Мін’юст: містобудівні умови для СІЗО в Коцюбинському видав Ірпінь

0

Мін’юст попросили перенести СІЗО до Романівки або Мартусівки (Бориспільський район). Про це йдеться в офіційному листі селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної.

“Разом з активістами ми вивчали документи й можливості для того, щоб СІЗО не будували в Коцюбинському на місці ІВЦ. Наші джерела, які близькі до Мін’юсту на прохання активістів перевірили інформацію про те, де Мін’юст має землю і міг би звести цей об’єкт. Я написала офіційне звернення ще 19 грудня з проханням переглянути місце розташування СІЗО,” – розповідає селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

На своє звернення голова поки не отримала офіційної відповіді. Але надійшли відповіді депутатам Коцюбинської селищної ради від Нових облич, які у цей же час проводили комунікацію з облрадою. В облдержадміністрації їм повідомили офіційно, що це виключно юрисдикція Мінюсту.

“Я неодноразово наголошувала на тому, що треба вивчити альтернативні ділянки, які підпорядковувалися пенітенціарній системі і спробувати вивести проект на іншу територію. Все інше – розпорошення ресурсу, зокрема і часового, якого, як я думала раніше, залишалося не так багато. Ми знайшли дві такі ділянки. Одна в Мартусівці Бориспільського району іншу в Романівці. Говорила я на прохання мешканців з Риммою Білоцерківською. А тепер уявіть, як я здивувалася, коли ознайомилася з ще однією відповіддю від Мін’юсту депутатам, де їх проінформували про те, що Ірпінь видав містобудівні умови,” – каже журналістка Ірина Федорів, яка мешкає в селищі й назвала у своєму блозі на “Українській правді” ініціативу Мін’юсту з перенесенням СІЗО безглуздям.

За проектно-кошторисну документацію вже заплатили 1,5 мільйони. До 2015 року в Мін’юсту не було державних коштів на реалізацію проекту. Тепер, як повідомили депутатам у Міністерстві, кошти знайшли.

“Довгий час на посаді архітектора Ірпеня перебував одіозний Михайло Копач. Він причетний до всіх дерибанів в Ірпені. Копач залишався головним архітектором міста при Карплюкові і він залишив посаду за кілька місяців до цього нового року, оскільки Карплюк ввів молодого члена команди з Нових облич. Але Копач залишився наближеним і, я так розумію, консультує команду Карплюка. Тому мені дивно те, що коли підняли тему побудови СІЗО в Коцюбинському, ані Карплюк, ані тогочасний головний архітектор Копач не сказали про те, що Ірпінь де-факто легалізував цю оборудку ще тоді й при цьому з людьми ніхто не радився. З Карплюком в команді залишилися люди причетні до того рішення – заступниця Карплюка Михальченко, радник Головкевич і секретар ради Юрій Денисенко, які не могли не знати про ситуацію з СІЗО. Таким чином громаду кілька місяців збурювали ті, хто безпосередньо і цинічно прийняв рішення за громаду ще тоді,” – розповідає Ігор Домбровський, депутат Київської обласної ради й член регламентної комісії, яка розглядала звернення депутатів Коцюбинської селищної ради від Нових облич.

“Результатом цього стала брудна кампанія щодо дискредитації народно обраної селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної, якій депутати Нових облич публічно і безпідставно продовжують закидати брехливу ініціатива про перенесення СІЗО до Коцюбинського. Нібито ініціатива належить Матюшиній. Ми бачимо, що вони приховували той факт, що Ірпінь погодив містобудівні умови і Коцюбинська селищна голова тут ні до чого,” – додає Домбрвоський.

Селищна голова Коцюбинського, дізнавшись, що Ірпінь видав містобудівні умови ще кілька років тому, обурилася:

“Бракує слів, щоб чесно сказати, що ти думаєш про політиків, які збирали громаду в будинку культури. Не дивно, що не запросили преставників Мін’юсту. Вони ж могли розказати публічно, що Ірпінь погодив. Що сказати про депутатів Нових облич Людмилу Узерчук та Юлію Главацьку – перша працює в ЦНАПі Ірпеня, а друга його очолює? Як могли громаді казати про те, що територія ІВЦ це приватна власність? Що сказати про голову нашої профільної комісії Павла Назарука, який є депутатом від Нових облич? Він розглядав на засіданні комісії це питання і при цьому його профільна комісія ані словом не обмовилася про те, що містобудівні умови видані для СІЗО Ірпенем? Що сказати про нардепа Гаврилюка, який зробив брифінг за участі голови фракції Нові обличчя КСР Сергія Даніша у парламенті щодо цієї теми й ані словом не обмовився про те, що містобудівні умови вже видав Ірпінь? У депутатів що нема можливості вивчити документацію перед тим, як говорити щось журналістам і громаді?”

“У мене тут дві версії. І яка б з них не відповідала дісності – обидві вони дуже невтішні. Або мер Ірпеня, голова партії Нові обличчя Володимир Карплюк має своїх депутатів в Коцюбинському за дурнів й використовує їх для того, щоб підзаробити політичних балів, або, в що я більше вірю, депутати Нових облич в Коцюбинському знали все це і свідомо заробляли на цій темі політичні бали. Бо нереально, щоб працівники ЦНАПу не могли отримати інформацію за такий період часу. Це ж тоді повна відсутність будь-яких компетенцій. Що ж виходить? Коцюбинське здали під СІЗО і Садовський з Карплюком не могли цього не знати. От така відводилася роль Коцюбинського в об’єднанійгромаді. Я не виключаю, що Садовський, кумом доньки якого є депутат Ірпінської ради з Нових облич Богдан Слюсаренко, міг на виконкомі голосувати за це питання особисто. Тоді депутатом Ірпінської ради був чинний секретар ІМР від Нових облич Юрій Денисекно. Він приїздив доволі часто на сесії в Коцюбинське. Що ж він мовчав? Словом хлопці добре повеселилися: дали містобудівні умови під СІЗО, хтось заробив гроші на проектній документації і в медійному плані пропіарилися. Ще й змусили людей повірити, що вони противники будівництва СІЗО. А потім людям цинічно розказали казку “Парк проти СІЗО”, що насправді є планом для дерибану лісу”, – додає Матюшина.

bezyimyannyij

Нагадаємо, депутат Ірпінської міської ради від “Нових облич” протиставив СІЗО ініціативу створення регіоанльного ландшафтного парку.

Зважаючи на волю громади активісти вирішили підготувати до друку черговий інформаційно-аналітичний бюлетень. Кожен може допомогти проінформувати сусідів. Для цього створена спеціальна картка Приватбанк 5168742349662738 оформлені на надійну Олександру Валеріївну Куцан. Звіт про кошти, які нададуть громадяни, та витрати – будуть оприлюднені після друку. Кожна гривня – це дві газети. Допоможіть сусідам дізнатися правду, щоб не помилитися на виборах знову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539