Екс-прокурор Матвієць безуспішно просив у суді дозволити Бучанській раді користуватися майном

0

 

Київський апеляційний господарський суд 9 березня відмовив Бучанській міській раді в апеляції. Бучанська рада просила дозволити їй розпоряджатись майном.

Громадський діяч Віктор Бархоленко переконаний, що влада міста своїми позовами хоче створити правову колізію й виправдати дії мера Бучі Анатолія Федорука.

“Мета цього позову, за стратегічним планами Федорука, полягала в тому, аби створити таку собі правову колізію всупереч Постанові Верховного суду України. Тобто, далі дерибанити Бучанський ліс. Саме цією Постановою було встановлено, що посадові особи Бучанської ради перевищили сої повноваження в сфері розпорядження земельними ресурсами в межах державного лісового фонду”, – переконаний Бархоленко.

Нагадаємо, Бучанська рада позивається до прокуратури Київської області та Кабіміну, які, за словами представників ради, перешкоджають їм користуватися та розпоряджатися майном та земельними ділянками в межах міста Буча.

Як і на попередньому судовому засіданні в якості адвока Бучанської ради виступав екс-заступник прокурора Київської області та земляк Федорука Анатолій Матвієць

Відомо, що Матвієць, будучи заступником прокурора Київської області, отримав у Бучі трикімнатну квартиру через кілька днів після того як до нього надійшов лист про корупційні дії Федорука від Бархоленка.

Ті звернення, з якими звертався Бархоленко до державних органів влади та Матвійця, зокрема, щодо знищення бучанського лісу та дерибану землі, підтверджені Постановою Верховного Суд України у 2015-му році. На основі цієї Постанови Генеральною прокуратурою відкрите кримінальне провадження та оголошено підозру земляку Матвійця Анатолію Федоруку.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539