У Гостомелі підтримали злочинний Генплан – громада йде до суду

0

Більше 100 га віддали під забудову. Саме це передбачає злочинний генплан Гостомеля. Його затвердили на сесії депутати. Під час голосування виникли сутички місцевих активістів та АТОвців з тітушками, яких на свій захист привела влада. Одного з АТОвців на підлозі в сесійній залі били ногами. Мешканці Гостомеля планують іти до суду.

Рішення про перетворення Гостомеля на спальний район столиці підтримали 17 депутатів та селищний голова Юрій Прилипко. 17 голосів – це мінімальна кількість, коли рішення вважається прийнятим.

Серед депутатів, які хочуть перетворити Гостомель на спальний район столиці без шкіл та розвитку інфраструктури – обидві дочки Прилипка – Надія Дудник та Ольга Прилипко, секретар ради Олена Кислиця, кума Ольги Прилипко лікарка Жанна Лінчук, батько Олег та син Сергій Мамчури, Руслан Коваленко, Ольга Матусяк, Зоя Мілевська, Тарас Мовчун, Ольга Смолянчук, Олександр Товстоног, Володимир Філіпчук, Наталія Черинська, Олена Чорна та Тетяна Шальман.

До слова, за Генплан прийшов голосувати депутат Сергій Чемерис, якого нещодавно затримали правоохоронці під час передачі йому хабаря. Цікаво, що Чемерис прийшов навіть не дивлячись на те, що за рішенням суду він мав перебувати цілодобово під домашнім арештом. Громаді він пояснив, що має дозвіл від слідчого. Дозволу він не показував. Наступного дня ми вже дізналися, що такого дозволу в природі не існувало.

Голосуванню передував конфлікт провладних депутатів та тітушок спортивної зовнішності, які охороняли Прилипка від громади з учасниками АТО, котрих не впустили до зали засідань. АТОвцям довелося заходити в приміщення, де проходила сесія, силою.

“У селищі планується велика кількість багатоповерхової забудови, наша інфраструктура не розрахована на таку кількість висоток. Садочки переповнені, на Кимерці Прилипко надумав будувати очисні споруди. 15 га с/г земель, які належать родині Прилипка, він переводить під житлову багатоповерхову забудову. АТОвцям, які повернули селищу 4 га землі, тих що видали в обхід сесії через держгеокадастр, Прилипко обіцяв ділянки. Зараз вже стало зрозуміло, що там будуть висотки. Тепер зрозуміло, що АТОвцям він цю землю видавати не планує. По Генплану вони намалювали об’їздну дорогу з Гостомеля, яка виїжджає перед мостом. Така дорога нічого не вирішить”, – розповідає, чому АТОвці Гостомеля проти Генплану селища голова спілки АТОвців селища Олексій Табачук.

“Планів зірвати цю сесію у нас не було. Ми були впевнені, що депутати цей Генплан не підтримають. Перед сесією ми їздили до депутатів, запитували, чи будуть вони голосувати, фактично, за знищення Гостомеля, більшість з них казали, що не голосуватимуть. Зокрема, депутати Товстоног, Мовчун, Ольга Прилипко нас запевняли, що не голосуватимуть”, – додає Табачук.

Депутатка Смолянчук, взагалі, сама ініціювала створення тимчасової комісії по вивченню та коригуванню оновленого Генплану, бо відразу зрозуміла, наскільки незбалансованим є цей документ. Комісія працювала понад два місяці. Чотири засідання (важко збиратися у період відпусток), але роботи було зроблено багато, опрацьовано масу документів, надано чимало пропозицій та вимог. Висновки Комісії заслухати на сесії, навіть не збиралися. Також, нами були ініційовані та проведені декілька зборів громади, протоколи яких, теж були подані селищному голові та до Комісії. Смолянчук на комісію не ходила, а Генплан на сесії підтримала. До слова, Смолянчук та Мамчур пийшли на сесію з 5-ма професійними тілоохоронцями.

Насправді, прикрим є факт, що деякі депутати, навіть не намагалися розібратися у тому Генплані. Ще більш прикро те, що вони вважають, що нічого не вирішують. Люди добрі, що ж ви там робите, якщо впевнені, що не вам вирішувати долю селища, – заробляєте? Складається враження, що деяких, примусово “посадили” депутатом та платять, що б мізки “виключили”. А ми сподіваємося, що вони готові відстоювати інтереси Громади?

“Ми збиралися на 9 годину, за годину до сесії. Пішли до сесійної зали. Вона вже була заповнена якимись людьми. На вході стояла група молодиків, які нас не пускали. Перший пройшов Микола Кукса та Ярослав Бондаренко. Потім ми прорвалися в залу й попросили, щоб в приміщенні лишилися лише жителі Гостомеля. Але немісцеві тітушки залишилися. Залишилися бабульки з хору “Криниченька”, які сиділи в залі з 8-ї ранку та інші прихильники Прилипка”, – розповідає як було на сесії Табачук.

Серед тітушок були помічені ті ж молодики, що охороняли паркан забудовника Антона Мирончука на вул. Гостомельське шосе в Ірпені.

Також був присутній спортсмен з Ірпеня Олександр Бубнов, чиї підопічні захищали незаконну забудову в Бучі на Пушкінській.

Також в залі були присутні нікому не відомі молодики, які охороняли депутатів Ольгу Смолянчук та Олега Мамчура. Ми теж просили вийти їх із зали засідань, оскільки не було зрозуміло в якості кого вони знаходяться на сесії.

АТОвцям довелося заходити в залу засідань силою. На них напали спортсмени та інші захисники Прилипка та його родини.

Агресивно себе поводив чоловік депутатки Надії Дудник Олег Дудник, який згідно декларації депутатки не заробив за рік жодної копійки. Він накинувся ззаду з кулаками на учасника російсько-української війни Миколу Куксу. Повалив його на підлогу й почав бити ногами. Ось, як підготувався Прилипко до прийняття свого “чудового” Генплану.

Кукса в коментарі “Громаді Приірпіння” сказав, що думає над зверненням до поліції:

“Чоловік Дудник повівся зі мною не по-чоловічому. Він напав ззаду, коли я цього не очікував. Це сталося тоді, коли я намагався впустити АТОвців до зали через інші двері. Ще більш неочікуваною для мене була поведінка Надії Дудник, моєї однокласниці, яка за час депутатства дуже сильно змінилася”.

Також на захист Прилипка виступив спортсмен, тренер гостомельської молоді Сурен Саргсян. Депутатам він обіцяв вчинити над ними збочені дії.

На своїй сторінці у соцмережі ВКонтакті Саргсян пропагує висловлювання лідера країни-агресора Володимира Путіна.

 

Нагадаю, даний Генеральний план був затверджений на сесії буз обговорення з громадою селища. Інформацію про те, що насправді чекає жителів селища, на громадські слухання не винесли, депутати фактично голосували за кота в мішку, “представляючи інтереси громади”.

Деякі навіть говорили, що не бачили Генплану в очі, оскільки вони не являються фахівцями в кресленнях. Окрім цього, є інформація, що ті депутати, які проголосували за Генплан на сесії, отримали (певно, від забудовників) грошову винагороду – рядові-слухняні по 2 тис. доларів, а впливові депутати, які виступали менеджерами – понад 5 тис. доларів, а дехто й квартири в нових житлових комплексах. Такий собі диференційований підхід.

Сподіваюся, суд прийме законне рішення на користь громади й скасує цей злочинний Генплан. Про дату засідання буде повідомлено додатково.

 

Автор: Олена Герасименко, мешканка Гостомеля

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539