Буча: депутат-превізник Сотніков задекларував майже 9 млн готівки

0

Депутат Бучанської ради та керівник Бучанської організації ВО “Батьківщина” Олег Сотніков задекларував 5 земельних ділянок, 3 квартири, 3 коштовних годинники, Mitsubishi дружини та 2 мікроавтобуси. При доволі незначних дохожах депутат заощадив майже 9 мільйонів. Депутат має трьох дітей, яких він утримує.

До Сотніков він був депутатом в Ірпінській міській раді, не належним чином відвідував засідання і лобіював інтереси перевізників, коли громада вимагала оновити автопарк, зокрема в Коцюбинському.

Зараз в ОДА під час засідання робочої групи депутат Сотніков представляє не інтереси громади, а інтереси перевізників, на цьому неодноразово наголошувала голова комісії з питань ЖКГ та транспорту Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан. Перевізники в ОДА надали листа, який засвідчує, що бюджетна комісія погодила підвищення тарифів, яке транспортна комісія вважає необгрунтованим.

Перевізники ж нарікали на те, що перевезення стають збитковими. Це при тому, що Сотніков декларує мільйонні заощадження.

Заробітна плата Сотнікова за основним місцем роботи на посаді менеджера-уравителя на автомобільному транспорті у ФОП Хоменко Сергій Миколайович склала за 2016 рік майже 24,5 тис. грн. 178,5 тис. грн. депутат отримав за надання майна в оренду. Дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна депутата склав майже 54 тис. грн. Дружина Сотнікова Олена заробила за рік заледве більше 17 тис. грн.

При низькому рівні доходів, депутат володіє 280 тис. доларів, що за курсом Нацбанку 26.52 грн. становить майже 7,5 млн грн. Окрім доларів, у Сотнікова 40 тис. євро, що за курсом 28.9 грн. становить 1 млн 156 тис грн. та 150 тис. грн. Дружина депутата також банкам не довіряє, при мізерній зарплаті жінка заощадила 40 тис. грн., 12 тис. доларів та 8 тис. євро готівкових коштів. Банкам Сотніком не довіряє, гроші зберігає готівкою.

Конфлікт інтересів у депутата Сотнікова спостерігається не лише у сфері транспорту, а й в роботі комісії з питань децентралізації Бучанськох ради, де він головує. Ця комісія відповідає, зокрема, і за об’єднання з сусідніми громадами – селами Бородянщини.

Земельні ділянки депутата переважно знаходяться в селах Бородянського району. У Пилиповичах Сотніков має 2 га землі, які він придбав у 2010-му році, у Клавдієво-Тарасовому – 10 соток, у Блиставиці – 25 соток. 1,31 сотки у Сотнікова у Ворзелі та 0,5 соток у Ірпені.

Дві квартири, загальною площею 246,4 кв м, депутат, його дочка та дружина мають у Києві. Одна квартира, площею 208,9 кв м, знаходиться у Ворзелі, нею Сотніков володіє на 51%.

Окрім квартир депутат володіє гаражем та двома машиномісцями у Києві. Тобто житлової нерухомості в громаді, чиї інтереси він представляє депутат не має.

Серед нерухомості в Бучі депутат Бучанської ради задекларував нежитлове приміщення площею 70,4 кв м.

Попри те, що депутат задекларував лише 3 транспортні засоби, він вклав кошти в будівництво ще двох машиномісць у Києві й зазначив їх у розділі об’єкти незавершеного будівництва.

Депутат задекларвав два пасажирських мікроавтобуси Рута та автомобіль дружини Mitsubishi ASX 2010-го року випуску. Колеги-депутати Сотнікова твердять, що на сесійні засідання він їздить на Audi S4, яка в нього з’явилася кілька років тому.

 

Також його неодноразово бачили за кермом білого BMV X5, яких в декларації не виявилося.

 

Сотніков також вказав, що володіє цінним рухомим майном і задекларував три годинники. Rolex Daytona, придбані у 2009-му році за 96 тис. грн.

Ulysse Nardin Dual Time, придбаний у 2010 році за 44 тис. грн. Годинник Breguet Marine депутат купив у 2011-му році за 80 тис. грн.

До нематеріальних активів депутат вказав свідоцтво на знак для товарів і послуг №212533.

Сотніков також зазначив, що у 2008-му році в ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК” взяв позичку на суму 50 тис. грн. Хоча згідно закону, фінансові зобов’язання вказуються декларантом лише в тому випадку, якщо їхній розмір більше 50 прожиткових мінімумів станом на 1 січня звітного періоду.

Нагадаємо, “Громада Приірпіння” оприлюднила аналіз декларацій селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної, депутата КСР Владислава Євстєфєєва, депутатки КСР голови бюджетної комісії Людмили Узерчук, голови земельної комісії – представника партії Нові обличчя Павла Назарука, голови комісії ЖКГ Олександри Куцан. Також на сайті можна ознайомитися з деклараціями голови фракції БПП в Ірпінській міській раді Марії Шевченко та депутата від Нових облич ІМР Богдана Слюсаренка. Сім’я мера Ірпеня Володимира Карплюка придбала торік 2 будинки за 9 тисяч доларів. 

4 депутатів Ірпінської міськради не подали декларації. Деякі депутати Бучанської міської ради дізналися про те, що вони, тим що не подали декларації, порушили закон від руху ЧЕСНО.

Депутататм місьцевих рад, які не встигли подати е-декларації на сайт НАЗК до 1 травня 2017 року може загрожувати як адміністартивна, так і кримінальна відповідальність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539