Прокуратура проводить обшук у Бучанській міськраді (оновлено)

0

Прокуратура разом із СБУ проводить обшуки в приміщенні Бучанської міської ради.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомили джерела в прокуратурі області.

“Працівники СБУ стоять на вході до кабінетів міської ради і нікого не впускають. На дверях написано “Входу немає”. Працівники СБУ в масках і з автоматами. Про причини обшуків не кажуть, радять звертатися до прес-служби”, – повідомляє з місця події журналістка “Громади Приірпіння” Олена Жежера.

“При цьому ЦНАП, розташований на першому поверсі, працює в штатному режимі”, – додає Жежера.

Як повідомили пізніше “Громаді Приірпіння” у прес-службі прокуратури Київської області, обшук у Бучанській раді проводиться за фактом декларування недостовірної інформації одним з керівників органів місцевого самоврядування.

“Слідчий у вказаному кримінальному провадженні звернувся із запитом про отримання певних документів, проте відповідь на його запит так і не надійшла, що свідчить про відмову особи добровільно надати документи. У ході досудового розслідування встановлено чисельні факти незаконної реєстрації речових прав на нерухоме майно, що введено в експлуатацію всупереч встановленому порядку, із подальшою реалізацією фізичним та юридичним особам”, – розповідає прес-секретар прокуратури Київської області Катерина Хоменко.

“Обшуки проводяться у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатому за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України. Наразі слідчі дії тривають, необхідні документи видаються службовцями Бучанської міської ради у добровільному порядку”, – додає Хоменко.

Джерела “Громади Приірпіння” в міській раді твердять, що обшуки пов’язані з декларацією мера Ірпеня Володимира Карплюка, який саме цього дня святкує свій день народження.

Нагадаємо, депутат Коцюбинської ради від Нових облич Сергій Даніш також вказав у своїй декларації недостовірну інформацію.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539