Прокуратура перевірить законність виділення коштів на озеленення в Бучі

0

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень службових осіб Бучанської міської ради.

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Зокрема, прокуратура здійснює перевірку законності дій службових осіб Бучанської міської ради при виділенні коштів на озеленення територій.

“У межах кримінального провадження перевіряється законність дій службових осіб Бучанської міської ради, якими допущено порушення проведення відкритих торгів із закупівлі послуг з озеленення територій, утримання зелених насаджень та обслуговування газонів та подальшого укладення договору про закупівлю товарів(ч. 2 ст. 364 КК України)”, – йдеться у повідомлення на сайті Генпрокуратури.

Сайт “Громади Приірпіння” раніше писав про 1,5 млн гривень, виділених Бучанською радою на газони фірмі, яку очолює Андрій Великодній  – член комісії Бучанської ради з питань містобудування. Великодній в раді представляє партію “Нові обличчя”.

Без імені

 

“Укладення  такого договору, схоже, відбулось із конфліктом інтересів. Виходить, що орган місцевого самоврядування, що розпоряджається коштами місцевої громади, закупив послуги у депутата від партії, котра має найбільше депутатів у цій раді та політичну монополію  у цілому регіоні Приірпіння”, – переконана активістка Інна Грищенко.

Також ГПУ повідомляє, що триває слідство у провадженні за фактом зловживання службовим становищем працівниками Держгеокадастру у місті Ірпені та реєстраційної служби Києво-Святошинського районного управління юстиції при оформленні права власності на земельну ділянку площею 15 га в м. Ірпінь.

“Громада Приірпіння” раніше повідомляла про повернення 15 га лісу у власність держави.

“Повернення у власність держави 15 гектарів лісу, який Ірпінська будівельна мафія вирішила пустити “під ніж” і забудувати багатоповерхівками, свідчить не лише про те, що справедливість є і за неї варто поборотися, але й про більш глибинні  процеси, які на наших очах творяться у суспільстві. Перш за все, це зміна позиції прокуратури, яка раніше не була помічена у палкому бажанні підставити плече посполитим у прагненні припинити тотальне нищення зелених зон Приірпіння”, – переконаний депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук.

1

Одночасно прокуратурою області пред’явлено позов про скасування рішення держреєстрації права комунальної власності на зазначену земельну ділянку (розгляд триває).

Про подальші результати співпраці органів прокуратури та громадських активістів буде інформовано додатково.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539