Чому НО звинувачують Зіневича в побитті Демченко і поширюють недостовірні факти?

0

На сайті “Української правди” на головній сторінці розмістили банер “Хто замовив побиття голови Коцюбинської комісії”.

Замовити такий банер з 100 % показом реклами з гіперпосиалнням на день коштує понад 16 тисяч гривень.

Після кліку на банер читач переходить на ресурс from-ua.com.

На цьому ресурсі раніше, де раніше розміщувалися матеріали замовного характеру, тепер з рекламою на провідному ЗМІ є матеріал про побиття голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко.

У цьому коментарі депутат-злидень Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька), яка представляє в Ірпені партію “Нові обличчя”, висуває версію, що колишній соратник мера Ірпеня Володимира Карплюка Олексій Зіневич міг організувати напад на голову Коцюбинської ТВК. Одним з аргументів Попсуй є нібито той факт, що місцевий телеканал Зіневича прибув на місце події раніше, ніж поліція.

Факти, які наводить у своїй аргументації депутатка Попсуй спростовують очевидці, які були на місці події.

“Я прийшла до  Демченко, щойно дізналася про побиття. Її побили десь пів на восьму ранку. З 8:00 я вже була там аж до того часу, поки ми не поїхали разом до лікарні. Поліція приїхала раніще, ніж будь-який телеканал. Перед нею приїхала швидка. Потім до Демченко приїхав першим телеканал “Україна”, за ним СТБ, а потім вже ICTV. У лікарні був телеканал ЗІК, а телеканалу “Погляд”, який пов’язаний з Зіневичем, не було ні в Коцюбинському, ні в лікарні. І першим на місці події була саме поліція. Вони приїхали до того, як прибули телеканали”, – наголошує Леся Петрик-Єльникова, члегн Коцюбинської ТВК, на яку нещодавно теж скоїли напад.

“Тому твердження депутатки з Ірпеня Анастасії Попсуй, яка представляє “Нові обличчя” і якої я на місці подій в очі не бачила, не відповідає дійсності. Жодного депутата Ірпінської ради, наголошую, жодного депутата Нових облич ані Коцюбинської ради, ані Ірпінської ради, не зважаючи на те, що всі знали про подію вже зранку, на місці не було. Ніхто з них не прийшов. Тому на підставі чого робить такі заяви Попсуй і пошироює недостовірну інформацію мені невідомо. Але мотиви зрозумілі. Треба вибілити терміново “Нові обличчя” у цій ситуації”, – додає Петрик-Єльникова.

Голова депутатської групи приватний сектор Олена Сокотюк версію про те, що до нападу причетний керівник провайдингової компанії “Бест” Зіневич теж ставить під сумнів:

“У це мало віриться. Навіть, якщо ми припустимо, що це було так, то тоді нападник навряд чи б представлявся Демченко як предстанвик провайдера. Можна було вигадати будь-яку іншу легенду. Він мав втекти і єдине, що могла б пам’ятати Демченко, це що він представився провайдером. Навіщо, якщо замовник нібито провайдер, йти в двір жерви з такою легендою? Можна було вигадати абсолютно іншу історію. Але те, що пов’язані з “Новими обличчями” люди замовили на дорогому ресурсі “Українська правда” рекламу, щоб розкрутити саме цю версію – у нас викликає чимало питань. Може, через війну з Зіневичем – колишнім партнером Краплюка – планували не лише зашкодити Демченко – голові ТВК, але й з легендою про провайдера в медійному полі спробувати на свого колишнього партнера і чинного опонента повісити цю справу, аргументуючи тим, чого насправді на місці подій не було”.

“Громада Приірпіння” вирішила поцікавитися в колишнього сортаника Володимира Кралпюка Олексія Зіневича, як він ставитья до версії, яку озвучила депутатка від нових облич Попсуй.

“Думаю, те, що пише Попсуй – це агонія режиму. Інакше цю істерію назвати не можна. По усіх вкидах про мене командою Карплюка ми подаємо до суду. Про що можна говорити, якщо журналістів “Погляду” взагалі не було на місці події в Коцюбинському й ми не знімали про це сюжет. Сподіваюся, поліція належним чином проведе слідчі дії й знайде замовника побиття жінки”, – розповідає “Громаді Приірпіння” власник телеканалу “Погляд” Олексій Зіневич.

“Я обурений тим що сталось з жінкою в Коцюбинському. На привеликий жаль, ці події стають у ряд аналогічних подій, які відбуваються в нашому регіоні вже понад два роки. Це говорить про те, що кримінал намагається діяти шляхом запугування. Місяць тому ми спостерігали велику активність тітушок в ІМР, на сесії, яка, на думку депутатів, була сфальшована, і на якій протягувались потрібні Карплюку питання. Я впевнений, що використання кримінальних елементів демонструє слабкість режиму”, – додає Зіневич.

Для того, щоб замовити банер на головній сторінці “Української правди”, що робиться через посередників-агенції, треба платити за 100 % показів на добу близько 16 тисяч гривень. Нагадаємо, що кілька днів до цього на цьому ж місці був замовлений банер із написом “Хто замовив мера Ірпеня”, який перегукується з тим банером, що розміщений зараз на “Українській правді”.

 

Під час місцевої передвиборчої кампанії аналоічна система поширення матеріалів з нерейтингових сайтів, які поширюють недостовірну інформацію, використовувалася не один раз.

Нагадаємо, 14 червня на голову ТВК Людмилу Демченко скоїв напад чоловік, якого затримали мешканці селища. Зловмисник повідомив, що йому за напад обіцяли 1 000 гривень і попросили нічого в Демченко не брати, а лише побити. Згодом прокурор області Дмитро Чибісов наголосив на тому, що зловмиснику загрожує 12 років позбавлення волі. Станом на зараз шукають замовника побиття.

Фото на кавер: КРОК

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539