Чому населені пункти з 1 грудня можуть бути без опалення

0

Ліміти на газ у грудні дадуть не всім. Температура надворі сьогодні – 8.

Тобто вже завтра люди можуть мерзнути в квартирах, включати додаткові прилади для обігріву, що не завжди витримає проводка.

До селищної ради Коцюбинського (Київська область), яке має 2 дитсадки, школа і ліцей, прийшов лист, де йдеться про те, що лімітів не буде. Борг понад 800 тисяч.

Це пов’язане з тим, що компанія, яка постачає опалення населенню не має коштів, аби розрахуватися за газ – основну складову тарифу. Не секрет, що газ для всіх подорожчав. У сусідньому Ірпені тарифи вже понад 30 гривень.

У нас тариф залишається близько 10 гривень і з такими надходженнями за газ не в змозі буде розрахуватися жодна компанія.

“Я вкотре з питання погодження тарифу скликаю виконком. Засідання відбудеться сьогодні, 30 листопада. О 16:00 терміново чекаю всіх членів виконкому. Склад виконкому не оновлюється вже третю каденцію через небажання депутатської більшості голосувати. Кворум у виконкому завжди на межі. Один голос проти – і тарифи не прийняті вже 2 місяць, хоча я абсолютно всіх просила з вересня ознайомитися і внести пропозиції.

Сьогодні виконком може не відбутися взагалі, бо керуюча справами звільнилася, а депутатський корпус більшістю голосів не побажав на минулій сесії голосувати і зняв з порядку денного питання про затвердження нової кандидатури. Відповідно кворум і сьогодні під питанням,” – говорить селищна голова Ольга Матюшина.

Навіть якщо засідання і відбудеться і станеться чудо – тариф затвердять, це не значить, що у теплопостачальника з’являться гроші. Тариф вступить в дію лише через місяць. А гроші за новим тарифом теплопостачальник отримає наприкінці січня. А це означає, що нам доведеться в під новий рік чекати того, що лімітів на газ у нас знов не буде.

У ситуації, яка склалася, винні члени виконкому, які не ходять на засідання, депутат Ірпінської ради від Нових облич і член виконкому Богдан Слюсаренко, який просто голосував проти не бачивши, як він потім зізнався сам тариф (а запрошували всіх знайомитися з вересня місяця = було 2 місяці), депутати Нових облич, які зняли питання щодо затвердження на посаді керуючої справами й залишили виконком у кризовому стані. Досі не бажають замінювати склад виконкому екс-регіонала Вадиса Садовського.

Різниця на тарифі буде коштувати громаді мільйони гривень з бюджету. Бо через непогоджені тарифи “Мастер-Енерго” подасть до суду. І якщо навесні селищна голова виграла суд в “Мастер-Енерго” і захистила 1,5 мільйони бюджетних коштів, то цього разу коли вся країна отримала вищі тарифи через подорожчання газу, у суді за мільйони бюджетних коштів боротьба може бути заздалегідь провальною.

“Я письмово місяць тому зверталася і до голови Ірпінської ради Володимира Карплюка і до очільників ОДА з проханням виділити нам кошти, аби ми могли належним чином функціонувати в таких умовах. Але відповідей не надійшло,” – каже селищна голова.

Про ситуацію, яка виникла повідомлене керівництво області.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539