звернення в електронному вигляді, на яке ТОВ “Майстер-Енерго” не відреагувало належним чином.

Письмове звернення, як нам повідомили учасники групи, було подане 11 листопада на селищну раду. “Майстер-Енерго” повідомив, що звернення вони отримали на цьому тижні. Предстанвики “Мастер-Енерго” наголосили, що на засідання комісії з питань ЖКГ підготували всі запитувані документи, бо лише сьогодні, 15 листопада, отримали листа. Я вважаю, що офіційне звернення слід було направляти напряму “Майстер-Енерго”, щоб не втрачати час.

Мені дуже шкода, що ці два тижні проминули й ми не маємо результативної роботи. Під протокол представники “Майстер-Енерго” пообіцяли, що у разі необхідності протягом дня (середи) нададуть всі документи, яких буде бракувати. Ми чекаємо на повідомлення від ініціативної групи щодо того, чи треба ще якісь додаткові документи і якщо так – які саме.

Як з’ясувалося, ініціативна група не спілкувалася з членами виконкому, які мають вивчати тариф і голосувати за нього. На засіданні представник “Майстер-Енерго” наголосив на тому, що їм все важче отримувати ліміти на газ, щоб забезпечувати опалення в селищі.

Якщо є зацікавлення і у теплопостачальника, і в робочої групи, і в депутатів швидше вивчити тариф, то цей процес не може затягуватися в часі.

Ще одним питанням, яке я винесла на обговорення був стан дороги по вулиці Бакала, яку розрили за ініцативи депутата Павла Назарука.

На жаль, мені не вдалося дотелефонуватися до пана Назарука. Я занесла офіційне запрошення на засідання комісії в раду.

Член комісії з питань ЖКГ Анатолій Столяр, який представляє фракцію “Нові обличчя” сказав, що він не може виступати з цього питання. Але з цього питання виступив депутат Ірпінської ради Богдан Слюсаренко. Він під протокол взяв на себе зобов’язання засипати ями щебенем,як тільки зійде сніг.

Я хочу сказати, що за півроку можна було заасфальтувати тут не один раз і щебінь однозначно виб’ється. І для того, щоб розпочати ці роботи снігу не треба було чекати. Навіть, якщо хтось зробив добро для однієї людини і щось рив влітку, то ходова розбивається у всіх. І це принципове питання, щоб зробила дорогу та людина, яка винна у розритті.

Слюсаренко сказав, що слід чекати танення снігу, щоб зробити дорогу. Я запропонувала розчистити, щоб це питання вирішили якомога швидше.

Я розумію, що комісії з питань ЖКГ у селищі не було практично рік. У кожного депутата накопичилися питання. На засідання були присутні Микола Єременко, Олена Сокотюк, Іван Лизун, Людмила Узерчук. Практично у кожного депутата були питання щодо своїх округів, які вони озвучували під час засідання або після нього.

Пані Узерчук попередила комісію з питань ЖКГ, що якщо є якісь побажання щодо того, що треба закладати в бюджет 2017 року, то все треба викладати офіційно в письмовій формі з деталізацією.

У зв’язку з тим, що список питань, які хочуть обговорити колеги з депутатського корпусу, перевалив за десяток, то я також прошу поставитися з розумінням. Пропоную колегам робити подання на комісію із коротким описом проблеми округу чи селища й баченням того, як цю проблему можна вирішити. Те ж саме можуть робити і громадяни, якщо бачать проблему і розуміють, як її можна вирішити.

Для того, щоб працювати ефективно, оприлюднювати порядок денний для депутатів і для громади, щоб робота комісії приносила результати, а не перетворювалася на немодероване обговорення проблем питання треба пропрацьовувати до того, як вони будуть виноситися на обговорення комісії. Прошу всі свої пропозиції щодо питань, які треба включити в порядок денний надати оперативно до 18 листопада, щоб ми могли при потребі до сесії розробити проекти рішень для їхнього завчасного оприлюднення.

Про наступні засідання комісії я буду намагатися інформувати громаду заздалегідь. Сподіваюся, що у нас будуть конструктивні діалоги, а не затягнуті монологи. Проблеми ЖКГ – це проблеми, які стосуються всіх. Це те, що має об’єднувати нас.

 БезымянныйАвторка: Олександра Куцан – голова комісії з питань ЖКГ Коцюбинської селищної ради

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539