Ірпінський суд на Миколая арештував майно депутатів

0

19 грудня Ірпінський суд арештував майно депутатів Ірпінської міської ради.

Рішення про арешт майна стосується Марії Шевченко (голова фракції БПП), депутатів від “Свободи” Богдана Мельничука та Лаврентія Кухалейшвілі, а також Євгена Мельничука.

Арешту вимагав скандально відомий забудовник Антон Мирончук директор ТОВ “Орлан Інвест Груп”, який веде в місті незаконне будівництво й є наближеною особою до мера Ірпеня Володимира Карплюка.

“15 грудня  судове засідання не відбулося і було перенесене на 23 січня 2017 року. Але дивним чином 19 грудня, на День Святого Миколая,  суддя Ірпінського суду Андрій Мікулін в режимі сурової секретності, не попередивши адвокатів, відповідачів та без присутності громадськості ухвалив рішення про накладення арешту на рухоме та нерухоме майно, що є у власності депутатів”, – розповідає депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук, майно якого також арештоване.

1

В ухвалі йдеться про те, що арешт накладено на рухоме та нерухоме майно, що є у власності депутатів на суму коштів у розмірі майже 59 тисяч гривень на майно кожного з відповідачів.

За словами Мельничука Мирончук вважає, що майнова шкода має бути задоволена за рахунок майна відповідачів, і побоюється, що відповідачами до завершення розгляду справи по суті та направлення судового рішення на виконання, може бути відчужено майно з метою  ухилення від відшкодування майнової шкоди позивачу.

“Виглядає дивно, чому рішення про арешт майна депутатів було прийнято таємно, без будь якого повідомлення про судове засідання? Невже чесний і справедливий Ірпінський суд хотів приховати від громадськості своє рішення? Не вірю”, – дивується Мельничук.

 

В Приірпінні Мирончук відомий як забудовник, який систематично отримує земельні ділянки для будівництва на “пільгових” умовах.

На будівництві Мирончука  було по-варварськи знищено курган вільхи чорної.

1

Зараз на місці вільхового гаю – будівельний майданчик. Забудовник знищив усі дерева.

1

Під час протестних акцій “тітушки”, які “охороняли” територію самочинного будівництва побили протестувальників.

1

На сьогоднішній день, Мирончук повністю знищив вільховий гай,  взявся до руйнування меліоративної системи заплави річки Ірпінь і веде будівництво багатоповерхівок вже на 1,5 га.

Нагадаємо, що саме Мирончук не так давно подав на депутатів позов до суду про відшкодування майнової шкоди у сумі 240 тисяч гривень за перешкоджання його діяльності.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539