Суд іде: обирають запобіжний західу для Христюка, а його нема (репортаж)

0

Справу щодо обрання запобіжного заходу розглядають 29 серпня в Шевченківському суді, який розташований по вул. Дегтярівська. Слухає справу суддя Щебеняєва. Прокуратура просить тримати Христюка, який підписував договори з ФОПом-покійником під вартою.

Христюк до суду станом на 16:52 не приїхав. Зате приїхала група підтримки.

Перед тим, як під судом з’явилася група підтримки політика – припаркувався мікроавтобус.

Мер Ірпеня Володимир Карплюк в робочий час теж приїхав до Шевченківського суду, де о 16:30 мають розглядати обрання запобіжного заходу його заступнику Дмитрові Христюку. Хоча вчора до прокуратури за підозрою він так і не з’явився.

“Журналіст СТБ поцікавився, чому Карплюк не прийшов отримати підозру в прокуратуру напередодні. Карплюк відмовився відповідати на питання СТБ і втік у машину, по дорозі штовхаючи ніби ненавмисне журналіста”, – розповідає з місця події журналіст “Громади Приірпіння” Сергій Огородник.

Карплюк заховався в машині з адвокатами і порадив перед цим читати журналістам Булгакова. Його перепитали, чи читав він Гоголя “Мертві душі”, натякаючи на підписані договри з покійником.

На суд приїхали підтримати екс-регоінала Христюка депутати “Нових облич” з Приірпіння. Зокрема голова бюджетної комісії Коцюбинської ради Людмила Узерчук, яка не зодить на суди в інтересах громади ані щодо “Мастер-Енерго”, ані щодо каналізації по вул Бакала.

Група підтримки перемістилася в залу засідань.

З-поміж інших були помічені депутати-злидні з Ірпеня від партії “Нові обличчя” Максим Плешко та Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька).

Твердять, що прийшли підтрмиати Христюка, “щоб не заважали чесним політикам працювати”.

Карплюк поки очікує вирішив знімати оператора телеканалу СТБ і запитав його: “по якому принципу ви говорите недержавною мовою”.

У ході судового засідання наголосили на тому, що Христюк нібито дізнався про суд о 16:00. Це при тому, що вся група підтримки з Ірпеня в цей час вже була під судом.

Прокурор попросив відкласти судове засідання, щоб не порушувати право підсудого на захист. Суддя відклала судове засідання на 9:45, 30 серпня.

До суду приїхав нардеп Андрій Тетерук з “Народного фронту”. Вні наголосив, що готовий взяти екс-регіонала Христюка на поруки.

Карплюк має з’явитися до прокуратури Київської області, щоб отримати підозру, 31 серпня.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539