Святкування в Гостомелі: об’єднана команда активістів, депутатів та учасників АТО в дії

0

Неодноразово на всі наші запити та питання до влади селища щодо невиконання ними передвиборних обіцянок та забезпечення нормального життя в селищі (дороги, садочки, пробки на дорогах тощо) ми чуємо одну відповідь – ми все не можемо зробити, зробіть щось самі.

І от випала нагода зробити щось самим. Спілка учасників АТО селища Гостомель, де головою є Олексій Табачук, збиралась провести святкування Дня захисника України 14 жовтня в звичайному форматі – збір учасників з родинами, приготування кулішу, спогади про бойові події тощо.

Зустрілись разом, подумали, що ще б можна було додати. І почалась мозгова робота всієї команди активістів.

Олена Герасименко запропонувала якось зайняти дітей, щоб їм також було цікаво – так у нас з’явилися аніматори та шоу мильних бульбашок.


Інна Лісняк запропонувала запросити майстрів народних вмінь, що покажуть діточкам, як робити традиційних ляльок та навчать робити писанки.

Для майстер класів потрібні були намети – Табачук звернувся до командування військової частини, що розміщується у військовому містечку і воно погодилось надати військові намети і навіть зробили невелику виставку військової техніки.

Військові влаштували для молоді навчання зі збирання та розбирання зброї.


Звернулись ми також і до депутатів селища – Юрія Марчука, Анатолія Туровського, Вадима Дубаса, Олега Поповичука та екс-депутата Павла Лози.

І тут закрутилось. Пригадали, як в Гостомелі ярмарки проводили і завдяки Олегу Поповичику організували невеликий ярмарок і страви з ресторану.

Олена Жежера орендувала в сусідів з Коцюбинського апарат для приготування солодкої вати та батут. Вату готувала сама, що було не легко без навику.

За батут був відповідальний Олег Лановенко, окрім цього він запросив власників поні, які катали діточок.

Кошти, отримані від продажу вати та розваг були передані на лікування маленького гостомельчанина Богданчика Кулика. Загадом вдалося зібрати близько 5 тис. грн.

“У Гостомелі проживає сім’я, яка вже понад рік бореться за життя та здоров’я синочка Богданчика, 2016 року народження. Я про це неодноразово ділилася у ФБ постом із групи “Богданчик будет жить!”. Отже, у ході підготовки свята усі організатори одноголосно підтримали мою ініціативу щодо збору фінансової допомоги цій дитині. Наразі, є необхідність у великій сумі для трансплантації нирки. Батьки Богданчика прийняли нашу пропозицію та надали Довіреність на мене та депутата ГСР Анатолія Туровського. Ось, так і вийшло, що такою собі благородною стрічкою оповито було наше святкування Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Захисника України та Дня нашого селища”, – розповідає Олена Герасименко.

“Цікавим є факт участі у цій благородній справі практично усіх відвідувачів Заходу. Про акцію збору коштів постійно нагадували зі сцени. Я періодично проходила поміж присутніми із скринькою у руках, пояснюючи свою мету. Дякую усім, хто долучився, від подружжя Кулик, від організаторів цього чудового Свята та від себе особисто!”, – додає Герасименко.

Підтвердженням отримання від нас коштів є звіт про збір коштів мами Аліни у групі в соцмережі facebook Богданчик будет жить!

Тисячу грн. на лікування також передала співачка Наталія Бучинська.

Користуючись можливістю, просимо не полишати Святу справу – порятунок дитячого життя. У вищезгаданій ФБ-групі є уся інформація про захворювання, потреби та реквізити для перерахунку Вашої посильної допомоги.

Хай будуть здорові усі діти!

Справжній козацький куліш гостям свята подарувало кафе-ресторан “Макош”, що розташоване поряд з військовим містечком.

Скромний концерт, що планувалось зробити невеличким, завдяки нашим активістам і депутатам та їхнім знайомим і друзям переріс в незвичайне диво на цілих вісім годин безперервних виступів.

Герасименко запросила гурт з сусіднього села Озера “20 лет спустя”, що подарував більше 2 годинприємпих виступів.

Інна Лісняк порадувала всіх українськими народними піснями під акомпонемент бандури. Співачка презентувала впeршe на святі свій власний твір “Пісня про Гостомeль”, написаний на слова Зафрофіловоі.

Поповичук запросив гурт “Пілігрім” з міста-побратима Олевська Житомирської області, що заспівав нам сучасних українських пісень та навіть декілька авторських.

Виступили на святі й учасники відомого талант- шоу “Х-фактор” з сучасними танцювальними хітами, яких вистачило навіть на вечірню танцювальну програму.

За запрошенням Юрія Марчука на свято приїхав відомий гурт “GG Гуляй город”.

 

Ну і звісно ж хітом свята став виступ народної артистки Наталії Бучинської. Вона люб’язно погодилась заспівати на нашому святі, щойно дізналась, що організаторами є воїни АТО. Бучинська багато їздить з виступами для учасників російсько-української війни на передову і заспівати для воїнів було її подякою за захист нашої Батьківщини.

Ведучою нашого концерту була донька воїна АТО студентка Анна Цезар. Їй окрема подяка за написання сценарію та представлення наших гостей.

На завершення святково вечора всіх зачарували виконавці “фаєр-шоу”. Його забезпечили підприємці селища.

Всі активісти селища посильно допомагали в організації свята. Валентин Денисюк та Георгій Сахненко забезпечували тепло та гарячий чай учасникам свята. Мені випало забезпечувати музичну підтримку та організаційну роботу технічного персоналу біля сцени. Андрій Ткачук відповідав за організаційну та координаційну роботу всіх учасників. Активіно допомагали Лариса Богданова, Ігор Довжик, Микола Кукса та інші.

Звісно, хотілось би подякувати ще раз кожному учаснику та організатору за їх матеріальний і духовний внесок в проведенні цього чудового свята.

Ми змогли це зможемо більше за підтримки громади Гостомеля!

Автор: Анатолій Лола, мешканець Гостомеля

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539