Зрив опалювального сезону: Мастер-Енерго затягує суд

0

Представники “Мастер-Енерго” в суді вирішили затягнути час.

Їхні юристи вирішили оголосити відвыд судді та клопотати про перенесення засідання, оскільки у них новий представник інтересів.

Суддя пробув в нарадчій кімнаті мало не годину.

Зрештою він зачитав документ, згідно з яким у відводі судді “Мастер-Енерго” суддя Тарас Карпечкін таки відмовив.

“Якби суддя погодився на відвід, то справу б почали слухати з самого початку. Тобто ми б втратили дуже багато часу. 6 вересня спливає строк, за яким суд має розглянути справу або оголосити про подовження строку розгляду. Представники центру “Готово”, які оформили право власності на наші котельні ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”, на суд не з’явилися, хоча їх повідомили. Щодо клопотання про перенесення справи у зв’язку з тим, що в “Мастер-Енерго” новий представник інтересів – це ще один хід, щоб затягнути справу. Так можна на кожному засіданні змінювати представника і переносити, переносити, переносити,” – наголошує Олена Сокотюк, голова депутатської групи “Приватний сектор”.

На фото нова представниця “Мастер-Енерго”. Одразу за нею сидів очільник товариства – Валентин Мілюков.

Представниця прокуратури Олена Сінякевич під час засідання наголосила, що хоче в судовому порядку побачити оригінал угоди між Коцюбинської селищною радою та “Мастер-Енерго”, в якій йдеться про створення ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”, де до статутного фонду увійшло таке майно як котельні.

Представник “Мастер-Енерго” був проти й наголосив, що оригінал зберігається нібито в центрі “Готово”. Це при тому, що коли ви подаєте документи для оформлення нових документів, то центр “Готово” повертає всі документи назад.

Ще за часів екс-регіонала Вадима Садовського в селищній раді йшла мова про те, що документів про створення ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” немає, але тоді селищний голова не вживав жодних дій, щоб оформити право власності на котельні.

Сінякевич звернула увагу суду на те, що  є додаткова угода до цього договору, якої немає в матеріалах справи і з якою теж слід ознайомитися.

Окрім того своє клопотання заявив і представник селищної ради Коцюбинського.

У зв’язку з тим, що нова представниця “Мастер-Енерго” попросила час на ознайомлення справи і суд погодив клопотання щодо надання додаткових документів, засідання перенесли на 6 вереня на 10:00. Оскільки це початок робочого дня, то залишається сподіватися, що нарешті суд розгляне справу по суді.

З урахуванням того, що 6 вересня сприває строк для розгляду справи влада селища Коцюбинське, прокуратура та активісти сподіваються, що рішення буде вже 6 вересня. Тим більше, що суддя розгляд справи призначив на ранок.

Як завжди представників “Нових облич” чи депутатів-самовисуванців, таких як Олексій Зінкевич, Віталій Головня, Владислав Євстєфєєв, Олександр Хвостенко, які голосують разом з “Новими обличчями” на суді по “Мастер-Енерго” не було, як і на суді щодо каналізації по вул. Бакала, де відмили до 4 мільйонів бюджетних коштів. Не ходять на такі засідання і депутати Ірпінської міської ради – Богдан Слюсаренко, Олексій Олійник, які представляють “Нові обличчя”.

Депутати “Нових облич”, як правило мають час лише на суди, де йде захист від кримінальної відповідальності їхніх однопартійців, як у випадку з самопроголошеною головою Юлією Главацькою. Або для того, щоб підтримати інтереси мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Так о 9:00 під стінами прокуратури 22 серпня 2017 року Київської області активісти з Приірпіння побачили мітинг, на якому були депутати “Нових облич” та комунальники.

“Я їх там бачив, бо як депутат облради приніс звернення до прокуратури. Там дув депутат Ірпінської ради Богдан Слюсаренко, який мав би представляти інтереси Коцюбинського. На жодному суді в інтересах громади селища я ані його, ані його соратників з “Нових облич” не бачив. Але на пікети в підтримку мера Ірпеня Володимира Карплюка, якого підозрюють у корупційних діяннях, вони справно ходять. І плакати у них всі тверді – видно, що замовлені заздалегідь і це не мітинг громадян чи активістів, які їх самі готували. Був на мітингу в робочий час і керівник “Водоканалу” Маркушин, який був і в Коцюбинському неодноразово. Був Дмитро Христюк, депутати Ірпінської ради Попусй, Плешко та консультант Сандея Аделаджі Петро Щербина, який ними всіми керував,” – розповідає “свободівець” Ігор Домбровський.

Тому виникає слушне питання, що ж взимку так хотіли “Нові обличчя” для “Мастер-Енерго” віддати з бюджету мільйони? Партійці звинувачували селищну голову Ольгу Матюшину в тому, що зривається опалювальний сезон – це при тому, що член виконкому Богдан Слюсаренко не голосував за нові тарифи і таким чином нарощував борг за газ й стимулював тему виплати коштів для “Мастер-Енерго” з бюджету селища. Це питання лобіювали і на рівні ОДА, і на рівні Ірпеня, і на рівні бюджетної комісії КСР, яку очолює Людмила Узерчук.

На сесіях представники “Мастер-Енерго” сидять поруч з депутатами “Нових облич” і зауваження “Мастер-Енерго” депутати “Нових облич” підтримують. А щоб коцюбинцям показати, як “Нові обличчя” нібито вболівають за опалювальний сезон, то депутати ходять не в суд, а оголошують про бутафорні круглі столи, які на тепло батарей жодним чином не впливають і від яких ліміти на газ для Коцюбинського не з’являються. Так просто показують депутати в бутафорній формі, що про людей вони нібито турбуються.

Те, що в суди депутати “Новиз облич” ані по опаленню, ані по каналізації не ходять ніколи (за стільки часу можна знайти було б можливість), роблять бутафорні заяви і хочуть вивести мільйони грошей на різні товариства  дає підстави припускати змову монополіста по опаленню і товариства, якому дають гроші за каналізацію по вул. Бакала, з партією “Нових облич”. Це робиться з метою зриву опалювального сезону (2016-2017 вони хотіли це зробити, але ми титанічними зусиллями його таки втримали) та для того, щоб залишити громаду без бюджету. Чого ж так депутати Нових облич і самовисуванці, які голосують з ними разом не можуть відголосувати за розподіл коштів на благоустрій селища?

Це робиться для того, щоб, як висловився Карплюк в ОДА, допомогти “усмирити” Коцюбинське, щоб його поглинути шляхом виборів до нової об’єднаної територіальної громади. Ірпінь же розмахнувся на землі мало не кількох десятків громад. Тоді “Нові обличчя” зможуть дерибанити Біличанський ліс, що намагаються зробити вже 10 років разом з Владиславом Євстєфєєвим.

Я так розумію дуже треба партії організувати “холодний бунт” в селищі. Саме для цього рейдернули котельні на Мелевій та Доківській, щоб тримати всю громаду в заручниках і щоб о 15 жовтня ми не змогли викинути з селища “Мастер-Енерго”.

Авторка: Ірина Федорів – журналістка і мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539