Депутат Бучанської ради керував автівкою в нетверезому стані

0

У Бучі поліція затримала депутата Бучанської ради.

Представник  “Партії захисників Вітчизни” Микола Йощенко, як з’ясувалося, керував транспортним засобом у нетверезому стані.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомили в поліції Ірпеня.

“Алкотестер, на якому проходив обстеження Йощенко, зафіксував 0,8% проміле алкоголю. Допустина норма на цьому апараті 0,4%. Що є вище – це вже розцінюється як алкогольне сп’яніння. За таке порушення передбачено адміністративний штраф 10 тисяч 200 грн та позбавлення права керування на 1 рік. Посвідчення водія у Йощенка було вилучено одразу на місці, виписаний тимчасовий дозвіл на керування і матеріали були направлені до Ірпінського міського суду. Далі рішення прийматиме суд”, – розповідає старший інспектор нагляду за дорожнім рухом капітан поліції Сергій Лісовський.

Цього дня було засідання сесії Бучанської ради.

Як повідомили депутати, після сесії вони зібралися в кафе “Старий млин”, що в Бучі, й святкували уродини депутатів Миколи Григоруся (БПП), який, будучи головою земельної комісії, оформив на свою дружину землю АТОвця в лісовій частині Бучі, Володимира Кравчука (“Партія захисників вітчизни”) та Анатолія Волковського (“Наш край”), який є власником кафе “Старий млин” .

Йощенка зупинили близько 17-ї години через брудний номерний знак на авто за залізничним переїздом.

Депутат розповідає “Громаді Приірпіння”, що був на святкуванні десь півгодини.

“Після сесії всі пішли в “Старий млин”. Я не зміг піти одразу, поїхав на роботу. Після роботи заскочив на півгодини – привітати. Близько п’ятої поїхав додому. За мною майже від самого кафе почала їхати патрульна поліцейська машина. Біля кругу мене зупинили. Я нічого не порушував. Питаю, у чому справа? Поліцейські мені сказали, що у них є інформація, ніби я управляю транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Ми поїхали в лікарню й пройшли тест. Всі показники тесту у мене були в нормі”, – коментує ситуацію Микола Йощенко.

“Людина, яка приїхала до лікарні на таксі “Альянс”, фірми, що належить голові фракції “Захисників Вітчизни”Олександру Таможньому, й знімала мене на відео, а згодом виклала в соцмережі мої особисті дані, сказала мені, що про інцидент знала ще за годину до самого інциденту. Повідомив йому інформацію про мене особисто Олександр Таможній, який був у “Старому млині” з початку святкування”, – додає Йощенко й зауважує, що автівку таксі не фотографував.

Довідка з лікарні, яку користувачі виклали у соцмережі facebook, свідчить про те, що у видихуваному повітрі Йощенка медики зафіксували 0,8% алкогольних речовин. Решта показників в нормі.

Голова фракції Олександр Таможній говорить, що швидше за все партія буде відкликати Йощенка:

“Випробування владою проходить далеко не кожний. Влада – змінює людину, тільки час показує, хто стає краще, а хто гірше. Мені надійшло багато дзвінків від членів партії та наших прихильників щодо поведінки Йощенка та з вимогою ініціювати партійну конференцію, на якій розглянути його вчинки та ініціювати процедуру відкликання з депутатів. Найближчим часом така конференція обов’язково відбудеться. Поведінці і діяльності депутата Йощенка буде надано належну оцінку”.

Нагадаємо, Йощенко брав участь у пікетах на захист Бучанського міського голови екс-регіонала Анатолія Федорука та секретаря ради Василя Олексюка, яких прокуратура підозрює у незаконному переведенні земель лісового фонду під забудову.

Раніше Йощенко виявляв антимерську позицію, зокрема, він не голосував за виділення землі громадській організації Іллі Киви та не голосував за рішення ради про перевірку діяльності активістів Бучі, назвавши його протизаконним.

Фото-стопкадр з відео, поширеного Зореславом Замойським

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539