Ірпінський суд не хоче судити Денисенка?

0

14 вересня в Ірпінському суді засідання у справі секретаря Ірпінської ради Юрія Денисенка не відбулося. Суддя Наталія Карабаза цього дня пішла у дводенну відпустку.  Денисенка звинувачують у порушенні права громадян на інформацію та права на звернення.

На суд прийшли активісти та журналісти. Денисенка, жодних його представників та адвокатів не було.

“До секретаря ради позивається Уповноважений з прав людини. Він отримав звернення громадян та депутатів про порушення їхніх прав. По Денисенку було 5 чи 6 адміністративних протоколів за минулий рік за ненадання відповідей на інформаційні запити. Також є інформація, що в Ірпінській раді були факти підміни сесійних рішень, стосовно чого проводяться розслідування. Доступ до інформації в Ірпінській раді завжди був обмежений, тому не дивно, що подібні протоколи розглядаються стосовно Денисенка. Він просто не виконує свою роботу”, – розповідає депутат Київської обласної ради Ігор Домбровський, який прийшов на засідання суду.

“Насторожує те, що суддя зненацька вирішив взяти відпустку на два дні саме в той час, коли Денисенко кандидував на посаду заступника голови ОДА Олександра Горгана. Також дивно, що Денисенка ніхто в суді не представляв, ймовірно, він знав наперед, що засідання не буде”, – додає Домбровський.

Нагадаємо, Денисенко вже кілька років досі не відповідає на запити ГР ЧЕСНО про відвідуваність депутатів Ірпінської ради.

На початку серпня у Секретаріаті Уповноваженого з прав людини заявили, що в діях Денисенка наявні ознаки складу адміністративного правопорушення, а саме – ненадання інформації у відповідь на запит.

Засідання перенесли на 22 вересня, на 14:20.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539