Сесію перенесли: мер Ірпеня втік від розмови про Лободу

0

Сесію Ірпінської міської ради перенесли на 23 березня. Про це громаді і деяким депутатам стало відомом за годину до початку засідання.

Ірпінці прийшли на сесію, аби почути офіційні пояснення міського  голови Володимира Карплюка та депутатів “Нових облич” стосовно поїздки їхньої колеги Наталії Лободи в Москву. У раді її ірпінці так і не побачили.

“Мені вчора в 21:20 зателефонував секретар Ірпінської міської ради Денисенко. Це вперше за 2 роки секретар набрав голову фракції. Він і повідомив, що сесія переноситься. Причини він не озвучив. Я думаю, що це не його компетенція. Карплюк ще 27 лютого дав розпорядження про скликання цієї сесії на 16 число. Кілька днів тому ми знаємо, що відбулося. Я не виключаю, що це може бути пов’язане з ситуацією, яка виникла з депутаткою Лободою,” – говорить голова фракції ВО “Свобода” Богдан Мельничук.

“Напередодні сесії знімальна група 1+1 працювала в Ірпені саме щодо гостювання депутата ІМР на російському телеканалі, який веде антиукраїнську пропаганду. Вчора 1+1 питали мене як акредитуватися на сесію. Думаю, що вони перетелефонували в раду і це спонукало перенести сесію, бо було очевидно, що прийдуть люди питати про Лободу”, – додає Мельничук.

Карплюк втік від журналістів 1+1

Це можна побачити на відео з 24 хвилини випуску.

Коли журналістка 1+1 підійшла до Володимира Карплюка, він акцентував увагу, що треба до нього ставати в чергу. 

“У нас є тут правила. І всі, хто приходить до нас, діють по правилам,” – каже Карплюк журналісту ТСН і далі розвертається й іде геть.        

На захист Краплюка з кабінету вийшов Петро Щербина – медіаконсультант Сандея Аделаджі. Він каже, що нібито є простим мешканцем Ірпеня (при тому, що є застпуником голови партії “Нові обличчя”) і переконує, що про візит Лободи в Росію він взагалі нічого не знає. Це при тому, що пройшло вже кілька днів, як українські ЗМІ обговорюють цю тему.

Депутат від Нових облич Максим Плешко переконує журналістів 1+1, що Лобода, яка спекла торт для російського ТВ, допомагає і українським АТОвцям. Плешко звинуватив журналістів 1+1 у брехні й наголосив, що вони не покажуть, що Лобода є волонтером. Але журналісти показали цитату Плешка про волонтерсьво Лободи.

Плешко у соцмережі пообіцяв всім, хто скаже, що Нові обличчя – це регіонали розірвати писок.

До слова, заступниця Карплюка Наталія Семко таки регіоналка, яка організовувала піар-кампанію Петра Мельника.

А сам Володимир Краплюк з Петром Мельником був на конференції Партії регіонів.

1

Так що, виходить, депутат Плешко за правду про голову своєї партії готовий “порвати писок” виборцям.

Секретарка Володимира Карплюка виправдовує

“Она просто як хороша мама поїхала її захистить…”

Мати Лободи перед українськими журналістами двері зачинила. Хоча на відео в передачі Малахова російських журналістів в хату пускала люб’язно.

У мережі Наталія Лобода розмістила пост, очевидно, під тиском, коли вже зрозуміла, що промовчати не вдасться.

Сергій Глиняний твердить, що регламентна комісія має дати оцінку діям Лободи. Сама Лобода є одним з 3 членів комісії.

Чому Карплюк переніс сесію ради?

Депутати кажуть, що їм пояснили причини, чому мер Ірпеня не зміг провести сесію. Мовляв, той, хто вчора тікав від знімальної групи 1+1 нездужає. Нагадаю, що за півтора роки роботи Володимир Карплюк не взяв жодного лікарняного, про що свідчить офіційна відповідь ради руху ЧЕСНО.

Громада, яка прийшла поспілкуватися на тему візити соратниці мера в Росію, про перенесення сесії нічого не знала. Люди терпляче чекали півгодини. Не знали про те, що сесію перенесли і деякі журналісти.

Ірпінці пішли до секретаріату, аби довідатися, коли ж повідомили про перенесення сесії. У відповідь отримали сухе: “Давно”. 

“Свободівець” Сергій Глиняний каже, що офіційний сайт ради перевіряє регулярно. Він про це дізнався у день запланованого проведення сесії о 9:00.

“На скріні  стоїть час 8 год. 48 хв.  Я робив скріни, починаючи  з 7 години, через  кожні півгодини. Знаючи, що цій  владі вірити не можна і вона може перенести сесію в останню хвилину, а потім заднім числом розмістити на сайті оголошення,що вже було не раз, я постійно слідкую за цим. Скріни зберігаю. Це – один із способів  спіймати їх на брехні”.

“Ми будемо звертатись до міського голови  із зверненням про відкликання цього депутата, а перед цим хочемо почути що доброго зробила Наталя  Лобода для Ірпеня, для громади , крім того, що вона є мамою зіркової артистки. І взагалі, для чого вона була обрана депутатом, адже за два роки депутатства окрім того що вона пропрацювала слухняним статистом у роліна сесіях і слухняно піднімала руку на дерибанні рішення, які протягувала влада, ми не бачили її активної позиції”, – говорить мешканець Ірпеня Олег.

Всі, хто хотів задати питання меру Ірпеня та депутатам Нових облич, можуть це зробити 23 березня.

Авторка: Яніна Заліська, журналістка і мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539