Акцію Карплюка та Христюка прокуратура розцінила як протидію слідству

1

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом тиску на слідство представників місцевого самоврядування Ірпеня. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказане провадження зумовлене мітингом, що провели прихильники влади Ірпеня 22 серпня під стінами прокуратури пбласті. Яу відомо, в ній взяли участь мер Ірпеня Володимир Карплюк та його заступник Дмитр Христюк, які є фігурантами кримінальних проваджень по розкраданню бюджетних коштів та земель на території міста Ірпіня.

Як йдеться в повідомленні, Карплюк та Христюк під час акції закликали до протидії досудовому розслідуванню та залучили замовні структури до заворушень.

“При цьому посадові особи Ірпінської міської ради неодноразово не з’являлися на виклики для проведення слідчих дій, що свідчить про бажання ухилитися від відповідальності, фактичного затягування досудового розслідування та створення уяви у суспільства про начебто політичне переслідування”, – повідомляють на сайті прокуратури.

“Так у ході досудового розслідування встановлено, що оборудки по виведенню бюджетних коштів та земель громади міста Ірпіня складають десятки мільйонів гривень та справжні цілі полягали у особистому збагаченні власного оточення”, – додають у прокуратурі.

Правоохоронці обіцяють, що будь-які дії щодо незаконного заволодіння коштами та землею будуть припиненні, всі об’єкти злочинних посягань повернуті громаді, а не верхівці Ірпінської ради, які сприймають всі надходження в бюджет як можливість збагачення оточення організували вчинення злочинів.

Під час вказаної акції Ірпінського голову Карплюка та його заступника Христюка було викликано до прокуратури Київської області на 28 серпня 2017 на 12 годину для проведення слідчих дій, а саме: вручення повідомлення про підозру.

1 Comment

  1. Сергей 28 Серпня 2017 at 15:00

    Два моральных урода. Вор-мер и клоун политический. Разграбили Ирпень, теперь лягут на больничный, потому что активисты хвост прищемили. Воры в законе. Делает на 1 грн, крадет 1 000 0000 грн. Сядете, два весёлых гуся.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539