Карплюк знову втік: люди вимагають позицію про візит Лободи до РФ

0

Міський голова Ірпеня вдруге вирішив уникнути коментарів щодо поїздки депутатки Наталії Лободи в Росію.

“Нам не повідомляли, що сесію переносять. Вони напередодні виклали інформацію на сайт про те, що сесію переносять нібито на 30 березня. Нам про причини ніхто нічого не повідомив. Зазвичай нам телефонують з ради або приходять смс. Цього разу нічого не було,” – розповідає Богдан Мельничук, голова фракції ВО “Свобода” в Ірпінській міській раді.

“Звісно, що всіх хвилює питання щодо Лободи і кожен знас хоче знати позицію голови партії Нові обличчя Володимира Карплюка.  Рано чи пізно доведеться встати і сказати і громаді, і депутатам свою позицію,” – додає Мельничук.

Зранку раду оточили АТОвці.

“Вони стояли на порозі. В них брали телканали інтерв’ю. Я помітила, що біля Ірпінської міської ради були депутати Коцюбинської селищної ради, зокрема Людмила Узерчук та Катерина Ющенко-Корбут. Ющенко-Корбут знімала на телефон, як дають телеканлу інтерв’ю АТОвці,” – коментує  мешканка Приірпіння Людмила.

Як стало відомо з сайту НАЗК, депутатку від Нових облич Катерину Корбут-Ющенко, яка за результатами декларування у 2015 році була злиднем, влаштували, як і Людмилу Узерчук працювати в Приірпінні. Тепер працівниця Ющенко-Корбут, яка в робочий час знімає на камеру події під Ірпінською радою, як виявилося, працює інспектором 1 категорії в Управлінні праці та соцзахисту населення.

АТОвці тим часом допитувалися, де зараз перебуває Володимир Карплюк, але у приймальні їм так і не відповіли. Тоді чоловіки поставили вимогу, аби з ними спілкувався заступник міського голови, член партії Нові обличчя екс-регіонал Дмитро Христюк.

“Відповідно до статуту політичної партії виклчення здійснюється на загальних зборах і ми обов’язково розглянемо це питання,” – переконує Христюк.

Але Христюк сказав про своє особисте ставлення до візиту Лободи в Росію:

“Вона наразі вчинила як людина, яка не афішувала… Ми взагалі не слідкуємо, де знаходяться, куди вони їздять,” – вів далі чиновник, але людей така риторика не задовольняла.

Присутні вимагали чіткої позиції. На що Христюк вдруге почав розповідати, що він особисто нібито допомагає АТОвцям.

“Тепер моя офіційна позиція. Вона буде висвітлене на офіційному засідання партії,” – викручується Христюк, але чоловіки втретє потворили, що готові почути його позицію просто негайно.

“Я засуджую позицію людини, яка спілкувалася з агресором. Я свою позицію висловив,” – зрештою спромігся на позиційну відповідь екс-регіонал.

На питання людей чому вдруге переноситься сесійне засідання Христюк відповісти не міг і сказав, що він не депутат, але все відбувається згідно з законом.

Тих, кого цікавило питання політичне, депутат і член партії “Нові обличчя” Олександр Маркушин відповідав, що в Ірпені є парки.

АТОвець Володимир Паламарчук ірпінський благоустрій у стилі “бикоко” коментує ось таким чином:

Знаковти стало те, що депутат Маркушин переконував, що Лобода пройшла за старою мажоритарною системою, хоча насправді переможцем виборів ставав той депутат, який набрав вищий внутрішньопартійний рейтинг. Система на місцевих виборах  була змінена 2015 року.

“Я ще не знаю, що буде збір партії. Якщо буде це питання в порядку денному (по Лободі – прим. ред.)… Я не можу сказати… Я не бачив… Я подивлюся це відео. Те, що я не бачив, я не можу засуджувати,” – каже депутат після того, як відео на російському ТВ, де депутатка вручила російським журналістам торт, вже кілька тижнів обговорюють у ЗМІ та соцмережах.

Наразі і в депутатів, і в ірпінців виникає питання, чи не перенесе міський голова Ірпеня Володимир Карплюк сесію, яка призначена на 30 березня. СБУ пообіцяло протягом місяця дати оцінку діям депутатки Лободи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539