У Гостомелі змінюють регламент, щоб “протягти” свого заступника

0

На засіданні сесії, яке відбулося у четвер 17 лютого депутати не проголосували за нового заступника селищного голови Юрія Прилипка. Голосування, згідно регламенту, було таємне. 13 депутатів проголосували проти і лише 10 – за.

На місце заступника, яке звільнилося завдяки тому, що з посади пішов Олексій Гончаренко, Прилипко запропонував екс-начальника Гостомельського ЖЕКу Євгена Штудмана. Він на цій посаді пропрацював рік.

Після засідання сесії засідала погоджувальна рада, темою якої було обговорення і в подальшому на позачерговій сесії, яка відбудеться 21 лютого, у вівторок, затвердження бюджету селища на 2017 р.

Все пройшло спокійно, без особливих ексцесів і питання заступника ніхто не обговорював. Але після вихідних, селищний голова Прилипко, якого наче в черговий раз якась “муха вкусила”, почав тиснути на депутатський корпус і вимагати змін до регламенту.

Зокрема, він хоче змінити норму, прописану в регламенті ради, про голосування за заступників селищного голови. З таємного голосування зробити відкрите, щоб бачити як який депутат голосує.

Подання про внесення змін до регаменту на ім’я Прилипка написали його донька депутатка Надія Дудник та депутатка Наталія Черінська.

“На минулий сесії заступник, якого запропонував голова, не пройшов. Зараз на комісію зайшло подання від двох депутатів змінити регламент. Ще на початку каденції, мною, як головою регламентної комісії було запропоновано ввести таємне голосування за заступників й того вимагає Євросоюз. Ми внесли цю норму до регламенту і тоді ні в кого не було питань. Сьогодні о 14-й годині буде засідати регламентна комісія і я буду наполягати залишити цю норму в регламенті, у зв’язку з тим, що прийнятий закон про державну службу, де прописано, що категорія заступників повинна обиратися шлхом таємного голосування”, – розповідає голова регламентної комісії Ольга Смолянчук.

Очевидно, Прилипко побачив, що не має впливу на депутатів, бо не знає, хто як голосував. І тепер він хоче бачити їхній вибір, щоб тиснути на них і змушувати їх голосувати так, як потрібно йому.

Керуючись регламентом Гостомельської ради, зміни до нього мають бути внесені депутатом завчасно, а не на тій самій сесії, де одразу ж обиратимуть заступника.

До слова, смс-повідомлення про те, що на позачерговій сесії будуть вносити зміни до регламенту й обирати заступника, депутатам розіслала секретар ради Олена Кислиця.

Дивлячись на весь цей цирк, на потуги Прилипка керувати селищем та депутатами в ручному режимі із застосуванням залякувань, я вбачаю в його діях Януковича в мініатюрі, який готовий піти на будь-які кроки, всупереч закону заради задоволення своїх інтересів.

Але ми не допустимо повторення режиму хама і, як кажуть великі, за закон будемо боротися як за власні стіни.

 

Автор: Георгій Сахненко, гостомельчанин

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539