Пікет під Кабміном: активісти вимагають відставки Авакова

1

Перед засіданням Уряду 21 червня представники громад Київщини вирішили пікетувати міністра МВС Арсена Авакова. Низка підпалів машин, побиттів та нападів на активістів довели, що злочинність зростає через бездіяльність поліції.

На мітинг вийшли представники громад Приірпіння – Бучі, Ірпеня, Коцюбинського, Гостомеля та громади Києво-Святошинського району – Петропавліської та Софіївської Борщагівки, Гатного та інших населених пунктів Київщини. Також акцію підтримав “Автомайдан” та представники громадського сектору.

“Я говорила і з прес-секретарем Авакова, і з прес-секретарем Гройсмана, і з правоохоронцями, і з журналістами. Всі мають розуміти одне: напад вдень на Голову Коцюбинської ТВК Демченко – це наслідок того, що поліція всі останні роки нічого не робила. Спершу активістам палили машини, потім почалися напади вночі на активістів. Ми говорили Авакову і в 2016 році, і в 2017 році, що поліція бездіє. Тепер дійшло до того, що нападають вдень на пенсіонерок і ціна життя – 1000 гривень. Проти пенсіонерок виставляють професійних боксерів”, – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка живе в селищі Коцюбинське.

“Те, що зараз в Петропавлівській Борщагівці палять машини – це початок тієї історії, яка кілька років тому починалася в Приірпінні. За місяць спалили два авто моїй колезі-журналістці Валентині Аксьоновій. За сценарієм Приірпіння в інших населених пунктах після підпалів машин можуть розпочатися ті ж таки напади на активістів вдень. Але з огляду на те, що всі бачать бездіяльністьп поліції, то в сусідніх регіонах розвиток подій може піти за прискореним сценарієм. Бездіяльність поліції породжує ріст злочинності в регіоні”, – додає Федорів.

До мітингувальників вийшов Артем Шевченко –  очільник прес-служби МВС.

Йому представники громад Петропавлівської Борщагівки і Софіївської Борщагівки розповіли про бездіяльність правоохоронних органів у Києво-Святошинському районі.

Активісти не ймуть віри тому, що говорять правоохоронці.

“Розслідування підпалів автомобілів не рухаються ніяк, досі навіть не провели експертизу автомобіля, який  спалили ще 11 квітня 2017 року. Слідчий говорить, що в поліції немає транспорту, щоби привезти експерта…! Мені відмовили в наданні державної охорони. Я змушена переховуватися, тому що державі начхати, вона не може захистити своїх громадян, а натомість дає зелене світло криміналітету знищувати активістів. Констатую, що після “реформи” поліція і бездіяльність  все одно  синоніми”, — говорить Валентина Аксьонова у коментарі “Громаді Приірпіння”.

Мітингувальникам запропонували створити робочу групу щодо цих випадків й співпрацювати з поліцією.

“У нас коли хочуть заговорити якесь питання і знизити градус – завжди просять створити робочу групу. То у нас створили робочу групу по тарифам і мало не зірвали опалювальний сезон, то створили робочу групу в ОДА щодо розгляду питання підняття цін на проїзд маршрутниками. Потім, коли люди увірують в силу робочої групи – все залишається у статусі-кво. Тобто без змін. Одна надія на парламент, який має ставити кадрові питання в Кабміні й приймати рішення. Відставка Авакова – це те, чого чекає суспільство”, – наголошує Олександра Куцан, мешканка селища Коцюбинське.

“Ми будемо робити все, щоб підняти проблеми наших громад і те, що поліція не може гарантувати безпеку мешканцям Київщини, на загальнонаціональний рівень”, – додає Куцан.

Народні депутати вимагають в міністра МВС звіту щодо всіх справ, які пов’язані з нападами та утисками активістів. Звернення на міністра підписали народні депутати – члени МФО “Київщина”. Міністра планують заслухати під час години уряду 23 червня.

1 Comment

  1. Иван Васильевич 22 Червня 2017 at 13:32

    Потрібно половину населення побити, щоб десята частина з них вийшла з вимогою відставки бездарного Міністра!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539