Будівництво ЖК «Ехо парк» у Вумівському лісі призупинено

0

Приписом Держахбудінспекції в Київській області було заборонено проведення будь-яких будівельних робіт  в ЖК Ехо парк по Великій Кільцевій, 9, що  в селі Петропавлівська Борщагівка.

«Вже до середи 28 грудня будуть також скасовані декларації про введення в експлуатацію даного об’єкту», — повідомив заступник директора Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Київській області, Ярослав Старущенко.

Як відомо, даний будинок  ЖК Ехо парк компанії Building Developmnet  Holding  побудований з порушеннями, щодо яких вже неодноразово  відправлялися приписи ДАБІ поштою, та замовник будівництва  Сергій Алейніков  ігнорував їх. Також він не з’являвся на будівельний майданчик уникаючи отримання припису.

Представник забудовника Building Development Holding підписує припис вручений інспектором ДАБІ Олександром Зброцьким

23 грудня 2016 року представникові замовника будівництва Алейнікова Сергія  таки вручили припис в приміщенні ДАБІ Київської області.

За інформацієї Держархбудінспекції порушення по  ЖК “Ехо парк” майже  абсолютно ідентичні  з ЖК “Празький квартал-2”.  По деклараціях  III категорії складності об’єкту  збудований десятиповерховий будинок очевидно  V категорії складності. 

 Об’єкт в цілому розрахований на одночасне перебування більш як 400 осіб. Відповідно до п.6 Порядку віднесення об’єктів будівництва до IV і V категорій складності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №557 від 27.04.2011 р. до V категорії складності відносяться об’єкти будівництва, які мають хоча б одну з таких ознак: розраховані на постійне перебування більш як 400 осіб та (або) періодичне перебування більше 1000 осіб.

“Замовник здійснював будівельні роботи на об’єкті без належним чином отриманого дозволу на виконання будівельних робіт, та, відповідно, проект будівництва об’єкта не пройшов обов’язкову державну експертизу з питань санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, екології, охорони праці, енергозбереження, пожежної, техногенної, ядерної та радіаційної безпеки, міцності, надійності, довговічності будинків і споруд, їх експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення, що ставить під загрозу безпеку мешканців села Петропавлівська Борщагівка, – констатує Світлана Бовсуновська, президент Всеукраїнської громадської органiзацiї “Лiга експертiв України”.

Позиція ж забудовника стосовно цієї ситуації вже розміщена на офійному сайті  ЖК Ехо парк.

В даному зверненні фактично повторюється така ж заява від 15 грудня 2016 року по зупинці “ЖК Празький-2”. Алейніков Сергій вважає що Держархбудінспекція “надто вільно трактує норми ДСТУ”.  Також у зверненні повідомляється про  “тиск місцевих активістів на ДАБІ”.  

Як відомо активісти повідомляли протилежну інформацію і зауважували, що на  прийом громади Петропавлівської Борщагівки в ДАБІ, представник забудовинка з’явився в оточенні “тітушок”,чим намагався на думку громади чинити тиск на голову ДАБІ в Київській облатсі Олександра Коломійця та звичайних мешканців,залякавши їх.

Нагадаємо аналогічний припис ДАБІ був вручений представникові Кукси Костянтина по  об’єкту ЖК “Празький квартал-2” ще 15 грудня 2016 року. Вже 21 грудня забудовник на своій офіційній сторінці повідомив, що вказане рішення ДАБІ скасовано в судовому порядку і будівництво продовжується.

«Забудовник не згадав про той факт,що справа по суті ще навіть не розглядалась, а дане повідомлення базується на ухвалі щодо задоволення клопотання Костянтина Кукси про забезпечення позову. Йдеться про те, щоб визнати рішення ДАБІ недійсним і продовжити будівництво лише на час поки розглядатиметься дана справа », – зауважує адвокат Олександр Дядюк.

«Вже 23 грудня депараментом  подано апеляційну скаргу щодо задоволення даного клопотання адміністративним окружним судом міста Києва». — повідомив заступник директора Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Київській області Ярослав Старущенко.

Розгляд же справи по суті за позовом Костянтина Кукси проти Держархбудінспекції відбудеться 16 січня 2016 року.

«Зі своєї адвокатської практики можу сказати, що клопотання за ідентичними позовами задовольняються лише в 10% випадків, а тут така просто блискавична і позитивна ухвала суду. Мушу відзначити, що ми вбачаємо заангажованість судді в цій справі і вимагатимемо його відводу», — говорить адвокат Олександр Дядюк.

Представник забудовника  Максим Татаров відмовився коментувати цю ситуацію.

Щодо ЖК Ехо парк, будівництво якого призупинено приписом від 23 грудня 2016 року активісти очікують ідентичних дій замовника будівництва Алейнікова Сергія.

«Ми вже зрозуміли що забудовник Building Development Holding чинить тиск на суддів Адміністративного окружного  суду міста Києва .Ситуація з приписом на  ЖК «Ехо парк» може повторити миттєве ухвалення клопотання по Празькому-2.  Прогнивша судова система зводить нанівець усю роботу державних органів, тому з 26 грудня 2016 року ми оголошуємо безстрокову акцію під стінами Окружного адміністративного суду міста Києва», — заявляє Юрій Єфремов, учасник ініцативної групи боротьби з незаконною забудовою в селі Петропавлівська Борщагівка.

Нагадаємо, що ЖК «Ехо парк»  будується у Вумівському лісі, на захист якого активно виступили місцеві мешканці і об’єдналися в ініціативу Захисти Ліс.

Майже 1 га у Вумівському лісі Петропавлівсько-Борщагівський сільський голова виділив фактично сам собі.Після чого подарував фізособі через якого здійснюється продаж майнових прав на квартири в об’єктах Buidling Development Holding, Кричильському Роману. Той в свою чергу перепродав ділянку іншій фізособі Алейнікову Сергію. В той же час іпотекодавцем по даному об’єкту т є Кукса Костянтин, який є нині однією з ключових осіб в компанії Buidling Development Holding.

“По суті справи такої компанії фізично не існує тільки на “фільціній грамоті”. Продаж квартир відбувається просто через фізосіб, навіть не через юрособу чи ФОП. Нині відомо про колосальну несплату податків цією компанією стосовно даного факту порушено кримінальне провадження”, – зауважує активіст Юрій Єфремов.

 Ділянку у Вумівському лісі за адресою  Велика Кільцева,9, Олексій Кодебський голова Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради отримав у власність собі особисто. За даним фактом порушено кримінальне провадження ще 27 серпня 2015 року. Нині справа  вже знаходиться в Генеральній прокуратурі. 11 листопада 2016 року по даному провадженню Управління захисту економіки в Київській області  та Генеральна прокуратура провели обшуки вдома та на робочих місцях працівників Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539