Чому Єременко не може бути головою реглментної комісії?

0

Депутатська більшість Коцюбинського готується до перевороту. Вони вимагають включити в порядок денний звіт селищного голови та взяти під повний контроль регламентну комісію. Це той самий сценарій, який був навесні 2016 року.

Для того, щоб організувати переворот – треба 18 голосів. У Нових облич цієї квоти не було, бо команда, обрана віче, отримала 10 голосів з 26.

Але менше, ніж за рік, двоє представників команди, обраної віче стали “тушками”.

Військовослужбовець Віктор Анісімов публічно підтримав кандидатуру Сергія Даніша на посаду секретаря ради й став голосувати спільно з Новими обличчями й всупереч інтересам громади.

Навіть на громадських слуханнях він був разом з Новими обличчями був проти того, щоб питання збереження стаціонару в слеищі стояло в порядку денному.

При цьому Анісімов входив до фракції БПП, яку вирішив дескредитувати. Саме тому фракцію переформатували й Анісімов став позафракційним.

Дерибанник Біличанського лісу депутат Владислав Євстєфєєв для реалізації свого плану – дерибану лісу, робить все можливе, щоб взяти під контроль владу в селищі.

Для цього їм треба скинути з головування в регламентній комісії Євгена Домбровського й спробувати орагнізувати черговий переворот.

З цією метою члени регламентної комісії (Євстєфєєв, Лизун, Міщенко, Єременко) зібралися і підробили протокол засідання комісії, де вони вирішили ініціювати переобрання голови комісії. Зауважу, що зроблено це було цинічно і підло, бо на це засідання ці депутати навіть не запросили голову комісії Домбровського. Більше того, член команди, підтриманої на віче, Єременко після підробки протоколу спілкувався з Домбровським і навіть не сказав про те, що відбулося таке засідання і він поступився принципами і домовленостями заради власних амбіцій – стати головю регламентної комісії.

Про те, що відбулося повідомили регламентну комісію Київської облради, яка надала свій висновок, що, згідно з законом, лише голова комісії міє скликати засідання комісії. Заступник або секретар комісії може це робити у випадку, якщо документально підтверджено, що голова не може виконувати своїх обов’язків.

Відповідно протокол засідання регламентної комісії – підробили. Тобто Микола Єременко, який в суді раніше доводив те, що депутати Нових облич чинять незаконно – зараз з ними співпрацює й робить все, щоб помічник екс-регіонала Петра МельникаСергій Даніш – став секретарем ради, а згодом, після перевороту, і в.о. голови селища. Таким чином двоє депутатів з команди, яку підтримало віче, показали свою ціну громаді, яка їх підтримала і команді, яка з ними йшла.

Є люди, які дотримуються свого слова і своєї позиції, а є ті депутати, чиє слово не вартує геть нічого.

Восени 2016 року була досягнута домовленість в депутатському корпусі (наголошую, між всіма депутатами), що Нові обличчя отримують голову бюджетної та земельної комісій (Людмила Узерчук та Павло Назарук). У свою чергу команда, яку підтримало віче, отримує голів у комісіях ЖКГ та регламенту (Олександра Куцан та Євген Домбровський). Нові обличчя захотіли отримати в регламентній комісії більшість і тому мені особисто як голові групи “Приватний сектор” довелося відмовитися від членства в цій комісії й я поступилася своїм бажанням заради того, щоб запустити констурктивну роботу. Ми отримали голову регламентної комісії, де більшість членів – лояльні до Нових облич або представляють Нові обличчя.

Кандидатура Домбровського буда висунута від фракції “Свобода” і підтримана депутатською групою “Приватний сектор”. Тобто її підтримав і Микола Єременко, який на той час входив до нашої депутатської групи.

На сесійному засіданні 4 серпня Микола Єременко голосував за регламент Нових облич. Цей регламент заточений виключно під незаконні звуження повноважень голови й готує все для перевороту. Я так розумію, що це був його “бартерний” голос – Нові обличчя натомість підтримали на голову регламентної комісії кандидатуру Миколи Єременка. Обидва рішення пройшли з голосуванням в 14 голосів – це критично необхідний мінімум, щоб рішення вважалося прийнятим.

Це рішення базувалося на підробленому протоколі, який підписав Владислав Євстєфєєв. Таким чином йдуть торги за черговий переворот і кожен депутат показує громаді свою ціну і ціну свого слова й голосу.

На засіданні Єременко встав і поклонився під крики: “Ганьба”. Це кричали мешканці приватного сектору.

Оскільки кандидатура Домбровського була погоджена не лише фракцією “Свобода”, але й депутатською групою “Приватний сектор”, я як голова депутатської групи зібрала засідання депутатської групи наступного дня після сесії.

На засідання були запрошені абсолютно всі члени депутатської групи – Андрій Скіпальський, Євген Домбровський, Микола Єременко та Павло Назарук. Це депутати, які представляють інтереси приватного сектору.

Микола Єременка я попередила про це засідання, оскільки я готова була під протокол занотувати його пояснення щодо того, чому він зламав домовленості, яких ми досягнули псільно і задля яких я особисто відмовилася від членствва в регламентній комісії. Але він відмовився прийти. Для мене головне, що на відміну від ситуації з Домбровським, якого навіть не попередили про засідання, ми робили все гласно і депутат Єременко знав про час, місце засідання та тему, яку ми обговорювали.

З огляду на те, що інтереси депутатської групи “Приватний сектор” були порушені в угоду виключно власним амбіцім депутата Єременка, я запропонувала на засіданні виключити його з депутатської групи. З огляду на те, що депутат Назарук на момент досягнення цих домовленостей ще не був членом депутатської групи “Приватний сектор”, члени депутатської групи вирішили його не виключати.

Більше того, не може бути головою регламентної комісії, яка розслідує і антикорупційну діяльність, депутат, який сам порушує антикорупційне законодавство. Микола Єременко досі не заповнив електронну декларацію. Це треба було зробити до 1 травня. Він єдиний чинний депутат КСР, хто порушив цю вимогу закону.

Таким чином депутат Єременко порушує антикорупційне законодавство, про що проінформоване НАЗК. Це при тому, що для депутатів в Коцюбинській селищній раді був організований спеціальнйи тренінг, на який особисто запрошували Миколу Єрменка і де показували, як правильно подавати свою декларацію й пропонували зробити це на комп’ютері.

У регламенті, який пртягнули Нові обличчя завдяки голосу Миколи Єременка за півдня юристи-волонтери знайшли понад 40 (!!!) протиріч чинному законодавству. Рішення, згідно з яким Єременко мав стати головою регламентної комісії – теж суперечило законодавству і порушувало права депутатської групи “Приватний сектор” та фракції “Свобода”.

На сесійному засіданні 4 серпня під час перерви Єременко мені і депутатам Наталці Пилипенко та Ліні Радуді наголосив, що він особисто вносив правки в цей проект регламенту за редакцією Нових облич, що документ надзвичайно демократичний і лояльний до селищного голови, тому він не розуміє, чому Ольга Матюшина проти цієї редакції.

Селищна голова зупинила дію цих рішень, про що повідомила громаді у соцмережі та на офіційному сайті ради.

Текст був оприлюднений на дошці оголошень поблизу селищнох ради.

Ми прийшли на так зване “ветодолаюче” сесійне засідання 8 серпня. Якби я вірила, що я все роблю по закону і мої права порушені – я б прийшла на засідання, щоб виступити і пояснити і депутатам, які мене не підтримують, і голові свою позицію публічно.

Але ані депутати Нових облич, ані депутат Микола Єременко, якого безпосередньо стосується одне з двох заветованих рішеннь, не прийшов до Будинку культури 8 серпня о 8:00. Ми прочекали понад півгодини.

Таким чином головою регламентної комісії залишається представник фракції “Свобода” і член депутатської групи “Приватний сектор” Євген Домбровський.

Я з свого боку гарантую громаді, що я особисто буду завжди стояти на стороні закону та працювати в інтересах мешканців. Не можна йти від громади і в одні команді, а потім розвернутися на 180 градусів і піти за абсолютно іншими, протиправними ідеями. Це явище, явище “тушкування”, давно вже є в Верховній Раді. Тепер ми розуміємо, що дві “тушки” є і в Коцюбинському. Це Віктор Анісімова та Микола Єременко. Прикро, що це все чоловіки, які пов’язані з військовою службою. Ми дійсно вірили, що вони не зрадять інтереси громади й стоятимуть на стороні закону.

Але тішить те, що за рік інші 8 депутатів, яких підтримало віче, плідно працюють на громаду, відвідують судові засідання, беруть участь в розробці концепції розвитку, яка спрямована на залучення додаткових інвестицій в селище (780 млн. євро), орагізовують культурно-просвітницькі заходи та звітують громаді про свою роботу. Ніхто не казав, що жити в опозиції легко, але ми не маємо права порушити те, що обіцяли громаді літом 2016 року перед виборами до Коцюбинської селищної ради.

Авторка: Олена Сокотюк – голова депутатської групи “Приватний сектор”

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539