Бучанська рада вимагає в ВО “Укрдержліспроект” документ, що в місті лісу не було (оновлено)

0

З джерел в правоохоронних органах редакції “Громади Приірпіння” стало відомо, що в ВО “Укрдержліспроект” запланована нарада з представниками Бучанської ради.

Як з’ясувалося, дана нарада проводилася за ініціативи та за участю юриста Бучанської ради Тараса Шаправського та адвоката мера Бучі Анатолія Федорука по кримінальній справі Анатолія Матвійця.

На нараду приїхали представники громади Бучі, які тривалий час захищають бучанський ліс від знищення.

“Що фактично було потрібно представникам Федорука? Відомо, що 29 листопада в Ірпінському суді відбудеться судове засідання щодо перегляду рішення Ірпінського суду від 17 жовтня 2014-го року, яким скасовано незаконне рішення Бучанської ради про незаконне переведення земель державного лісового фонду до земель громадської та житлової забудови за нововиявленими обставинами. Зрозуміло, що Бучанська рада не має жодних вагомих доказів на рахунок того, що в Бучі, як вони стверджують, лісу не було”, – розповідає бучанець Віктор Бархоленко, який приїхав на зустріч.

“Так от, для того, щоб показати в суді хоч якийсь папірець на захист свого шефа та його протизаконних дій, вони звернулися до лісників. Проте, працівники лісопроекту чітко сказали ініціаторам зустрічі, що всі матеріали, що стосуються бучанського лісу вони вже надали прокуратурі і їх було розглянуто в чотирьох судових інстанціях, включаючи Верховний суд України й нічого нового вони додати не можуть”, – дадає активіст.

Представники бучанської ради наполягали на тому, щоб працівники ВО “Укрдержліспроект” надали їм письмову відповідь на запитання про форму власності земель лісового фонду Бучі та чи має право Кабінет Міністрів розпоряджатися цим лісом.

Анатолій Матвієць зауважив, що рада змушена відправляти місцевих мешканців, які хочуть поділити або приватизувати землі в Бучі, до Кабміну, а там, в свою чергу, кажуть, що це не їхня компетенція.

На що Бархоленко зауважив, що в Бучанській раді подвійні стандарти:

“Місцевим мешканцям, які не одне покоління живуть в Бучі, відмовляють в оформленні землі, а в той же час новим латифундистам гектарами оформлюють землю на місці, не відправляючи до Кабінету Міністрів”.

Після публікації новини про візит представників Бучанської ради до ВО “Укрдержліспроект”, на Офіційній сторінці Бучанської ради у соцмережі facebook з’явилася інформація про позов до суду.

Юристи ради вимагають спростувати, на їхню думку, недостовірну інформацію, подану в новині.

Проте, у інформації щодо позову не вказано, відколи ліс у Бучі став лісопарковою зоною.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539